yardım edin!!!

berkoo123

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
ben internetten kablosuz redstone sinyali verebilicek bi makine buldum ama çalışmıyo bi tekne var ama piston onu sürekli kırıyo.izlediğim videolarda öyle olmuyodu ve 1.6 ya alınca da olmuyo acaba sorun versiyon mudur? ve resmini nasıl koyablirim?

Bora

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Dostum sorunun çözümünü tam bilmiyorum ama resmi bi tane siteye upload edip URL sini burada yazı yazma seçenek barindaki resime tıklayarak ekliyosun :/

lSincapl

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Hızlı resim'e çektiğin resmi yükleyip, yan tarafta verilen url'lerden forum için olanını seçip yazı yazma alanına yapıştırarak resmini paylaşabilirsin.

UstaUser

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Söylediğinize bir cevap verebilmek için fotoğrafı görmemiz gerekli. Ayrıca kablosuz redstone sinyalinin modsuz bir şekilde yapılabileceğini sanmıyorum :).

TheRedstoneEngineer

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Scoreboard ile kolaylıkla yapılıyor neden uğraşıyorsun ki tekneyle pistonla :/ İstersen anlatayım scoreboard ile nasıl yapıldığını.

berkoo123

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
sanırım modsudu izlediğim video ama ben mantıklı buldum eğer görmüşseniz cam panel ya da demir parmnaklıkla yapılanı diyorum

dispenserların arkasındaki butonlardan en sağdaki veya soldakine basınca redstone lambası kablosuz olarak yandı denedim ortadakine basınca da söndürüyo.ama o tekneyi 1.8 veya 1.7.2 ye kadar ordaki piston hep parçaladığı için çalışmadı ama 1.6.1 e alınca çalıştı. onu soruyorum size. çok ilginç bi sistem[DOUBLEPOST=1423225741,1423225264][/DOUBLEPOST]
[/url][/IMG]

[/url][/IMG]

[/url][/IMG]

Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

Son düzenleme:

TheRedstoneEngineer

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Önce redstone adında bir skor oluştur. Sonra bir butona basıldığında onun 1 olmasını sağla. İlerdede bir komut bloğu sürekli onun 1 olup olmadığını kontrol etsin. Sonra eğer öyleyse comparatora enerji verecektir. Gelen enerjiyle sistemi çalıştır. Aynı zamanda comparatordan bir komut bloğuna daha enerji çek o da enerji gelince skoru sıfırlasın.

berkoo123

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
bi de scoreboard ile nasıl yapılıyo ama command blockluysa istemiyorum bence command blocklu makineler hile gibi geliyo :D[DOUBLEPOST=1423225974,1423225882][/DOUBLEPOST]bence command block redstone makineleri için çok adil değil yararlı ama onsu halini geliştirip şimdiki versiyonlarda çalıştırmayı deniycem bide yeni versiyonlarda dediğim gibi nneden piston tekneyi parçalıyo da 1.6 da parçalamıyo anlamadım

TheRedstoneEngineer

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Üstteki mesajla scoreboard ile nasıl yapılacağını anlattım şu mesajım:
Önce redstone adında bir skor oluştur. Sonra bir butona basıldığında onun 1 olmasını sağla. İlerdede bir komut bloğu sürekli onun 1 olup olmadığını kontrol etsin. Sonra eğer öyleyse comparatora enerji verecektir. Gelen enerjiyle sistemi çalıştır. Aynı zamanda comparatordan bir komut bloğuna daha enerji çek o da enerji gelince skoru sıfırlasın.
Ve evet bu sistemin 90%'ı komut bloğu.

berkoo123

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
aslında benim konuyu açarkenki asıl sorum neden 1.7.9 veya 1.7.2 ye kadarki versiyonlarda sistemdeki botun parçalanıp da 1.6.1 de parçalanmayıp sorunsuz çalıştığıydı çünkü ona göre belki yeni bi yol bulup şimdiki versiyonlarda çalışabilcek ve komut bloksuz bi makine yapabilirim böylece survivalda komut bloğu olmadan da yapılabilir.[DOUBLEPOST=1423229559,1423229403][/DOUBLEPOST]ve bide bu arada bi sorum daha var yeni konu açmaya gerek duymadım bir redstone lambasını şaltere bağladıktan sonra şalteri bir ke indirerek değil de 2 veya 3 kez indirerek nasıl yakabiliriz? çünkü bu sistem de belki şifreli kapıların ilerede daha az yer kaplamasını sağlar.

TheRedstoneEngineer

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
aslında benim konuyu açarkenki asıl sorum neden 1.7.9 veya 1.7.2 ye kadarki versiyonlarda sistemdeki botun parçalanıp da 1.6.1 de parçalanmayıp sorunsuz çalıştığıydı çünkü ona göre belki yeni bi yol bulup şimdiki versiyonlarda çalışabilcek ve komut bloksuz bi makine yapabilirim böylece survivalda komut bloğu olmadan da yapılabilir.[DOUBLEPOST=1423229559,1423229403][/DOUBLEPOST]ve bide bu arada bi sorum daha var yeni konu açmaya gerek duymadım bir redstone lambasını şaltere bağladıktan sonra şalteri bir ke indirerek değil de 2 veya 3 kez indirerek nasıl yakabiliriz? çünkü bu sistem de belki şifreli kapıların ilerede daha az yer kaplamasını sağlar.
Onu da komut bloğuyla yapabilirim ancak :) Şalterin bağlı olduğu komut bloğu skoru bir arttırır. Skorun 3 olup olmadığı kontrol edilir ve ona göre lamba yanar.
Edit: Piston + cobblestone generator ile de yapılabilir şimdi aklıma geldi.

furkan3000

Obsidyen Madencisi
Emektar Üye
En iyi cevaplar
62
Bir repeater baska bi repeatera yandan redstone verirse öbürü kilitlenir ve son hali neyse(veriyorsa vermeye vermiyorsa vermemeye devam eder) o halde kalır belli repeaterlara birbirini kitletip biseyler deneyebilorsin

TheRedstoneEngineer

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bir repeater baska bi repeatera yandan redstone verirse öbürü kilitlenir ve son hali neyse(veriyorsa vermeye vermiyorsa vermemeye devam eder) o halde kalır belli repeaterlara birbirini kitletip biseyler deneyebilorsin
Gerek yok. Repeater Blok Repeater şeklinde geçirilebiliryor ya enerji. İlk basışında piston önünde oluşmuş taşı itekler. Geri gelince önündeki cobblestone genertor önünde taş oluşturur. İkinci basışta da ilerler. Yine aynı şey olur ve üçüncü de oluşan taş iki repeater'in arasına girer ve enerji geçer. Anlatamadım pek ama.