Yeni Masaüstü Toplamayı düşünüyorum

mehmetunan

Sudan Çıkmış
En iyi cevaplar
0
Malum HP bilgiayarım baya hızlı ve ucuzdu, şimdi daha iyi bir şey istiyorum.
Şimndilik Processor olarak aklımda bir AMD var, fakat AMDler 8Gb DDR3 Ramı desteklermi?
Ayrıca anakart önerirseniz gerçekten çok sevinirm. AMD seçmemin nedeni ucuz, malum öğrenciyiz i7 için verecek 2000tllmiz yok. Processor dışında diğerlerinin parası önemli değil. Yardım ederseniz sevinirim.
edit:
Ekran olarak 17 inç bir HP düşünüyorum dakat parayı denkleştirebilirsem bu koca 3 sene içinde 23 inç bir şey olacağım :D

_DK_

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Kardeş sen ilk olarak bilgisayarı ne için kullanacağını söyle ona göre tavsiyede bulunalım

Hasan29

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
HP ProBook 4540 var bi bak istersen i5 amd radeon graphics 7300 serisi vardı galiba kısacası Her şeyi çalıştırır en fazla 1700 lira tutar (Benim bilgisayarın aynısı 3 yıldır kullanıyorum bi problem yaşamadım.)

Mkarslan_happyspor

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
aslında 1500 dolara çok iyi bir bilgisayar toplayabilirsin. Far Cry 3 ü 30 FPS de oynarsın rahat rahat

KNKTL

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Sana benim aklımdaki sistemi söyeleyeyim. Bu söyleyeceğim sistem her oyunu high'ta çalıştırır. Youtube'da söyleyeceğim ekran kartının ve benzer sistemin oyun videoları var. Kanalı da bu: Alexandru Catalin Sisteme gelecek olursak bu sistem yaklaşık 3000 TL civarında. Ama rahat 5 sene götürür seni. Bildiğin gibi oyun bilgisayarlarında ekran kartına yüklenilir. Ben biraz daha yaygın bir sistem söyleyeceğim. Yaygın derken fiyatı eşit biçimde bölünmüş bir sistem. Vatan Computer'da bulabilirsin bunları.
CPU: İntel i5 3570K Soket (İleride overclock (hız aşırtma) yapmak istersen gayet iyi bir CPU)
Anakart: Bu konuda pek bir bilgim yok fakat Gigabyte GA-B75-D3V işini görebilir.
120 GB'lik bir SSD ve 2 TB'lik HDD fazla fazla yeter.
Ekran Kartı: Sapphire Radeon HD 7950 Dual-X GDDR5 3GB 384-Bit
Bellek (Ram): 8 GB Kingston Bellek seni gayet tatmin eder.

Bu konu hakkında 1 hafta boyunca günde 4 saat makale okumuş biri olarak söylediğim sisteme tamamen güveniyorum :D[DOUBLEPOST=1372162525,1372162356][/DOUBLEPOST]Eğer bu sistem pahalı geldiyse CPU'dan düşürebilir ve İntel Core i5 3470 3.20 GHz alabilirsin. Aralarında çok fiyat farkı yok tabi. Ben en son baktığımda 50 TL filan farkediyordu.

mehmetunan

Sudan Çıkmış
En iyi cevaplar
0
gerçekten teşekkür ederim fakat bilgisayar hafızasımıdır o SDD dediğin? eğer hafızaysa ben 750 almayı dşünüyorum elimde 3000tl var öğrenciyiz ama :D

Mkarslan_happyspor

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
gerçekten teşekkür ederim fakat bilgisayar hafızasımıdır o SDD dediğin? eğer hafızaysa ben 750 almayı dşünüyorum elimde 3000tl var öğrenciyiz ama :sırıtmak:

Normal hard disklerin içinde dönen diskler vardır (rpm o disklerin dönme hızıdır) SSD ler ise direk bilgiyi alırlar ve çok daha pahalıdırlar. Sana tavsiyem 60 GB lık al içine işletim sistemi Word powerpoint vb. kur. İşletim sistemini onun içine kurarsan pc in 5 saniyede falan açılır

mehmetunan

Sudan Çıkmış
En iyi cevaplar
0
iyi güzel diyorsunda o 60 gbliği hangi markadan alıyım ve nasıl fiyatlarda olduğunu sölemiyorsun :sırıtmak:
edit:
Zalman kasası iyi gidermi beyler 7 fan varmış 7nide doldurmayı düşünüyorum HP Pavilion dv6-3114etimde fazla ses oluyor.

Mkarslan_happyspor

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Kingston 60GB SSDNow V+200 alabilirsin fiyatı yaklaşık 150-200 arasında değişim gösterebilir

Fallen Angel

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Bu bütçe sadece kasa için mi yoksa klavye,mouse ve monitör de olacak mı ?

KNKTL

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
gerçekten teşekkür ederim fakat bilgisayar hafızasımıdır o SDD dediğin? eğer hafızaysa ben 750 almayı dşünüyorum elimde 3000tl var öğrenciyiz ama :sırıtmak:
Hafızası HDD. 2 Terabyte (2000 GB) sana fazla fazla yeter. Yarın öbürgün yetersiz gelirse 750 değiştirmen veya boşaltman temizlemen gerekir ama 2000 Gb fazla fazla tatmin eder.[DOUBLEPOST=1372179650,1372179539][/DOUBLEPOST]donanimcibaba.com'dan bunu takip edebilirsin. HEr ay için oyun bilgisayarı toplama rehberi hazırlıyor. Haziran ayınınki için Buraya Tıkla. NOT: Haziran ayınınkini okumadım :D

Mkarslan_happyspor

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Senin söylediğin bir şirketin bilgisayar toplama sihirbazı. Orada sadece ellerindeki malzemeyi koyuyorlar. Her parçayı değil yani. İstediklerin olmuyor bazen.

O zaman istediklerini internetten bakacak :D orada çok geniş bir ürün yelpazesi var o yüzden tavsiye ettim