- En iyi cevaplar
- 1
Evet arkadaşlar, bu gün bu sorunumu anlatacağım. Windows 10 kullanıyorum. 4 GB Ram mevcut bilgisayarda. Daha öncede yaşadım ama bu kadar çok harcadığını ilk defa görüyorum. Zaten Ram kullanımı arttıkça diğer işlemler tüketimi azaltıyor, Windows 10 optimize ediyor kendini. Fakat yinede çok iyi gelmedi bu durumu konuyu şöyle anlatayım:
x64 Java'ya geçtim mecburen. 1,5 GB Ram verdim.
Oyunu başlattığımda her şey gayet normal. Sunucudayken sistemden sesler gelmeye başlayınca Ram kullanımına baktım. 2,9 GB Ram tüketiyordu. Zamanla 3 GB'a kadar ulaştı. Fakat oyun gayet akıcı çalışıyordu. Yinede Java'nın bu kadar fazla Ram harcayıp Windows 10'un Ram kullanımının bu kadar azalması ilginç geldi. Bende kapattım oyunu.
4/4 GB'tan 0.9/4 GB'a kadar düştü(Normalde: 1.5/4 GB).
Ben bu gün 3 mod yüklemiştim sadece. Bu kadar Ram artışının sebebini "Journey Map" olduğunu düşünüyorum.
120 modluk Tekkit'te veya Blightfall'de bile bu kadar Ram tüketmedi. Ama 40 modlu benim hazırladığım pakette çok yedi.
Kullandığım Modlar:
Mod/Eklenme Zamanı
Evet sözü sizlere bırakıyorum.
x64 Java'ya geçtim mecburen. 1,5 GB Ram verdim.
Oyunu başlattığımda her şey gayet normal. Sunucudayken sistemden sesler gelmeye başlayınca Ram kullanımına baktım. 2,9 GB Ram tüketiyordu. Zamanla 3 GB'a kadar ulaştı. Fakat oyun gayet akıcı çalışıyordu. Yinede Java'nın bu kadar fazla Ram harcayıp Windows 10'un Ram kullanımının bu kadar azalması ilginç geldi. Bende kapattım oyunu.
4/4 GB'tan 0.9/4 GB'a kadar düştü(Normalde: 1.5/4 GB).
Ben bu gün 3 mod yüklemiştim sadece. Bu kadar Ram artışının sebebini "Journey Map" olduğunu düşünüyorum.
120 modluk Tekkit'te veya Blightfall'de bile bu kadar Ram tüketmedi. Ama 40 modlu benim hazırladığım pakette çok yedi.
Kullandığım Modlar:
Mod/Eklenme Zamanı
Evet sözü sizlere bırakıyorum.