World 33 GB :/

RLC

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
1
World isimli dünya 33 GB bunun boyutunu düşürmenin bir yolu var mı ? Şuanda sunucumun hafızası doldu. HİÇBİRŞEY YAPAMIYORUM yardım edin :(

MineKing07

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Hostingle görüş biraz artırsın 10 Gb felan yedeklerken de onu winrarla arşivle yani sıkıştır sonra kendi pcne kopyala.

RLC

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
1
Mükemmel hosting firmam 16 gb sunucuda bu tarifeyi kullanıyor:
30 gb windows 30 gb boş alan

PlatinumTR

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Mükemmel hosting firmam 16 gb sunucuda bu tarifeyi kullanıyor:
30 gb windows 30 gb boş alan
Bu tarifeyi göz önünde bulundurarak aldınız alıp almamak da elinizdeydi bu özellikleri biliyordunuz yani bu konuda yakınmanın bir manası yok.

Asıl probleme gelecek olursak firmayla iletişime geçer durumu iletirsen eğer anlayışlı bir firmaysa ücret talep etmeden, 10-15 gb genişletir ama hardware genişletmesinin yanında windows üzerinden sistem diskinle birleştirmen gerekecek. Disk doluluğundan dolayı sisteme erişimin yoksa pek yapabileceğin bir şey kalmaz recovery modda açıp bu durumu düzeltebilirsiniz.

Ekstra olarak haritaya mcedit gibi yazılımlarla tekrar render atabilirsiniz ciddi bir miktarda boyutunu azaltır ki bunun indirmesi yüklemesi ve 30 gb bir dosyanın render ı günler sürecektir. Kısacası disk yükseltmelisiniz fazlalık chunkları silmek için de bir sistem araştırması içine girebilirsiniz örneğin harita seed i ile sizin haritanızı karşılaştırıp ot çöp harici blok değişikliklerinin olup olmadığını karşılaştırarak chunkların sadece açık olduğunu değişiklik yapılmadığını anlayıp büyük değişiklik olmayan chunk dosyalarını silebilirsiniz bu işlem sonucunda haritanızın boyutu çok düşecektir performans artacaktır.
Ayrıca zaten bu bahsettiğim sistemin MCEdit de mevcut olduğunu hatırlıyorum.
İyi forumlar.

RLC

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
1
İlgili firmadan 3 vds sunucum var.
2 vds de 100 gb ssd alan verdiler.
16 gb vds aldım. 60 gb verdiler. Garip :(

Dediklerini gözden geçiricem ama günlerimi bir haritanın renderı ile harcayamam. Chunklarda çok önemli herkes ormana ev vs. yapıyorlar. Başkalarının hakkını yemek istemem. Ekstra olarak gün geçtikçe boyutuda artıyor. Başka önerileriniz varsa yazmayı unutmayın :)

buracat

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bulunduğun firmadan ek ücretle disk talebinde bulunacaksın ya da farklı bir firmaya geçeceksin

PlatinumTR

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
İlgili firmadan 3 vds sunucum var.
2 vds de 100 gb ssd alan verdiler.
16 gb vds aldım. 60 gb verdiler. Garip :(

Dediklerini gözden geçiricem ama günlerimi bir haritanın renderı ile harcayamam. Chunklarda çok önemli herkes ormana ev vs. yapıyorlar. Başkalarının hakkını yemek istemem. Ekstra olarak gün geçtikçe boyutuda artıyor. Başka önerileriniz varsa yazmayı unutmayın :)
Bu durumda firmayla iletişime geçip probleminizi çözebilirsiniz.
MCEdit GPU kullanıyormu bilmiyorum ama GPU kullanmıyorsa sunucudan da yapabilirsin bu işlemi fazla uzun sürmez.
Bu arada dediklerimi anlamamışsınız. Chunkları sadece ilerleyerek gezerek açan oyuncular vardır ve zaten yüksek ihtimalle %90 ı bu şekilde açılmış boş kullanılmamış chunklardır gereken render işlemi harita seed ini alır sizin haritanızdaki chunkların tespit eder sonra orjinal haritanın chunkuna gider eğer chunklar orjinaliyle aynıysa sizin haritanızdan siler o chunkda değişiklik yapılmamıştır boşa yer kaplıyordur.
Sürekli artması konusunda world border kullanabilirsin harita katmanlarını azaltabilirsin normalde 70. katmanda falan yer yüzünü görürsünüz bunu 30-35 e çekebilirsin. Ama dediğim gibi sunucun uzun süredir açık olmalı ki 33 gb bir world olmuştur ekstra olarak mcedit ile çözersin bu işi bunun bir otomasyonu maalesef yok belki vardır bukkit de bu konuyu araştır kullanılmayan chunkları silecek araçları, eklentileri araştır (yabancı forumlarda). Çünkü 33 GB build yapmak mümkün mü ki adam ev yapıcam klan kalesi yapacağım diye saatlerce ilerlerliyordur sonuç olarak da sonuç bu oluyor.