kablosuz redstone sinyali nasıl olabilir -__- modla olmasın o?
Söylediğinize bir cevap verebilmek için fotoğrafı görmemiz gerekli. Ayrıca kablosuz redstone sinyalinin modsuz bir şekilde yapılabileceğini sanmıyorum.
Ve evet bu sistemin 90%'ı komut bloğu.Önce redstone adında bir skor oluştur. Sonra bir butona basıldığında onun 1 olmasını sağla. İlerdede bir komut bloğu sürekli onun 1 olup olmadığını kontrol etsin. Sonra eğer öyleyse comparatora enerji verecektir. Gelen enerjiyle sistemi çalıştır. Aynı zamanda comparatordan bir komut bloğuna daha enerji çek o da enerji gelince skoru sıfırlasın.
Onu da komut bloğuyla yapabilirim ancakaslında benim konuyu açarkenki asıl sorum neden 1.7.9 veya 1.7.2 ye kadarki versiyonlarda sistemdeki botun parçalanıp da 1.6.1 de parçalanmayıp sorunsuz çalıştığıydı çünkü ona göre belki yeni bi yol bulup şimdiki versiyonlarda çalışabilcek ve komut bloksuz bi makine yapabilirim böylece survivalda komut bloğu olmadan da yapılabilir.[DOUBLEPOST=1423229559,1423229403][/DOUBLEPOST]ve bide bu arada bi sorum daha var yeni konu açmaya gerek duymadım bir redstone lambasını şaltere bağladıktan sonra şalteri bir ke indirerek değil de 2 veya 3 kez indirerek nasıl yakabiliriz? çünkü bu sistem de belki şifreli kapıların ilerede daha az yer kaplamasını sağlar.
Bir repeater baska bi repeatera yandan redstone verirse öbürü kilitlenir ve son hali neyse(veriyorsa vermeye vermiyorsa vermemeye devam eder) o halde kalır belli repeaterlara birbirini kitletip biseyler deneyebilorsinaslında benim konuyu açarkenki asıl sorum neden 1.7.9 veya 1.7.2 ye kadarki versiyonlarda sistemdeki botun parçalanıp da 1.6.1 de parçalanmayıp sorunsuz çalıştığıydı çünkü ona göre belki yeni bi yol bulup şimdiki versiyonlarda çalışabilcek ve komut bloksuz bi makine yapabilirim böylece survivalda komut bloğu olmadan da yapılabilir.[DOUBLEPOST=1423229559,1423229403][/DOUBLEPOST]ve bide bu arada bi sorum daha var yeni konu açmaya gerek duymadım bir redstone lambasını şaltere bağladıktan sonra şalteri bir ke indirerek değil de 2 veya 3 kez indirerek nasıl yakabiliriz? çünkü bu sistem de belki şifreli kapıların ilerede daha az yer kaplamasını sağlar.
Gerek yok. Repeater Blok Repeater şeklinde geçirilebiliryor ya enerji. İlk basışında piston önünde oluşmuş taşı itekler. Geri gelince önündeki cobblestone genertor önünde taş oluşturur. İkinci basışta da ilerler. Yine aynı şey olur ve üçüncü de oluşan taş iki repeater'in arasına girer ve enerji geçer. Anlatamadım pek ama.Bir repeater baska bi repeatera yandan redstone verirse öbürü kilitlenir ve son hali neyse(veriyorsa vermeye vermiyorsa vermemeye devam eder) o halde kalır belli repeaterlara birbirini kitletip biseyler deneyebilorsin