Yazılıma Başlangıç(Soru)

YasirUS

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Merhaba Değerli Forum Üyeleri Yazılıma Başlamak İstiyorum Ne İle Başlamamı Önerirsiniz En Kolay Dil İle Başlayıp Yavaş Yavaş İlerlemek İstiyorum Şimdiden Teşekkürler İyi günler

tutkusina

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Pyhton?
Bilemiyorum seç bi' tane :p C++ da olabilir sonuçta genelde ingilizce üzerinden yol alıyor, java arkadaşımız gibi değil (._.)

Progr4mm3r

Running in the memes
En iyi cevaplar
0
C - C++ - Pyhton tarzı diller genellikle başta öğrenilen dillerdir. C ve C++ arasından C++ önerebilirim, daha gelişmiş hâlidir.

>> USA Computer Olympiad (http://train.usaco.org/usacogate) sitesinden egzersiz sorularını çözüp kendini geliştirebilirsin. O egzersizler biraz zorlayıcıdır, ona başlamadan önce internette bulduğun egzersizleri deneyebilirsin.
>> Kodlama vaktini alacaktır. Her 10 dakikada bir kod yazmayı bekleme. Kodun büyüklüğüne göre hataları çözmek bir o kadar uzun zaman alır. Bu yüzden kolayca pes etmemen gerek.

Kolay gelsin :)

Centeglassered

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
En kolay dil ile başlayıp yavaş yavaş ilerlemek bana pek mantıklı gelmedi. C++ gibi geniş ve güçlü bir dilden başlayabilirsin. Onu öğrenince diğer diller çerez gibi gelir. Assembly hariç :D. Tabi her konuyu teker teker öğreneceksin (yoksa çok zor olurdu C++ gibi bir dili öğrenmek :D) ve öğrendiklerini kullanan programlar yazacaksın.

Minesonic

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Önce algoritma filan öğrenmek için bir script ile başla bence. Python olabilir. Daha sonra da Java öğrenebilirsin. Java dememin sebebi, projelerinde belki kendin plugin yazma ihtiyacı duyabilirsin..

Waffleinstein

şüşko insan
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Şahsen bu alemlere başlamamı sağlayan Pyhton'ı öneririm sana. Kendisi hem yeni başlayanlar için kolay bir kod yapısına sahip hem de kolay bir arayüzü var. Onun ardından ileride ne istediğine göre C'ye başlayabilirsin. Son olarak Perl'ü de öneririm yani

FuryRS

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
İyi de Burada Önemli Olan onun ne yapmak istiyceğidir. Yani bir site içinse Java ve PHP öneririm ama minecrafttaki gibi pluginlerle ilgileniceksen daha farklı diller var. Uygulama çıkarıcam diyosan Java ce C++ ayrıca yok sadece genel olarak ben öğreniyim belki işime yarar diyosan Java ve C++ öğren. İleride İşine yarıycaktır.

tutkusina

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
İyi de Burada Önemli Olan onun ne yapmak istiyceğidir. Yani bir site içinse Java ve PHP öneririm ama minecrafttaki gibi pluginlerle ilgileniceksen daha farklı diller var. Uygulama çıkarıcam diyosan Java ce C++ ayrıca yok sadece genel olarak ben öğreniyim belki işime yarar diyosan Java ve C++ öğren. İleride İşine yarıycaktır.
Java başlangıç için kanser, çünkü dili ingilizce bakımından anlaşılması zor (ingilizce düzeyi en üst olan bir kişinin bile) ama C++'a gelince çok rahat anlaşılır oluyor ve 4 işlemi daha rahat Java'dan.
Sonradan öğrenir :)