YGS?

Tam olarak ne oldu?

• Ben sınava girdim.

Kullanılan: 6 54.5%
  • Sınav bana girdi.

Kullanılan: 5 45.5%

• Kullanılan toplam oy
    11

Uchiha_Madara

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
YGS'ye girenler sınav nasıl geçti? Beklediğiniz gibi mi geldi? Hedefiniz nedir ve sizce o hedefe ulaşabilir misiniz? Seneye ve sonrasında gireceklere neler demek istersiniz?

hacii_

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
hocam ben ygs ye giremedim para yatırmayı unutmuşum daha yeni öğreniyorum geçen senede öyle olmuştu artık seneye

Fatih the Wizard

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
La bi sakin olun olm herkes niye bu kadar ödlek ve mızmız olmuş ya :D. Sınav size zorsa tüm öğrencilere zor, farklı soru alan yok. Yani zorluktan yakınmak saçmalık herkes aynı zorluğa tabi tutulduğu için. Ben üç senedir giriyorum sınava, üni.ye yerleşmek için değil, onu zaten yaptım. Sadece giriyorum çünkü hakkaten matematikte orjinal sorular soruyorlar problemlere geldiğinde iş, hoşuma gidiyo ilginç bi şekilde. Ve ciddi söylüyorum geçen sene ve önceki seneki sınavlardan çok daha basitti bu sene. Geçen seneki Türkçe'nin yanında buna kurban olun la. Ama işte yine geçen seneye göre sınav daha basit diye de sevinmeye gerek yok çünkü yine herkese daha basit. Demek istediğim çok zorluğun öneminin olmadığı, daha çok mantığın, şansın ve hızın öneminin olduğu bir sınav. O yüzden YGS iyidir. LYS kötü asıl, bilgi olmadan knock out LYS'de. Şans yok. Ama bilgi varsa da LYS'de patlama olasılığınız yok. Yani sınav bana girdi gibi zırlamalara ya da küçük kardeşlerim için söylüyorum gelecekten bu sınav yüzünden korkma gibi saçma endişelere kapılmaya gerek yok. Size de aynı sınav ötekilere de.

METURKAN

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
La bi sakin olun olm herkes niye bu kadar ödlek ve mızmız olmuş ya :D. Sınav size zorsa tüm öğrencilere zor, farklı soru alan yok. Yani zorluktan yakınmak saçmalık herkes aynı zorluğa tabi tutulduğu için. Ben üç senedir giriyorum sınava, üni.ye yerleşmek için değil, onu zaten yaptım. Sadece giriyorum çünkü hakkaten matematikte orjinal sorular soruyorlar problemlere geldiğinde iş, hoşuma gidiyo ilginç bi şekilde. Ve ciddi söylüyorum geçen sene ve önceki seneki sınavlardan çok daha basitti bu sene. Geçen seneki Türkçe'nin yanında buna kurban olun la. Ama işte yine geçen seneye göre sınav daha basit diye de sevinmeye gerek yok çünkü yine herkese daha basit. Demek istediğim çok zorluğun öneminin olmadığı, daha çok mantığın, şansın ve hızın öneminin olduğu bir sınav. O yüzden YGS iyidir. LYS kötü asıl, bilgi olmadan knock out LYS'de. Şans yok. Ama bilgi varsa da LYS'de patlama olasılığınız yok. Yani sınav bana girdi gibi zırlamalara ya da küçük kardeşlerim için söylüyorum gelecekten bu sınav yüzünden korkma gibi saçma endişelere kapılmaya gerek yok. Size de aynı sınav ötekilere de.

İyi koşullarda eğitim gören var, kötü koşullarda gören var,
Çok çalışan var az çalışan var,

Ama hepsi aynı zorluğa tabii tutuluyor bu yanlış bence.

YGS şaşırtmacalı sorar eler dediğin gibi, asıl bilgi ölçen LYS'dir.
Girene giriyor her türlü :D

Fatih the Wizard

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
İyi koşullarda eğitim gören var, kötü koşullarda gören var,
Çok çalışan var az çalışan var,

Ama hepsi aynı zorluğa tabii tutuluyor bu yanlış bence.

YGS şaşırtmacalı sorar eler dediğin gibi, asıl bilgi ölçen LYS'dir.
Girene giriyor her türlü :D
Eğitim sistemini savunmuyorum la yanlış anlamayın. Demek istediğim, zırlamakla değiştirebileceğimiz bir durum değil + YGS gördüğün eğitime aşırı bakan bir sınav değil bana sorarsan. Çünkü en baba dershaneye de gitsen (eski fem durumlarını demiyorum tabii ki, soru çalma vs olmadığını varsayalım), sana en kaliteli öğretmenler de öğretse öğrendiğin şeyi, kullanamazsın. Örneğin bu sene sadece 1 tane dil bilgisi çıktı Türkçe'de. Gerisi paragraf ve anlam bozukluğu, özel bir eğitim görmeye gerek olmayan konular. Onun dışında
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.
zaten her sene aynı şekilde, içinde 1-2 tane bilgiyle yapabileceğin gerisi full mantıkla yapılabilecek sorular oluyor. Fen'de var bilgi evet, ama onda da yarı yarıya mantık yürütebilirsin. Sosyal de fen gibi. Yani Türkçe ve
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.
1-2 soruyu saymazsak %100 mantık, eğitim gerektirmeyen kısım, fen ve sosyalin de %50si mantık, %50si bilgi. Yani toplam sınavda, %75e yakın bir miktar eğitime ihtiyacın yok eğer 4 işlem gibi temel birkaç şey biliyorsan. Geriye kalan %25'te çalıştığına veya gördüğün eğitime bakıyor. Yani YGS için çalışmak şart değil bunu anlatmaya çalışıyorum hocam. Çalışmadan çalışan çok kişinin önüne geçebileceğin sınavdır YGS, LYS öyle değil tabi. Ama iş YGS'ye geldiğinde her ne kadar doğru olmasa bile sistemdeki bu yanlışlar arasında en iyi yapılmış sınav bence.