[YARDIM] Kafam karıştı bir el atarsanız mutlu olurum.

AtomyTR

yerli webtoon & manga destekçisi
Grafiker
Emekli
En iyi cevaplar
19
Bi tane skript yazıyorum event skripti.Belirlediğim command'ı yazınca chata mesaj gelecek Event başlıyor falan filan oraları yaptım.Ama şurda takıldım nasıl rastgele bir oyuncunun envanterine 1 tane anahtar(tuzak kancası) yollamak istiyorum.Daha sonra skript serverdeki tüm oyuncuların envanterini tarayip hangisinde anahtar yani tuzak kancasında olduğunu bulmasını ve kendisine 5 tane diamond vermesini istiyorum.

Skripti kendim yapıyorum o yüzden kodun tamamını atmayın.Sadece sorduğum kısımları atın.Sorduğum şeyler;

Nasıl rastgele bir oyuncunun envanterine eşya gönderebilirim ?
Nasıl gönderdiğim eşyanın hangi oyuncuda olduğunu bulabilirim ?

sorduğum kısımları anlatırsanız mutlu olurum.

Blueyescat

Bedrock Kaşifi
En iyi cevaplar
0
set {_player} to random player of players
give a bedrock to {_player}

{_player}'e gönderdiğin anlamına gelir, Skripti kendin yapıyorsun bulmana gerek yok ki.

LifeMCServer

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
98
Kod:
command /event:
    permission: event
    trigger:
        loop all players:
            add loop-player to {event::*}
            set {kazanan} to random element of {event::*}
            give 1 tripwire hook to {kazanan}

Bu örnek. gönderdiğin eşya {kazanan} variablesindeki oyuncu olacak, o variablede rastgele setlenecek.
Örneğin send "a" to {kazanan} yazarsan eşyayı gönderdiğin kişiye mesaj yollar.

AtomyTR

yerli webtoon & manga destekçisi
Grafiker
Emekli
En iyi cevaplar
19
Kod:
command /event:
    permission: event
    trigger:
        loop all players:
            add loop-player to {event::*}
            set {kazanan} to random element of {event::*}
            give 1 tripwire hook to {kazanan}

Bu örnek. gönderdiğin eşya {kazanan} variablesindeki oyuncu olacak, o variablede rastgele setlenecek.
Örneğin send "a" to {kazanan} yazarsan eşyayı gönderdiğin kişiye mesaj yollar.
Aferin şimdi senin yüzünden hazıra konmuş gibi yapacam :/ Gönderiyi iyi okumuyorsunuz örnek felan istemedim.Blueyescat'ın gönderdiği yorum gibi istedim.

Lütfen yorumunuzu siliniz.

Skript mi ? Trivago.
Sizi Ciddi olmayı davet ediyorum.

give a bedrock to {_player}

{_player}'e gönderdiğin anlamına gelir, Skripti kendin yapıyorsun bulmana gerek yok ki.
Orayı
Kod:
            give a diamond block to {_player} named "&6&4Tebrikler Kazandiniz!"
Olarak değiştim.Daha sonra oyuncuları taramasını istiyorum.Taranma bittikten sonra kimin envanterinde diamond block varsa o kişiye ödül vermesini istiyorum.

Nasıl yapıcam açıklayabilirmisiniz.

LifeMCServer

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
98
Aferin şimdi senin yüzünden hazıra konmuş gibi yapacam :/ Gönderiyi iyi okumuyorsunuz örnek felan istemedim.Blueyescat'ın gönderdiği yorum gibi istedim.

Böyle yapılıyor ben skriptin tamamını atmadım
ve evet blueyescat'in mesajını görmeden yazdım ve mesajını beğendim zaten onun dediği gibi yaparsanız daha iyi olur.

LifeMCServer

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
98

Orayı
Kod:
Olarak değiştim.Daha sonra oyuncuları taramasını istiyorum.Taranma bittikten sonra kimin envanterinde diamond block varsa o kişiye ödül vermesini istiyorum.

direk {_player} variablesi zaten diamond block olan oyuncuyu gösteriyor taramaya gerek yok.

Orayı
Kod:

Ve bu yanlış. give a diamond block named "&6&4Tebrikler Kazandiniz!" to {_player} yapın.

Darkkandadr

❌⚖❌ Everybody knows the good guys lost...
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Kod:

Zaten {_player} diamond block verilen kişi oluyor. Yani onun envanterinde diamond block oluyor.