=Yardım= Merhabalar 3D Resource pack yapıyorum oyunda hatalı gözüküyor

Metin2TR

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0

Öncelikle Selamun Aleyküm.
Arkadaşlar ben 3d resource pack yapmaya karar verdim 2 gündür ugraşıyorum mantığını felan kaptım. ama yaptığım 3d pack ler mor-siyah karışımı bi blok olarak gözüküyo. yani hatalı blok olarak gözüküyo. her şeyi doğru yapmama rağmen bu hata nedir. :(

altdaki resimlerde aşama aşama yaptıklarımı anlattım. hatamı görenler söylerse
çok sevinirim ben hatamı bulamadım. Nerde yanlış yapıyorum bilmiyorum ama.
internette izlediğim videoda ne yaptıysa aynısını yaptım.

(ilk olarak programımı açıp load a picture for all views. seçtim)

(merdiveni 3d yapmak istedim ve. ladder.png seçtim)

(Sorunsuz şekilde acıldı ve merdivenim geldi)

(Editlemeye başladım ve bitirdim.)

(Ardindan UV. bölümlerini düzelttim. hepsini yaptım bu şekilde.)

(Ardından Sol köşedeki "Edit" bölümüne tıklayıp bu şekilde düzenleyip ok dedim :) )

( vede ardından "File" bölümünden "Export" seçtim ve sonra. )

(Bu şekilde sorunsuzca kaydettim. kaydettiğim "ladder.json" texturepack içindeki assent/minecraft/models/block içine attım ve oyunuma girdim.)

(Gördüğünüz gibi merdiveni koyduğumuzda çıkabiliyoruz fakat görüntü açısından bu hale geldi :(, aynı şekilde şeker kamışını'da editledim oda bu hale geldi yardım ederseniz çok mutlu olurum. hatamı söyleyin. :) )

Metin2TR

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
@Leforfs baktım ama dediği çözüm sorunlu packı bulup silin diyor. ben bunu düzeltmeyi istiyorum sorunlu packı biliyorum zaten. yorumun için teşekkürler :)

bu arada kullandıgım program BDcraft Cubik PRO

Rosenrot

LAGOMORPHA
En iyi cevaplar
0
Sanırsam crack sürümünü kullanıyorsun, cok eski sürümdü o baya buglu, sorunun cözümünü en iyi şu şekilde bulursun

Bunu seçiyorsun, daha sonra kaynak paketini tekrar yüklüyorsun (aktif deaktif ediyorsun) sonra

şu kısımda oluşan hatalara bakarak sorunun ne olduğunu anlıyorsun
eger anlamazsan buraya atabilirsin büyük ihtimal cözeriz

Metin2TR

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
@Rosenrot hemen dediğini yapıyorum :D Işallah çözeriz. heyecanlandım :D

Texture packı yükledikten sonra bu mesajlar geldi :)

[OptiFine] *** Reloading textures ***
[OptiFine] Resource packs: 1.8 3d pack
[OptiFine] Loading texture map: textures/blocks
[OptiFine] Multipass connected textures: false
[OptiFine] Texture size: textures/blocks, 1024x512
[OptiFine] Loading texture map: textures/items
[OptiFine] Texture size: textures/items, 512x512

Rosenrot

LAGOMORPHA
En iyi cevaplar
0
@Rosenrot hemen dediğini yapıyorum :D Işallah çözeriz. heyecanlandım :D

Texture packı yükledikten sonra bu mesajlar geldi :)

[OptiFine] *** Reloading textures ***
[OptiFine] Resource packs: 1.8 3d pack
[OptiFine] Loading texture map: textures/blocks
[OptiFine] Texture size: textures/blocks, 1024x512
[OptiFine] Loading texture map: textures/items
[OptiFine] Texture size: textures/items, 512x512
Problem gözükmüyor, pack'ı upload etme şansın var mı

Metin2TR

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
@Posenrot hemen upload edeyim :)

@Posenrot senin dedigin ayarı yapmaya 1.7 den girmişim çok özür 1.8 den girince hata verdi işte hata mesajları bu.
at net.minecraft.client.main.Main.main(SourceFile:124) [1.8.8.jar:?]
[14:22:13] [Client thread/WARN]: Missing model for: minecraft:ladder#facing=east
[14:22:13] [Client thread/WARN]: Missing model for: minecraft:ladder#facing=north
[14:22:13] [Client thread/WARN]: Missing model for: minecraft:ladder#facing=south
[14:22:13] [Client thread/WARN]: Missing model for: minecraft:ladder#facing=west
[14:22:15] [Client thread/INFO]: Created: 1024x1024 textures-atlas
[14:22:15] [Client thread/WARN]: Missing model for: minecraft:ladder#facing=south
[14:22:15] [Client thread/WARN]: No weighted models for: minecraft:ladder#facing=south
[14:22:15] [Client thread/WARN]: Missing model for: minecraft:ladder#facing=west
[14:22:15] [Client thread/WARN]: No weighted models for: minecraft:ladder#facing=west
[14:22:15] [Client thread/WARN]: Missing model for: minecraft:ladder#facing=north
[14:22:15] [Client thread/WARN]: No weighted models for: minecraft:ladder#facing=north
[14:22:15] [Client thread/WARN]: Missing model for: minecraft:ladder#facing=east
[14:22:15] [Client thread/WARN]: No weighted models for: minecraft:ladder#facing=east
[14:22:40] [Server thread/INFO]: Starting integrated minecraft server version 1.8.8
[14:22:40] [Server thread/INFO]: Generating keypair

buyrun pack linkim: http://s9.dosya.tc/server/ke6t6a/AdnanRS_1.8_3D_Pack.rar.html
virustotal: https://www.virustotal.com/tr/url/7...fbaf10b78093a4e0b38cf8de/analysis/1475061980/

Rosenrot

LAGOMORPHA
En iyi cevaplar
0
ladder.pngyi masaüstünden seçtiğin için json'a yazmamış büyük ihtimal uyarı vermiştir zaten masaüstünden seçince.
Tools sekmesinden Material managerin resmini atabilir misin

Rosenrot

LAGOMORPHA
En iyi cevaplar
0
@Rosenrot tools sekmesinde Material manager die bi yer yok File-Views fln da baktım yok :(

Şurda olması lazımdı sanırsam crack diye öyle

Kod:
"textures": {
    "texture": "blocks/ladder"
},
bunu "inventoryRender3D": false, satırının altına ekle, sonra ladder pngyi zip içinde "assets\minecraft\textures\blocks" dosya yolundaki klasöre at sonra oyuna girip dene ama büyük ihtimal olmayacaktır, çünkü UV hangi pngden uygulandı onu bilmiyoruz

Metin2TR

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
@Rosenrot skype varmı skypeden ekran paylaşımını açıp yapsam gözünün önündede hatamı söylesen olmazmı reis ?

DaynNight_

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
mrcrayfish model creator programını kullanıp dene birde kullandığın program crackli olduğu için olmamış olabilir