wr-104 eğer patlasaydı -konu daldan dala

İnanılmaz ?

• Kullanılan toplam oy
    1

Akuena07

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
wr-104 evrendeki en büyük değil ama en güçlü yıldız olarak biliniyor resimlerine bakınca bile içim içimi tutmuyor

yıldız hakkında pek çok bilgi yok ama yinede korkunç geliyo bana ne biliyim şöyle açıklıyım en iyisi
wr-104 patladığında etrafa gama parçaları püskürtecek ve bu gamalardan biri dünyaya deysin sadece 1 tanesi -1 gama atom çekirdeğinden daha küçüktür-
ozonosfer delik deşik olacak şanslıyız ki tutma ihtimali çok az ama sadece tutsa ?
bilinen en güçlü bomba Tsar (царь) 50 megatondu ve bu bomba bunun yanına bile yaklaşamadı hatta bu bomba atmosferin içinde ozonosferin altında patladı
şöyle söyleyeyim en geç birkaç bin yıl sonra patlayacak diyorlar ama birkaç ayda nasıl da enerji bırakmış resimlerden belli zaten ne biliyim yıldızın şekli bile korkunç geliyo ama işin iyi yanı da var eğer tutmazsa dünyaya bir görsel şölen yaşayacağız neden mi yıldızın yaydığı ışıklar karadeliklerden birini taşırabilirse

karadeliğin aşırı enerji alarak enerjisini ışık olarak bırakması quasar deniyor bunlara çok görkemli yapıdalar quasarlar wr-104 den binlerce kat daha parlaklar... tabii ki dalga geçiyorum quasarlar bir galaksinin bütün yıldızlarının (sadece samanyolunda 1 trilyonu geçik yıldız var) binlerce kat daha parlak ve evrende şu ana kadar çok az keşvedilmişler ama sonradan bilim adamları farketmiş ki hepsi ölü :S :S :,( çok uzaktaki quasarlar daha dünya oluşmadan önceki halde yaşamışlar ve yok olmuşlar ışıkları şimdi geliyor evrenin kuralına göre quasarlar daha evren sıcakken doymuş enerji yaymaya başlamışlar
bilim adamları bi quasarın ancak andromedia ile çarpıştıktan sonra oluşabileceğini söylüyorlar ki bu zamana kadar güneş bizi kül eder bile fakat her an her şey olabilir bazı kafadan ileri-geri ler ayı karadeliğe dönüştürüp güneşi soğutabilirler bi kurt deliği açıp başka evrene gidebilirler ben böyle düşünüyorum
emin değilim ama hadis-i şerif lerde dünyanın bir yolcunun bir ağaç kenarında dinlenmesi kadar kısa olduğu söylenir ama 15 milyar yıllık evrende sadece 5-6 bin yıl mı yaşayacağız

sanmam o zamana kadar bir kurt deliği oluşturabiliriz diye düşünüyorum sadece bunun için herşeyi yapabilirim herşeyi sadece gözlerimle bir quasar görmek için..
karadelik aşırı sıkışmış bir maddedir dünyadan bir karadelik olsaydı bu bir bilye kadar olurdu quasar aşırı dolmuş karadeliktir bi quasar görmek imkansız gibi görünüyo ama insanları bir yerden biryere taşıyabiliriz lütfen ışık hızından bahsetmeyin ışık hızına ulaşamayız bile bilinen en hızlı uçak x-43 mach 10 ses hızının 10 katına ulaşabilrdi ve sadece 10 sn uçtu arkasından bir roketle hızlandırılarak uçabilen en hızlı uçak ise sr-71 olarak biliniyo onun hızı ise average 3 mach 8 macha kadar çıkabiliyor ancak pilot ısından pişiyor herneyse kurt deliklerinden bahsedelim.

evreni bir kağıt gibi düşünelim bir yerden biryere gitmek olabildiğince zaman alacaktır ancak kağıdı uygun şekilde bükersek bunu saniyelere sığdırabiliriz bir kurtdeliği ile inanılmaz çok şeyler yapılabilir örneğin eğer 100 ışıkyılı uzağa ışınlanıp bir teleskopla bakarsak Mustafa Kemal Atatürk'ü 70 ışıkyılı geriye gidersek Albert Einsteini
160 ışıkyılı geriye gidersek nikola teslayı bile görebiliriz belki dahada gerisini 571 i 1453 ü 0 ı mö1300 ü suçlu sucsuz edison tesla hatta ne zaman hangi saldırıyı kim yaptığını anlayabiliriz bilim sonsuz yaşam sonlu -güzel lafmış ha :D- kısacası eğer bu proje tamamlanırsa dünya inanılmaz değişecektir hemde öyle inanılmaz değişecektir ki aklım bile yetmiyor siz ne düşünüyorsunuz ?

Kaynakça
-Wikipedia
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

-Vsauce2

Son düzenleme:

Akuena07

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
ışık hızı ihtimalini direk attım zaten :D kurt deliğindede bahsettiğim gibi
evreni bir kağıt gibi düşünelim bir yerden biryere gitmek olabildiğince zaman alacaktır ancak kağıdı uygun şekilde bükersek bunu saniyelere sığdırabiliriz
dedim 2 kağıt olunca paralel evren konusu açılıyor iyice karışık oluyor zaten :D
5 milyar da baya fazlaymış :D yinede 15 milyar yıldır evren hala genişliyo vakit bol gibi görünüyo ama benim asıl korktuğum güneşin dünyayı yakması merkürü venüsü yedikten sonra dünyayı da içine alması benim sorunum bunun için de kurt deliğini önerdim işte :D

Vienicome

Hayalet Avcısı
En iyi cevaplar
0
Bir ara bilgisayarım bozulduğu için televizyona mahkum kalmıştım, bu sayede burda yazan yazmayan herşeyi discovery sciene'da görmüştüm :/