Yarı-Otomatik Alevi Ok Tuzağı

EquiliBrium

Elmas Madencisi
Emekli
En iyi cevaplar
1

Tekrardan tüm güzel forum üyelerini daha değişik bir sistem ile karşılamak istiyorum.Bugün ki tuzak alevli ok atma özelliğine sahip olacak.Tek sıkıntısı sonradan okları siz dolduracaksınız.Lafı uzatmadan hemen tuzağa geçelim.

Öncelikle önceki tuzaklarda olduğu gibi rakibi aşağı itecek şu sistemi yapıyoruz.

Şimdiyse belli bir kata kadar aşağı kazıyoruz.Ve aynı bu şekilde bir sistem kuruyoruz.

Bu aşamada ise kızıltaşları yapışkan pistona bağlamamız gerekecek.

Evet,artık son aşama olarak sürekli kendini yenileyen bir devre yapacağız.Aşağıdaki fotoğraftaki olayı yapmak için kızıltaş yineleyisini ve kızıltaşları bu şekilde yerleştirip sistemi meşale ile aktif edeceğiz.Ve meşaleyi kırdığımızda sistem hala aktif olacak.Ama olay bu kadarla bitmiyor.Sonraysa kızıltaşlardan birini kırıp hızlıca koyduğumuzda devre sürekli çalışacak hale gelecek.

Geriye kalan kısım artık tuzağın belli olmamasını sağlamak.Kovalski adlı üyenin verdiği öneri sayesinde tuzağı bu şekilde gizliyoruz.

Bu konumda bana eşlik ettiğiniz için teşekkürler.
İyi Forumlar!

Son düzenleme:

Kovalski

Hayalet Avcısı
En iyi cevaplar
0
Günümüz faction sunucularını baz alırsak bütün oklar bittiğinde bile oyuncunun canı full olucak ve enchli elma yedikten sonra lavın içinde spawn çekicek ayrıca hiçbi insan durduk yere öyle bi yere girmez ve redstone görünüyor. Ayrıca anladığım kadarıyla sistem durmadan ok atıyor ne anlamı kaldı bütün oklar biter düşmanın orada olduğunu algılıyan bi sistem kurmalısın

DreamerBoy

'Cause I love how it feels when I break the chains
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Güzel, bu sefer ki tuzağı bir ayrı sevdim. :D
Fakat komut bloğu yardımı bile geliştirilebilir. Particle Effect eklenebilir yahut Sunucularda WorldGuard yardımı ile koruma altına alınabilir. Sadece yapıyı sisteme uyarlamak zor olabilir. Fakat bu kadarı ile de gayet iyi. Kendini geliştirmen dileğiyle.
İyi Forumlar.

Kovalski

Hayalet Avcısı
En iyi cevaplar
0
İnsanlar kızıltaşları kapatabilirler diye düşünüyorum.Ve rakibi belli bir yere sabit kıldığını düşünürsek oyuncu aşağı inip o kişiyi kesebilir faction sunucularda.Ben daha çok skywars ve survival türü sunucuları baz alıyorum.Faction ilgi alanıma girmemekte.
kapatabilirler diye bir şey yok devreyi senin gizlemen lazım öyle bir şey yapıcaksınki düz zeminde bile hiçbişey görünmicek. Seninde bunu nasıl yapıcağını bildiğini sanmıyorum zamanında ve şimdide bu tarz sorunlarla uğraşmayı hep sevmişimdir bak sana güzel bi amaç veriyorum bu devreyi dümdüz zeminde bile gizli hale getir.

Saat 21:00'da burda olursan nasıl yapıcağın ile ilgili ipucu verebilirim kendi haritamda.

EquiliBrium

Elmas Madencisi
Emekli
En iyi cevaplar
1
Bu sorunun çözümü çok basit, devreyi havaya kur
Buyursunlar tuzağın gizlenmiş hali:

Tuzağın nasıl gizlendiği konusuna gelecek olursak şunu söylemeliyim ki tuzakta aşağı katta devrelerin görünmesini engelledim.Ek olarak oraya bir üst kat daha ekledim.Sistem zaten yarı-otomatik olduğu için çalışmaya başladığı an rakibi öldürüyor.Sebebiyse içinde hepsinin ok sayısı 9 stack.Ha eğer hala adam ölmezse sistemin fırlatıcıları katları arttırılır yahut diğer tarafa da fırlatıcı düzeneği kurulur.

Kovalski

Hayalet Avcısı
En iyi cevaplar
0
Buyursunlar tuzağın gizlenmiş hali:

Tuzağın nasıl gizlendiği konusuna gelecek olursak şunu söylemeliyim ki tuzakta aşağı katta devrelerin görünmesini engelledim.Ek olarak oraya bir üst kat daha ekledim.Sistem zaten yarı-otomatik olduğu için çalışmaya başladığı an rakibi öldürüyor.Sebebiyse içinde hepsinin ok sayısı 9 stack.Ha eğer hala adam ölmezse sistemin fırlatıcıları katları arttırılır yahut diğer tarafa da fırlatıcı düzeneği kurulur.
Bu gizlemek diil o dar yolda bi tuzak olduğunu çoğu kişi akıl edebilir ve çok sık kullanılan bi devre bu. Ayrıca evin içinden çok çirkin görünücek olurda redstone olan yerleri kaparsan çok dar olucak. Ayrıca test yapmadan yazman beni şaşırttı üstüne p4 set + enchli elma kombosunu yap dicem fakat türkiyede p4 set kalmadı herkes p9 set :D neyse boşver onu sen p4 çek yinede öldürmeye yetmicek ölsede bi karımız yok eşyalar lava düşüyor.

Bir ek daha kurduğun clock durdurulabilen bi clock değil buda sistemin aralıksız ok atıcağı anlamına gelir kim uğraşıcak o kadar oku doldurmaya

EquiliBrium

Elmas Madencisi
Emekli
En iyi cevaplar
1
Bu gizlemek diil o dar yolda bi tuzak olduğunu çoğu kişi akıl edebilir ve çok sık kullanılan bişe devre. Ayrıca evin içinden çok çirkin görünücek olurda redstone olan yerleri kaparsan çok dar olucak. Ayrıca test yapmadan yazman beni şaşırttı üstüne p4 set + enchli elma kombosunu yap dicem fakat türkiyede p4 set kalmadı herkes p9 set :D neyse boşver onu sen p4 çek yinede öldürmeye yetmicek ölsede bi karımız yok eşyalar lava düşüyor.

Bir ek daha kurduğun clock durdurulabilen bi clock değil buda sistemin aralıksız ok atıcağı anlamına gelir kim uğraşıcak o kadar oku doldurmaya
Survivalde ve minigameslerde bu tuzağı yiyen çok kişi gördüm ben.Zaten eğer kişi isterse üst katlar çıkar böylece evi dar olmaz.Eşyaların lava düşmesini istemeyen bir kişi zaten huniyle basit bir sistem kuracaktır.Şuanki faction sunucularını çok bilmediğimi söyleyebilirim.Onun için p9 zırhların olması saçma geldi.Sistemi durdurmak isteyen kişi kızıltaşlardan birini kırar ve sinyal gitmez.Zaten tuzağın tam otomatik olmadığını belirttim

Kovalski

Hayalet Avcısı
En iyi cevaplar
0
Survivalde ve minigameslerde bu tuzağı yiyen çok kişi gördüm ben.Zaten eğer kişi isterse üst katlar çıkar böylece evi dar olmaz.Eşyaların lava düşmesini istemeyen bir kişi zaten huniyle basit bir sistem kuracaktır.Şuanki faction sunucularını çok bilmediğimi söyleyebilirim.Onun için p9 zırhların olması saçma geldi.Sistemi durdurmak isteyen kişi kızıltaşlardan birini kırar ve sinyal gitmez.Zaten tuzağın tam otomatik olmadığını belirttim
Tuzak mantıklarımız farklı o zaman, benim mantığım çok zeki birini bile kandıracak kadar detaylı tuzaklar ve p1000 seti bile öldürebilecek hayvani devrelerken seninki minigameslerdeki malzeme kıtlığıyla ilgili ama şunu söyleyebilirimki minigamesler için devre kurarak redstone yeteneğini geliştiremezsin :/

EquiliBrium

Elmas Madencisi
Emekli
En iyi cevaplar
1
Tuzak mantıklarımız farklı o zaman, benim mantığım çok zeki birini bile kandıracak kadar detaylı tuzaklar ve p1000 seti bile öldürebilecek hayvani devrelerken seninki minigameslerdeki malzeme kıtlığıyla ilgili ama şunu söyleyebilirimki minigamesler için devre kurarak redstone yeteneğini geliştiremezsin :/
Normal zaten çünkü ben bending ile uğraşıyorum.Çok iyi bir kızıltaş bilgim olmadığını bende biliyorum.Ve o kadar çok sistemlere ayıracak vaktim yok.Ben bu işi eğlencesine yapmayı tercih ediyorum.Çok abartılı sistemler hem oyuncunun hevesini kırar hem de boşa zaman kaybına neden olur.Tabii bu benim fikrim.Senin zaten tuzaklarını önceden inceledim.Sen kızıltaşta usta olmuşsun..Ben kendimi idare edecek kadarını uyguluyorum.Yani şunu demek istiyorum herkes her işte iyi olamaz.Örneğin sen kızıltaşı çok iyi yaparsın.Ben de bendingte iyiyimdir gibi.

AltınDon

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Güzel bir tuzak tebrikler,fakat geliştirmen gerekiyor. mesela daha etkili bir sonuç için ok değil de yükseklikliği kullanabilirsin çünkü ok sistemleri artık eskisi kadar işlevsel değil.ani bir ölüme ulaşmak için daha etkili tuzaklar yapmalısın.

AltınDon

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Sen hile kullanan birini yakalamak istiyorsan zaten başta hata yapıyorsun benim önerdiğim düşmeyi kullanma önerisi normal oyuncular için hani sen hileler için özel bir tuzak istiyorsan onuda yapar videosunu çekerim sıkıntı değil yani :)

Kovalski

Hayalet Avcısı
En iyi cevaplar
0
Nofall hilesini atlıyorsun adamım.Artı adamlar zaten alevli oklar bitince örümcek ağlarının altındaki lava düşüyor.
lava düşse bile enchli elma yiyerek kurtulabilir o sırada spawn çeker

Nofall hilesini atlıyorsun adamım.Artı adamlar zaten alevli oklar bitince örümcek ağlarının altındaki lava düşüyor.
Amacım hileler için değil bu sistemi 100'lü hale getirerek p20 setli birini bile öldürebilmekti ama hileler içinde işe yarar :D
https://forum.gamer.com.tr/konu/kor...rebilen-makine-konu-kilidi-kalkti-yey.369629/
Not: Çok uzun sürüyor bunu inşa etmek, onun yerine elle örs atmayı tercih ederim örsün bitmemesi içinde ayrı bi devrem var aşağıya düşen örsleri geri envanterine getiriyo :D. O yüzden daha iyisini akıl ettim ama inşa etmedim beynimin içinde fikir ama yapması zor olmicak 256 blok yüksekliğinde devasa bi kule inşa edicem içi 3x3 genişliğinde ve boş olucak neden diye sorarsan burası aslında bi fırlatma alanı aşağıda aşırı güçlü bi oyuncu fırlatma makinesi olucak tnt ile çalışan oyuncuyu 326 blok yukarıya fırlatıp düşürücek olurda ölmicek kadar ayıysa bunu algılicak sistem (hopper'ı algılıcam içinde eşya yoksa ölmemiştir) ve tekrar fırlatılıcak temiz iş :D

AltınDon

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Buyur hocam,bunu 10 15 dakikada yaptım umarım sana yardımcı olur biraz ufkunu genişletmek için

öncelikle blok update dedöktörü yapıyorsun böylece kurban istediğin bloğu kırdığında yada yemi dia vb sistem harakete geçicek
2017-11-24_17.11.45.png

daha sonra altında açılıcak olan alanı yaparsın böylece kurban bloğu kırdığında altı açılır ve aşşağıya düşer

2017-11-24_17.13.14.png

ama biraz daha op olsun istiyorsan yani bloğu kırdığında geri kaçmasını istemiyorsan arkasına kapı gibi bir şey yaparsın böylece diayı kırdığında kurban önce arkasındaki kapı kapanır sonra altı açılır ve aşşağıya düşer
2017-11-24_17.32.44.png

ve düştüğü yere su ile bir tuzak yaparsın senin de dediğin gibi düşmekden hasar almıyorsa boğarız o halde alttaki plakara basınca üstü kapanıyor ve yanlardan su akmaya başlıyor. ve boğularak ölüyor kurban
2017-11-24_17.54.39.png

Yani kısaca bir sistem yapacaksan önce senaryonu yazman lazım algoritma yapman lazım şimdi sırayla şunlar oluyor

1.Kurban diayı görür tabi sen sistemi yerin altına yapacaksın mağaraya mesela
2017-11-24_17.54.26.png

2.Kurban yemi kırar arkasındaki kapı kapanır.
2017-11-24_17.39.19.png

3.Altı açılır ve aşşağıya düşer (burda sistemin eski haline gelme sürecinde çektim fotoğrafı idare edin normalde kapı kapanıyor adam düşüyor daha sonra kapı açılıyor sistem eski haline geliyor)
2017-11-24_17.39.20.png

4.aşşağıya düşer basınç plakarına bastığı gibi 1 blok üstü kapanır.
2017-11-24_17.54.39.png

5.yanlardaki pistonlar açılır ve daha çok su olur bulunduğu yerde boşluk tuşuna bassa bile nefes alamaz ve acılar için de ölür :) bu kadar
2017-11-24_17.54.43.png

eğer itemlerini almak istiyorsan basınç plaklarının altına huni koyarsın :)

buda sistemin yukarıdan görünüşü
2017-11-24_17.54.12.png

buyurun buda indirme linki
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

Kovalski

Hayalet Avcısı
En iyi cevaplar
0
Buyur hocam,bunu 10 15 dakikada yaptım umarım sana yardımcı olur biraz ufkunu genişletmek için

öncelikle blok update dedöktörü yapıyorsun böylece kurban istediğin bloğu kırdığında yada yemi dia vb sistem harakete geçicekEkli dosyayı görüntüle 60178

daha sonra altında açılıcak olan alanı yaparsın böylece kurban bloğu kırdığında altı açılır ve aşşağıya düşer

Ekli dosyayı görüntüle 60179

ama biraz daha op olsun istiyorsan yani bloğu kırdığında geri kaçmasını istemiyorsan arkasına kapı gibi bir şey yaparsın böylece diayı kırdığında kurban önce arkasındaki kapı kapanır sonra altı açılır ve aşşağıya düşer
Ekli dosyayı görüntüle 60180

ve düştüğü yere su ile bir tuzak yaparsın senin de dediğin gibi düşmekden hasar almıyorsa boğarız o halde alttaki plakara basınca üstü kapanıyor ve yanlardan su akmaya başlıyor. ve boğularak ölüyor kurbanEkli dosyayı görüntüle 60181

Yani kısaca bir sistem yapacaksan önce senaryonu yazman lazım algoritma yapman lazım şimdi sırayla şunlar oluyor

1.Kurban diayı görür tabi sen sistemi yerin altına yapacaksın mağaraya mesela
Ekli dosyayı görüntüle 60182

2.Kurban yemi kırar arkasındaki kapı kapanır.Ekli dosyayı görüntüle 60183

3.Altı açılır ve aşşağıya düşer (burda sistemin eski haline gelme sürecinde çektim fotoğrafı idare edin normalde kapı kapanıyor adam düşüyor daha sonra kapı açılıyor sistem eski haline geliyor)Ekli dosyayı görüntüle 60184

4.aşşağıya düşer basınç plakarına bastığı gibi 1 blok üstü kapanır.Ekli dosyayı görüntüle 60185

5.yanlardaki pistonlar açılır ve daha çok su olur bulunduğu yerde boşluk tuşuna bassa bile nefes alamaz ve acılar için de ölür :) bu kadar
Ekli dosyayı görüntüle 60186

eğer itemlerini almak istiyorsan basınç plaklarının altına huni koyarsın :)

buda sistemin yukarıdan görünüşüEkli dosyayı görüntüle 60187

buyurun buda indirme linki
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.
İŞE YARAMAZ!! boğularak canı yarım kare gidicek o sırada /chest komutu ile bütün eşyalarını sandığına koyabilirki faction sunucuların %99,9'unda chest komutu mevcut bazı survival sunucularda da var.

Tavsiye: Düşen eşyaları hopper ile değil 1 blok aşağıya tahmini 20-30 tane spamlanmış hopper cart ile yap, hopper cart'ın eşya toplama hızı korkunç rakamlarda bu sayede ölen kişi eşyalarını hızlıca alamaz.
Ek olarak eğer tuzağa 1'den fazla kişi düşerse üstü kapalı olduğu için kurtulucak