Yeni Paylaşılan Apollo 11 Fotoğrafları

Fotoğraflar ilginizi çekti mi ?

  • Evet

    Kullanılan: 5 71.4%
  • Hayır

    Kullanılan: 1 14.3%
  • Belki

    Kullanılan: 1 14.3%

  • Kullanılan toplam oy
    7

İnanılmaz

Lapis Toplayıcısı
Mesajlar
921
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
1,728
Puanları
1,890
Ruh hali

Efendim, geçmişe gitmekten doymadık, bugün de geçmişe gidiyoruz. Karşınızda 1969 !
Tarih: 16 Temmuz 1969 ; Yer:Florida, Merrit İsland Kasabası, Kennedy Uzay Merkezi. Astronotlar gemiye binmek için el sallıyor, insanlara veda ediyor. Seferimiz Apollo 11 Nasa'nın Apollo projesinin 5.si, Mürettabatımız tecrübeli Apollo 10 seferinde görev almışlar. Peki o 3 baş adamımız kim ?

Komutan, herkesin tanıdığı baş isim: Neil Armstrong


Purdue Üniversitesi Havacılık ve Uzay Mühendisliği mezunu, tarihi kişimiz, Ohio'da 1930 da doğmuş. 2012'de ölümü gerçekleşmiş, doğduğu yerde.

Komuta modülü pilotu: Micheal Collins


Diğerleri kadar fazla tanınmasa da kendisinin de bu projede payı büyük. Hava kuvvetlerinde deneme uçuşu subayı olarak çalışmış ve Astronot olmadan önce 3800 saat civarı uçuş gerçekleştirmiş. 1930 yılında Roma'da doğmuş olan Collins şu an 88 yaşında !

Ay modülü pilotu: Buzzy Aldrin


İşte 2. ayak basan (karabasan gibi oldu ama ayrı yazılıyor) bunun ise tuhaf bir hikayesi var. Buzzy Aldrin, uzaydayken L şeklinde bir uzay aracı gördüğünü söylemiş ve yalan testinden başarıyla geçmiş. Biraz tuhaf ama korkutucu(kime göre) olan bu haberin sahibi Buzzy Hava kuvvetlerini bitirmiş, Batı Almanya'da askeri dersler vermiş ve üstüne Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde doktora yapmış ve diğerleri gibi 1930 yılında doğmuş, şu an 88 yaşında !

Apollo 11, Ay'a ulaşmadan önce incelemesi için Ay aracı gönderilir, 20 Temmuz günü ile beraber de Ay'ın atmosferine giriş yaparlar mürettabatımız. Yolculuk 4 gün sürmüştür (380.000 km). Neil Armstrong aya ayak basan ilk insan, Buzzy Aldrin ise 2. insan olmuştur, aşağıda göreceğiniz resimlerdeki gibi, ayak izleri ile aya imza atmışlardır. Ay'da toplam 21 saat geçirmişler ve Dünya'ya paraşütler ile pasifik okyanusuna düşmüşler. Üstüne üstlük 21 günlük karantina altına alınmışlar. Ehh.. Apollo projesi soğuk savaş döneminde geçtiği için çokça komplo teorileri atıldı projenin üzerine. Tabi Nasa hepsiyle başa çıkmayı başardı. Ki insan beyni komplo teorilerine inanmaya programlıdır. Düşündükçe komplo teorileri mantıksız gelir. Ama bazı zorlayıcı komplo teorileri de vardır, neyse efendim konumuza geri dönelim. Ayrıca dönmeden önce, bu yapılmış seyahat ABD'nin en çok sevilen başkanlarından birini onurlandırmak için yapılıyor, John Fred Kennedy.

Fotoğraflar, ilk kez yayımlanıyor ve galiba bu konu hakkındaki komplo teorilerini tamamen çürütecek nitelikte, az sonra siz de şahitlik edeceksiniz, harika görüntülere !











































(güneş beyaz gördüğünüz gibi )



(olay yaratan görüntü, adam orada salınım hareketi ile dalgalandırıyor bayrağını ve bunun yüzünden komplo teorileri üredi)









































Fotoğraflar biraz fazla olabilir, o görüntülerden en iyilerini seçebilir, arka plan yapabilirsiniz ki çoğu bunun için uygun durumda. Umarım fotoğraflar sizi heyecanlandırmıştır. Konuyu bitirmeden konu ile ilgili güzel bir müzikle uğurluyorum sizleri.

 


Son düzenleme:

Esigum

play.thehexanw.com
Mesajlar
51
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
77
Puanları
170
Ruh hali
Çok başarılılar , onları tebrik ediyorum.
 

FFHD

orda her kiminleysen, belki sevgilinleysen...
Mesajlar
969
En iyi cevaplar
21
Beğeniler
1,469
Puanları
2,680
Harika bir konu, zaten bu işte forumda sayılı kişilerdensin. Görseller gerçekçi duruyor.
 

ThtrkmN

King of the Wild Hunt
Emektar Üye
Mesajlar
499
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
528
Puanları
1,640
Tüm gerçekleri Till Lindemann'dan öğrenin :keyif:
 

Üst