Yeni Serverım Hakkında...

• Konuyu başlatan WitherMan
  • Başlangıç tarihi
W

WitherMan

Ziyaretçi
Kaç haftadır düşünüyorum server açsam mı açmasam mı diye. En sonunda kararımı verdim. Server açacağım :D Ama açacağım server diğerlerinden çok farklı olacak. Ben şimdiden kuralları ve nasıl bir server olacak onu söyleyeceğim.

KURALLAR :

1.Bu kurallar benim tarafımdan yazılmış olup benim dışımda hiçbir admin yada moderatör silemez,değiştiremez.
2.Küfür konusunda kesinlikle taviz vermiyoruz. İlk küfürde 1 saat ikinci küfürde sınırsız mute verilecektir. Bazı uyanıklar küfürlerini kitaba yazıp millete atıyorlar.Kimse kusura bakmasın artık böyle de yapamayacaksınız. Bu şekilde küfredenler sınırsız olarak banlanacaklardır.
3.Reklam konusunda çok katıyımdır milletin serverında kendi serverının reklamını yapanlara gıcık olurum. Şayet kendi serverımda kim olursa olsun yapan sınırsız bana kavuşacaktır.
4.Her türlü din,dil,ırk,memleket vb.. doğrudan veya dolaylı yollardan ayrımcılık yapmak, diğer üyelerin yaptığı build yada icatları kötü yönde eleştirmek, "Ay bunu mu yaptın ben daha iyisini yaparım" gibi sözler söylemek KATİ SURETTE YASAKTIR. Yapanlara sınırsız ban gelecektir.
5. KATİ SURETTE HİLE KULLANMAK YASAKTIR. HİLE KULLANANLAR SINIRSIZ BAN YİYECEKLERDİR.

6.SERVERI HACKLEMEYE KALKIŞMAK KESİNLİKLE YASAKTIR. YAPANLAR HAKKINDA YASAL İŞLEM BAŞLATILACAKTIR.

UYARI PUANLARI :

Küfür/Hakaret : 1 Puan
Reklam : 2 Puan
Ayrımcılık : 10 Puan
Hile : 10 Puan

---------------------------------------
1 Puan : Uyarı
2 Puan : Mute
3-4-5 Puan : Mute-1 Saat Jail
6-7-8 Puan : 2 Saat Jail
9-10 Puan : Sınırsız Ban

OYNANIŞ :

Serverımda şehir hayatı ve farklı milletler olacak. Şehir hayatında insanlar kendi marketlerini,dükkanlarını açıp yaptıkları eşyaları satabilecekler. Şehirde ;
Türk,Rum,Kırgız olmak üzere üç adet millet olacaktır. Bunların özellikleri ;

Türk : İnşa ve binaları çok iyidir,mimaride ustadırlar.
Rum : Mühendislikte üstlerine yoktur. Çok iyi devre yaparlar.
Kırgız : Tuzak ve avda kimse onları geçemez.

Genel oynayış tarzı olarak gerçek hayatta ne yapıyorsanız bu serverda da onları yapacaksınız. Şehirde genel olarak pvp kapalı olacaktır. Fakat belirlediğim yerlerde (ıssız köşeler,tenha alanlar ve bina araları ) gibi yerlerde pvp açık olacaktır. Jailde de pvp açık olacaktır. Her 10 dakikada bir jaildekilerin bina içinde gezmeleri serbest olacaktır. Eğer iyi bir pvpciyseniz koğuşun ağası bile olabilirsiniz. Jaile cezalılar hariç kimse giremeyecektir.

RANKLAR :
Oyunda genel olarak bazı ranklar belirledim bunlar ;

Admin : Başbakan
Mod : Cumhurbaşkanı
Rehber : Kaymakam

--------------------------------------------------

BAŞBAKAN : Sınırsız yetki.
MODERATÖR : Mute-Jail Yetkisi
RERHBER : Mute-Jail Yetkisi
BUİLDER : -

MESLEKLER :

Avcı : Av yaparak geçimini sağlar. Vurduğu her hayvandan 5 et çıkar.
Demirci : Zırh ve silah yaparak para kazanır. Yaptığı zırhlar daha dayanıklı,kılıç ve aletler ise daha güçlü olur.
Oduncu : Odun keserek geçimini sağlar. Kestiği odundan 8 işlenmiş odun çıkar.
Şifacı : İksir yaparak para kazanır. Yaptığı iksirler 5 kalp doldurur.
Madenci : Cevher kazarak yaşamını sürdürür. Her kazışında 5 cevher düşer.

NOT :
Daha fazla bilgi vermeyeceğim spoiler olmasın. Serverı 2016 yada 2018 yılının ocak ayında bitirmeyi planlıyorum.

Moderatör tarafından düzenlendi:

owen_1

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Hadi güzel düşünmüşsün.Ancak sınırsız jail işi kötü olmuş.

Ayrıca iyi bir developer/author olman için bayağı çalışman lazım.

Admicos

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
1
server güzel olur bence... paraları otomatik yerine banka tarzı yerlerden almak gibi de olursa dahada gerçekçi olur.

ShouldToBe

Bedrock Kaşifi
En iyi cevaplar
0
Hırsızlık işi iyimiş ben yapardımda sınırsız jail yerine gerçek hayattaki gibi 2 yıl 2 ay (oyun içi süre tabi :D) yapsan daha güzel olur? bence

W

WitherMan

Ziyaretçi
Hadi güzel düşünmüşsün.Ancak sınırsız jail işi kötü olmuş.

Ayrıca iyi bir developer/author olman için bayağı çalışman lazım.
Çok teşekkür ederim. Ve evet çok çalışacağım.
server güzel olur bence... paraları otomatik yerine banka tarzı yerlerden almak gibi de olursa dahada gerçekçi olur.
Teşekkür ederim.
Hırsızlık işi iyimiş ben yapardımda sınırsız jail yerine gerçek hayattaki gibi 2 yıl 2 ay (oyun içi süre tabi :D) yapsan daha güzel olur? bence
Kurallar konusunda çok katıyımdır.

KONU GÜNCELLENECEKTİR

lokokop

Marangoz
En iyi cevaplar
0
Bence saat başına para gelme olmasın oyunu sadece iyi bilenler kazansın.
Tek spawn olsun warp olmasın belki warp orman olabilir
hammadde olmasın oyuncular malzemelerini kendi elde etsin veya başkasından alsın
server marketi olmasın oyuncu marketleri olsun
kütüphane olsun kitap yazıp satmak olsun
serverin teamspeak adresi olsun
spawnda ench örs simya standı nether portalı olmasın
edit satılmasın
zorluk modu normal olsun
boss lar olsun ama warp yazarak gidilmesin belirli kordinatı olsun
eventlerde abartılı eşyalar dağıtılmasın (stacklarca elmas,zümrüt vb.)
viplere abartılı özellikler (uçma ölümsüzlük 200 blok zıplama vs) verilmesin
rehberler kademe kademe olsun ve sınavla alınsın.
düşük rütbe rehberlere abartılı özellik verilmesin.
tp attırıp tuzak kuranlara sınırsız ban atılsın.
ormanda claimli araziye tuzak serbest olsun
n.o.d.u.s.u tamamen kaldırmaya çalış. x ray çalışmasın.

W

WitherMan

Ziyaretçi
Bence saat başına para gelme olmasın oyunu sadece iyi bilenler kazansın.
Tek spawn olsun warp olmasın belki warp orman olabilir
hammadde olmasın oyuncular malzemelerini kendi elde etsin veya başkasından alsın
server marketi olmasın oyuncu marketleri olsun
kütüphane olsun kitap yazıp satmak olsun
serverin teamspeak adresi olsun
spawnda ench örs simya standı nether portalı olmasın
edit satılmasın
zorluk modu normal olsun
boss lar olsun ama warp yazarak gidilmesin belirli kordinatı olsun
eventlerde abartılı eşyalar dağıtılmasın (stacklarca elmas,zümrüt vb.)
viplere abartılı özellikler (uçma ölümsüzlük 200 blok zıplama vs) verilmesin
rehberler kademe kademe olsun ve sınavla alınsın.
düşük rütbe rehberlere abartılı özellik verilmesin.
tp attırıp tuzak kuranlara sınırsız ban atılsın.
ormanda claimli araziye tuzak serbest olsun
n.o.d.u.s.u tamamen kaldırmaya çalış. x ray çalışmasın.

Yazdıklarının çoğu serverımda olmayacak yorumun için teşekkürler. Konuyu 1 haftaya kadar düzenleyeceğim.

ShouldToBe

Bedrock Kaşifi
En iyi cevaplar
0
Bende konu hortlamışken rüyamda falan gördüm yazamadan geçemicem ama Jailde meslek falan olsa gerçek hayattakine daha fazla benzer bide sınırsız işini tekrar düşünsen? :D

Not: Jaile kafayı taktım ama :D

Liliven

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Bence çok iyi bir fikir.
Serverlarda en çok aradığım özellik gerçekçilik oluyor.
→Serverda market olmasın, oyuncular market, bakkal ( :D ) vb. açsın. Marketlerde aşağıda yazacağım meslek sahiplerinden elde edilen ürünler satılsın.
*Her oyuncunun mesleği olsun. Örneğin çiftçiler olsun. Her çiftçiye minik bir arazi verilsin ve zamanla çiftçiler paralarıyla daha büyük araziler alsın.
*Hayvancılıkla uğraşanlar olsun. Hayvan ürünlerini hayvancılık yapanlardan elde edelim (para karşılığı tabi).
*Sanayi de olsun tabi. Örneğin gıda fabrikalarında doğadan elde edemeyeceğimiz ürünler üretilsin ve marketlerde satılsın.
*Giysi, zırh dükkanları olsun. Zırhlarımızı (gerçek hayatla uyumlarsak kıyafetlerimizi) o dükkanlardan alalım.
*Bankalar olsun. Gerektiğinde (en fazla 5.000 <parabirimi> olmak suretiyle) borç alabilelim. Eğer çok fazla borç alırsak 1 ay ödeme süresi fazla olur elbette. Ancak bu borçları (gerçek) 1 ay içerisinde ödemezsek 1 ay hapse girelim. Kredi kartı sistemi olsun. Onunda nasıl olacağını anlatmama gerek yok sanırım.
Söyleyeceklerim bu kadar, aklıma geldikçe yazarım :)

W

WitherMan

Ziyaretçi
Bende konu hortlamışken rüyamda falan gördüm yazamadan geçemicem ama Jailde meslek falan olsa gerçek hayattakine daha fazla benzer bide sınırsız işini tekrar düşünsen? :D

Not: Jaile kafayı taktım ama :D

Malesef sınırsız ban mı daha iyi sınırsız jail mi ? Hem belki jailin ağası olur :D[DOUBLEPOST=1394828061,1394828015][/DOUBLEPOST]@Liliven dediklerinin hepsi serverda olacak zaten :) Ama sanayi olmaz yapamam :)[DOUBLEPOST=1394828823][/DOUBLEPOST]
KONU GÜNCELLENDİ.

Liliven

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Yetkili, yardimci vs. almayi dusunuyormusun peki? Serveri tek basina yonetmek kolay olmuyor.

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi