Yıllar Geçti Yeniden Buradayız

Bernard

Бернард
Danışman
Geliştirici
En iyi cevaplar
61
Uzun zaman oldu böyle bir şeyler yazıp konuşmayalı. Çok uzun zamandır uykudaydık resmen. Uyutulmuş gibi hissediyorum. Tekrardan toplanıp biraz Minecraft Survival falan mı oynasak? Hatta Hamachi'li falan :D. Şaka şaka Hamachi ile sizi yormak istemem. Ama sözüm olsun bir gün bu etkinliği yapacağız :)

Yani çok iyi hatırlıyorum ki Minecraft videoları izleyip sunucularda oynar, buraya gelir sunuculara yorumlar yazar sonra da birileriyle kavga eder uyurduk. Ertesi gün yine aynı düzen devam. Sunucularda yetkili olmaya çalışırdık falan. Bazılarımız bu durumu sevip sunucu açardı, bazılarımız geliştirici olur plugin veya skript falan yazardı. Ben plugin yazan tarafta olmayı seçmiştim. Zevkliydi açıkçası. İlk pluginimi yaptığımda o başarmışlık hissi ve o Eclipse'in mistik beyaz teması...

Zaman çok geçti. Bahsettiğim altın dönem 2015-2017 arasıydı. Bazılarımız evlendi çocuk sahibi oldu. Evlenmeyenlerimiz okullarını bitirdi veya artık öğrencilik hayatlarının son yıllarındalar. Aslında böyle dedim diye de üzülmelerini istemem çünkü hayat boyu öğrenmeyi bilen insanlarız. Yani tebrik ederim bugün karne gününüz!

Görüşmeyeli neler yaptınız? İstediğiniz yerlere geldiniz mi? Seneler önceki kendinizi nasıl görüyorsunuz? Hani vardı ya seneler sonraki kendine mesaj bırak konuları. İşte o konularda bıraktığınız mesajları düşünüp ne demiştim ya diyip forumda o mesajı arayacağımız gün bugün. Bana soracak olursanız yavaş da olsa hedeflerime doğru ilerlemeye hala devam ediyorum ve bazı aşamaları nihayet geçebildim. Mesela Nether'a gidebildim ama Nether'dan dönüş var artık karşımda...

Yazmaktan ve içinizi dökmekten çekinmeyin. Admininiz sizinle <3

Whelfy

End Hükümdarı
Moderatör
En iyi cevaplar
0
Forumun altın döneminde kayıtlı bir üye olamasam da az çok o zamanlardaki konuları vesaire görmüş bulunmaktayım, zaten geçmiş konulara falan bakınca da o samimiliği anlıyor herkes. Eskisi gibi bir ortam oluşturmanın çok zor olduğunu elbette herkes biliyordur fakat ben bunu görmek isterim. Yetkili ekibin en yenisi ve en genci olsam da çok iyi insanlarla özellikle az da olsa Ahmet abiyle tanıştığım(ve daha çok insanla tanışacağım) için çok mutluyum. Sunucu etkinliği fikri çok hoşuma gitti birlikte zaman geçirmek için çok hoş bir fikir :1:

Bernard

Бернард
Danışman
Geliştirici
En iyi cevaplar
61
Zaman geçtikçe sadece daha karamsar biri oldum. Ne oldu bilmiyorum.
İyi bir arkadaş ortamı olmayan kişilerde bu durumu çok gözlemliyorum. Yaşam stilini ve rutinini tamamen değiştirmen iyi gelebilir. Tatile çıkmanı ve yeni arkadaşlıklar kurmanı da öneririm tabii.

BYTH

300 tracks in my Adidas track jacket
Emekli
En iyi cevaplar
17
2013-15 dönemi, sabah akşam forumda yatıp kalkılan, hiçbir hayat derdinin olmadığı güzel zamanlar...

Son 10+ yılda çok fazla şey değişti ve zamanın nasıl bu kadar hızlı aktığı konusunda hala şaşkınım. Foruma ilk geldiğimde ortaokullu bir abitim, mal mal dolaşıyorduk hiçbir şey yapmadan, ortam da güzel olunca zaman akıp gidiyordu. şu an üniversitenin son senesine girdim, staj başlıyor gelecek pazartesi. Foruma ilk kayıt olduğumda 10 yıl sonra ne yapacaksın diye sorsanız böyle bir durumu hayal edemezdim. Kendim bu durumdayken benden daha büyük forumdaşların neler yaşadığını hayal bile edemiyorum...

vel@liğin etkisi ile birilerini fazlaca irrite ettiysem ve üzdüysem özür dilerim :c her şey için -neredeyse- herkese teşekkürler

Stream
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

Kirito

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
2011-2014 yılları gerçekten güzel. Efsane dönemlerden geçmişiz vay be.

Son düzenleme:

Minecraftplayerr

Java, Skript, Php, Html, Css, Javascript, Anime
En iyi cevaplar
7
Zaman gerçekten çok çabuk geçiyor. Nickimin minecraftplayerr olmasına rağmen Minecraft premiumu 10 yıl sonra nihayet aldım ._. 10 yıl sonra kim bilir neler olacak, umarım bu forum halen aktif olur.

98IamLegend98

Hayalet Avcısı
En iyi cevaplar
0
Cidden 10 yıl olmuş hatta 11 olacak. üstte denildiği gibi ben de karamsarlaştım, Forumun altın çağı olan 2013-2015 yıllarında 9-11 yaşındaydım şu an 20 yaşındayım. Ortalama bir üniversitede fena olmayan bir bölüm okuyorum. Forumdaki trollüklerimi ve saldırganlıklarımı saymazsak forum zamanlarını bende özlüyorum zaten son 6-7 senedir internette forum kültürü baya bitti her şey instagrama falan kaydı artık saçma sapan bir yere dönüştü.

Ama karamsarlaşmayı yaşın etkisine ve hayatın gerçeklerine bağlıyorum sonuçta artık eskisi gibi yarını düşünmeyen sadece okula gidip gelmesi gereken insanlar değiliz. Bu açıdan bakınca hala aslında çoğu insana göre oldukça optimist biriyim ve fazla değişmedim. O zamanlar 10 yıl sonra ne olacağını tahmin ediyorsun deseler açıkçası çok bir fikrim yoktu. Ama meslek olarak çocukluk hayalimin peşinden gidiyorum.

Onun dışında forumdaki çoğu kişiyi hatırlıyorum, forumda dönen olayları gelişmeleri, grupları falan hatırlıyorum. Forumda çok fazla animeci vardı saçma buluyordum o zaman ancak şu an kendim de anime izliyorum hatta manga okuyorum weeblik seviyesinde olmasa da :D

Zamanında forumda estirdiğim kaos ve saldırganlık için de herkesten özür diliyorum. Biraz zor bir çocukluk geçirdim ve o zamanlara bakınca ben de anlam veremiyorum.

Konuşmak isteyen olursa Discord adresimi profilime attach edeceğim oradan yazabilirsiniz, bulamazsanız burdan yazın beraber bulalım.