Yardım İyi bilgisayar Low FPS! Bilgisayar Bilginleri!

HestiaKnife

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Herkese merhaba iyi bir dizüstü bilgisayarım var... fakat minecraft en fazla 80FPS veriyor nedeni nedir? Arkadaşımın özellikleri benimkinden daha kötü fakat 300FPS aldığı oluyor...

Bilgisayar özellikleri:

İntel Core i7 (Arkadaşımın i5)
8GB Ram (Arkadaşımın 4GB)
1TB HardDisk

Ekran Kartı:
Ad: NVIDIA GeForce 840M
Yaklaşık Top. Bellek: 4040 MB

Şimdi sorun bilgisayarımın dizüstü olması mı yoksa ekran kartı veya özellikleri mi kötü?
Bu arada dizüstünü ilk aldığımda bana NVIDIA sürücü yükleyin dendi yaptım. Sürücüye güncelleştirme geldiğinde yükle dedim ve hoperlör hata vermeye başladı ses iletmemeye vb. zor düzelttim. Bir daha da driver güncellemedim :/ nedeni bu olabilir mi?

Zaman ayırdığınız için Teşekrler

Rayandu

Altın Madencisi
En iyi cevaplar
0
Merhaba,
Vsync ayarını açarsanız en fazla 60 fps alırsınız. Bu zaten yeterli olur. "Benim FPS seninkini döver hıh" gibi kavga yapmıyorsunuzdur umarım ?

Rayandu

Altın Madencisi
En iyi cevaplar
0
Zaten en fazla 50 FPS alıyorum :/ bu da bana göre yeterli olmuyor daha fazla almak istiyorum... :(
Ekran kartı M yani mobil olduğuna göre bilgisayarınız dizüstü. Minecraft'ın dizüstü bilgisayarlara karşı alerji gibi bir şeyi var nedense. Daha fazla FPS almak istiyorsanız yapabileceğiniz en iyi şey OptiFine kurup ayarları en düşüğe almak.

ByAehn

Lhaewion Reveth
Süper Üye
En iyi cevaplar
0
60 FPS'den üstünü zaten monitör'ün göstermeyeceği için sabit 60 FPS her daima iyidir.

HestiaKnife

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Sadece Minecraft değil örneğin Rocket League veya Rust oynarken eğer 15 dakika oynarsam dizüstü bilgisayar kafayı yiyip kendini kapatıyor :S açılırkende çok ısınma hatası veriyor oysa grafikler en düşükte oynuyorum -.-

Kaç Bit Yazarmısın Bir
64 bit

Minecraftplayerr

Java, Skript, Php, Html, Css, Javascript, Anime
En iyi cevaplar
7
Sadece Minecraft değil örneğin Rocket League veya Rust oynarken eğer 15 dakika oynarsam dizüstü bilgisayar kafayı yiyip kendini kapatıyor :S açılırkende çok ısınma hatası veriyor oysa grafikler en düşükte oynuyorum -.-

64 bit
Bilgisayarında virüs vb pcyi kastıran şeylerin olma olasılığı kaçtır?
Pcnde olan programları ve görev yöneticinden bir resim atarsan yardım edebilirim. Bunlar dışında bir şey bildiğim yok.

AdrianDav

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Vsync FPS'yi monitörün her yerine sabitler. Bu yüzden maksimum 60 fps aldırır. Video ayarlarından Vsync'yi kapalı hale getirirseniz yüksek FPS'ler alırsınız.

Aynı zamanda bilgisayarınız leptop. Leptoplar oyunlarda çok sorun yaratabiliyor. Benim ekran kartım GTA 5'de 60 fps aldırıyor. Ama minecraftta 100-125 arası alıyorum. Size o fps fazla bile geldi bana :). Çok fps almak istiyorsanız ayarları kısın biraz.

ElectroTheDBZFan

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Minecraft dizüstülerle hep sorun çıkardığı için pek çözüm yok bende 30 fps aliyorum tek cozum dusuk ayar ve optifine
Extra:Laptopun içindeki tozlari al derim eger termal macun eskiyse onuda yenile performansi cok etkiler bu ikisi en azindan bende