Tako_King

YASAKLANDI
Mesajlar
107
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
21
Puanları
350
116078



116079


Merhaba sayın Gamer üyeleri, bugün sizlere Youtube Go adlı Aplikasyonun incelemesini yaparak oyun hakkında bilgilenmenizi sağlayacağım. İsterseniz uzatmadan konuma geçelim!

Youtube Go Nedir?

  • Herhangi bir video izlemek istediğinizde o videonun ne kadar veri tüketileceğini gösterir
  • Youtube platformundaki videoları indirip, arkadaşlarımızla paylaşma imkanı verir.

YouTube Go'nun, nasıl olduğunu görmek için bir süre denedim ve aynen olduğu gibi görünüyor, hissettiriyor. Yalnızca iki sekme bulunmaktadır; ev ve indirilenler. Abonelikler, yüklemeler, satın alma işlemleri veya oynatma listeleri gibi ekstraların hiçbiri yoktur.

YouTube Go, popüler olan ve başka hiçbir şeye dayanmadan yalnızca birbiri ardına kayan bir video listesine sahiptir. Herhangi bir videoya tıkladığınızda, videonun bir tür önizlemesini gösteren ve o anda telefonunuzda ne kadar depolama alanı bulunduğunu gösteren bir dizi küçük resim göreceksiniz. Temel kaliteyi veya standart kaliteyi seçme seçeneğiniz vardır ve her iki durumda da, dosyanın cihazınızda ne kadar yer kaplayacağını ve bu sırada indirme sırasında verilerinizin ne kadar karışacağını görebilirsiniz.

Boyutu seçtikten sonra iki seçeneğiniz vardır: oynat veya indir. Her iki seçeneğe de varsayılan değil, her seferinde manuel olarak seçim yapmanız gerekir. Bir dosyayı oynatmayı seçerseniz, seçilen kalitede hemen akışa başlar ve aşağıda daha fazla video görebilirsiniz.

Normal YouTube uygulamasında, bir videoyu küçültme ve bir sonrakine göz atma seçeneğiniz vardır. YouTube Go için böyle bir lüksünüz yok. Her seferinde bir şey yaparsınız ya da hiç yapmazsınız.

YouTube Go'nun neredeyse hepsi bu, son bir özellik için tasarruf edin. Daha önce belirttiğimiz gibi, oynatmak yerine bir video indirmeyi seçebilirsiniz. Bunu yaparsanız, istediğiniz zaman tekrar edebilir belli ki başka bir YouTube Go kullanıcısı ile paylaşma seçeneğiniz de var.

116080


YouTube Go içindeki indirmeler sekmesini açtığınızda, gönder veya al seçeneğine dokunabilirsiniz. Bir dosyayı aktarmak için, dosyanın bulunduğu kişinin Gönder'e dokunması gerekir. Daha sonrasında alıcıyı aramaya başlar. Ardından, dosyayı isteyen kişi Al'a tıklar ve dosya alıcıya ulaştırılmış olur. Bir kez yapıldıktan sonra, gerçek dosya aktarımı, iki cihaz arasında eşler arası Wi-Fi bağlantısı üzerinden gerçekleşiyor, bu da hızlı olduğu anlamına gelir ve İnternet verilerinizi kullanmaz.

Dosyayı İnternette, onu alan telefonda izleyebilmesi için doğrulanması gerekir doğrulamadan sonra, indirilen dosyalar istediğiniz zaman İnternet’e en az ayda bir kez bağlandığınız sürece izlenebilir.

YouTube Go’da her şey çok basittir ve çok hızlı bir şekilde çalışır. İşleri yavaşlatmak için boşa harcanmış animasyon veya karmaşık UI öğeleri yoktur, mesaj açıktır bu uygulama bulabildiği tüm yağları ve daha sonra da mümkün olan en yumuşak deneyimi sağlamak için düzenler.

Bu, indirilen videoların dosya boyutlarında da gösterir. Temel kalite ayarında dört dakikalık bir video 2 MB alır. 21 dakikalık bir klip sadece 12.1 MB aldı.

Öte yandan, standart kalitede, 1 dakikalık bir klip 4.8 MB aldı. Aynı klip, temel kalitede 558Kb'dir. Dosya boyutlarındaki fark çok büyük, ancak kalitedeki fark da oldukça açık. YouTube, temel ve standart kalitede videolar için kullandığı çözünürlüğü göstermiyor, ancak standart kalite Redmi 3S Prime'ın 5 inçlik ekranında oldukça iyi görünüyordu .


116082



Telefonunuzda depolamanın nasıl olması gerektiğine ve indirme için ne kadar veri kullanmak istediğinize bağlı olarak, hangi boyutu tercih edeceğinizi seçebileceksiniz; ve yukarıda belirtildiği gibi, YouTube Go uygulaması herhangi bir tercihe göre varsayılan olmadığından, her video için bilinçli bir seçim yapabilirsiniz.

Bu biraz sıkıcı gelebilir, ancak kalitesinde belirgin bir fark var. Hangi videoyu indirdiğinize bağlı olarak, bu çoğu kişi cephesinde geliştiği için giriş seviyesi bir cihaz kullanıyorsanız, göz önünde bulundurmanız gereken bir şeydir, ancak depolama oldukça sınırlı kalır.

Sonuç olarak, YouTube Go uygulaması, daha az veri kullanmak isteyenler için uygulamanın oldukça iyi bir seçenektir ve uygulamanın cihazlarında en fazla yer kaplamasını istemiyor. Oynatma listeleri yerine, böyle bir uygulamanın kullanıcısı bu videoları indirmeyi tercih edebilir, ancak abonelikler beğendiğiniz içeriği bulmayı kolaylaştıracaktır.

YouTube Go uygulamasıyla, keşif bir sorun olmaya devam ediyor; ilgi alanlarınızla eşleşebilecek videolara göz atabilir veya tamamen aramaya güvenebilirsiniz.

Evet sayın Gamer üyeleri, bugünki konum bu kadardı konumu okuduğunuz için teşekkür ederim. Eğer konumu beğendiyseniz like atıp, yorum yazmayı unutmayın.

- Saygılarımla Taha KAYA
 


Son düzenleme:

toptanci

Sudan Çıkmış
Mesajlar
2
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
1
Puanları
20
Hem Youtube go kullanmadan Youtube üzerinden hem de diğer popüler sosyal medya sitelerini kullanarak örneğin Facebook video indirme için belli başlı mecralar var. Saveform, bunlardan biri. Saveform üzerinden hem indirmek istediğiniz linki kullarak veya Youtube ve Facebook üzerine ekleyebileceğiniz eklenti üzerinden dilediğiniz içeriği kolayca indirin.
 

Üst