Yeni Sunucu

kaç kişilik server tercih edersiniz?

• Kullanılan toplam oy
    4
  • Anket kapatılmış .

blackprince

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Server Açma Niyetindeyim serverdan Anlıyan Arkadaşlar öncelikle vpsmi almalıyım yoksa başka birşeymi bu konuda desteklerinizi istiyorum
örnek olarak
50 kişilik = ne gerekir kaç ram kaç cpu ne kadar hdd
100 kişilik=
200 kişilik =

diye bana yazarsanız en uygununu bulmaya çalışıcağım server Hub olucak(hungergames,skyblock,creative,....) yani en az 3 yada 4 dünya açılı olucak

6000 cpu 6000 ram 500gb trafik 65 hdd yeterli olurmu kaç kişi barındırabilir?
Ve İşletim Sistemi ne olmalıdır?

Son düzenleme:

unununium

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
6000 cpu ? Model yazmıyor mu

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

rkates

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Alım olcakmı kardes wg we den anlaraım permıssıons essentıals gıbı seylerı ayarlarım oyuna sw sahıbı gıbı seyler eklerm daha once 5 kurucu 8 admın oldum ılgı ıcın tesekkurler en kısa zamanda cevap beklerım ...

blackprince

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
6000 cpu ? Model yazmıyor mu
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.
baktım daha iyi bir yer biliyorsanız söyliyebilirsiniz[DOUBLEPOST=1383991499,1383991133][/DOUBLEPOST]
Alım olcakmı kardes wg we den anlaraım permıssıons essentıals gıbı seylerı ayarlarım oyuna sw sahıbı gıbı seyler eklerm daha once 5 kurucu 8 admın oldum ılgı ıcın tesekkurler en kısa zamanda cevap beklerım ...
Alım Yapıcam mümkünse basit bir sunucu açmak istemiyorum pluginden ve javadan anlıyan tüm ayarları yapabilicek bazı pluginleri türkçeye çevirebilecek ve site tasarımını az çok bilecek ben olmadığım zaman (sabah 8 akşam 6-7 arası yokum) serverla ilgilenicek birini arıyorum şu an 2 tane yardımcı olucak arkadaş var toplamda 5 yada 6 kişi olmayı amaçlıyorum

Son düzenleme:

LaRive

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
50 kişilik = 4 Veya 5GB Ram gerekir. 20GB Hdd yeterlidir.
100 kişilik= 6-8 GB 25GB Hdd yeter.
200 kişilik = 8-12 GB 35-40 GB Hdd yeterlidir.

50 yada 60 Üzeri plugin varsa:
50 kişilik = 6GB Ram 25GB Hdd.
100 kişilik= 8-10 GB Ram 40GB Hdd.
200 kişilik = 12-16 GB Ram, 50-80 GB Hdd.

CentOS al Filezilladan bağlanabilirsin önerimdir.
Daha kolay olsun istiyorsan Windows Serverlardan al. 2008 yada 2012 olsun 2010'da olur.

unununium

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
Centos la windows arasinda eger bu serveri sadece server icin alacaksan centos senin icin en mantikli secenel fakat yok ben bazi islemlerimi vds uzerinden yapacagim diyorsab windows alman gerekli

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

blackprince

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
50 kişilik = 4 Veya 5GB Ram gerekir. 20GB Hdd yeterlidir.
100 kişilik= 6-8 GB 25GB Hdd yeter.
200 kişilik = 8-12 GB 35-40 GB Hdd yeterlidir.

50 yada 60 Üzeri plugin varsa:
50 kişilik = 6GB Ram 25GB Hdd.
100 kişilik= 8-10 GB Ram 40GB Hdd.
200 kişilik = 12-16 GB Ram, 50-80 GB Hdd.

CentOS al Filezilladan bağlanabilirsin önerimdir.
Daha kolay olsun istiyorsan Windows Serverlardan al. 2008 yada 2012 olsun 2010'da olur.
Sağolasın cpu kaç olmalı kardeşim

vpsyi sağdece server için kullanıcam centos 6.x 64bit iyimi birde tavsiye ettiğiiz vps kiralama yeri varmı
bide plesk panel istersem CentOS 5.x 32 bit veriyoyarmış plesk panel almalımıyım

Son düzenleme:

LaRive

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Cpu hakkında bilgim yok maalesef :(

Tek önerim var:
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

CentOS hizmeti sağlıyorlar ayrıca çok kaliteli sunucu satıyorlar.

Ranork

Lapis Toplayıcısı
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Sunucunun rami ile alacağı kişi belirlenemez. Kullanacağınız map büyük mü olacak ? Ağır pluginler kullanacak mısınız ? Nekadar world olacak?
Bunların hepsi rami etkileyen faktörlerdir. Hepsi minimal düzeydeyken;
50 kişiyi 2GB ram + i5+ cpu
100 kişiyi 7-8GB ram + i7+ cpu
kaldıracaktır. 50 kişi 2gb ise 100 4gb dır gibi mantıklar yanlıştır, oyuncu arttıkça oyun alanıda artar, yapılarda artar. Başlangıçta 2-3 gb ramli normal bir sunucuyla başlamanızı tavsiye ederim. İlk server kurduğunda tutulup büyüyen çok insan hatta neredeyse hiç insan tanımıyorum. Birkaç deneme yaparak ortamı görmelisiniz.