Çoğu arkadaşın yorumunu okudum ve bir şeylerin oturmadığını farkettim.Çoğumuz zamanın da evren gibi sonsuzluğa uzanan bir süreç olduğunu kabul ediyoruz.Nasıl ki ışık hızına sahip olan bir cisim ile yürüyen bir insan için zaman aynı şekil de akmıyordur.Teorik olarak hızlı olanlar için zaman daha yavaş akar.Mesela 3 gün boyunca ışık hızıyla uzayın belirli bir kısmını dolaşsak,normal dünyadakilerle kendi zaman-boyut gerçeğimiz arasında büyük bir farklılık oluşur.Bunu yaptıktan sonra bir de tekrar dünyaya dönmek istediğimizi varsayalım.Gene 3 gün boyunca ışık hızıyla seyahatten sonra dünyaya geldiğimizde büyük ihtimalle yaşadığımız zaman ile dünyadaki yaşanmışlık arasında büyük bir fark oluşacak bir nevi "geleceğe gitmiş" gibi olacağız.Peki asıl soru şu : Cisimler arasında sadece hızla zaman farklılıkları ve gerçeklik farkları oluşabiliyorsa büyük ihtimalle ya biz yaşanan tüm seneleri sadece 3 gün de yaşadık.Ya da evren içindeki zaman döngüsü bizim varlığımızla birlikte hızlanarak yaşanan yılları sadece 3 gün olarak algıladık.Eğer zamanın bizim varlığımızla birlikte hızlandığını varsayarsak normal yaşantıdan da yavaşlatıp yaşananları geri sarma veya zamanı algısını kısa süreliğine durdurmak mümkün mü ?(Ayrıca bu 3 günlük süreç içerisinde dediğim gibi olursa büyük ihtimalle vücut,hafıza muhafaza edilemez ve yaşlanır diye düşünüyorum.)
Ayriyetten "Meraklı Maymun"un dede öldürme kısmı çözümlenebilecek bir şey bence.Eğer geçmişe gidip dedeni öldürürsen varlığının gerçekliği yok olur ki bu da dedeni öldürememen anlamına gelir ki bu da yaşanan zaman çizgisine geri dönüp varlığını geri kazanman anlamına gelir.John Titor'un IBM 5100 hakkında söylediği "özel bir kaç ibm kodu okutabilme ve karadelik sıkıştırıcısı vs." olayı IBM mühendisleri tarafından doğrulanınca asıl şüphe başlıyor.John Titor'un söylediği çoğu şey doğru çıkıyor ve teorik olarak bahsettiği her şey oluyor.Ama bunun yanında 2015'de 3.Dünya Savaşı'nın çıkacağını öne sürmüş ve toparlanmanın 20 yıl kadar süreceğini söylemiş.Eğer bu sene içerisinde savaş sinyallari alabilirsek "John Titor" gerçeği kanıtlanmış olur.Bu da "Meraklı Maymun"un dediği gibi karadelik olayından geçebilir.Eğer her şey öne sürdüğüm gibiyse büyük ihtimalle 24 sene sonra yapay sıkıştırılmış bir karadelik yapılıp elektronik dalgalanmalar,veri sıkıştırıcıları ve lifter kullanarak geçmişe ilk veri gönderilecek.Eğer bu da olabilirse büyük ihtimalle insan bilincini ve gelecekte yaşananları yani hafıza verilerimizi bu makineye aktarmayı başarırsak geçmişteki biz gelecekteki bizi ve başına gelecekleri öğrenir.Diğer bir ihtimal de veri aktarımı başarıldığında kişinin bilinci de onunla birlikte geçmişe gidebileceğidir.(ki o zaman geçmişe yolculuk mümkün olur.)
Eğer John Titor olayına güvenilmez diyorsanız da size John Titor'un geçmiş hakkında bahsettiği bir kaç olayı göstereyim:
- Amerika Irak'a ve Ortadoğuya petrol için saldıracak,orada iç karışıklıkla 10 yıl civarı sürecektir.
- 2015 yılında 3.dünya savaşı çıkacak.Çin-Amerika karşıtlarının yarattığı bu savaşın götürüsü çok yüksek olacak.milyonlarca insan ölecek.savaşın sonunda dünyada etnik kimlik,kültür kalmayacak.insanlar robotikleşme,üst kimliğe bürünme,tanrılaşma evresine girecek.daha az hastalanacak,daha uzun yaşayacak,doğru seçimleri daha rahat verebilecek (dan brown kayıp sembolde insanın tanrısallaştığını yazmıştır,nietzsche kitaplarında mükemmel insandan bahseder.) (Robotikleşme: İlluminatiyi andırdı.)
- 2037 yılında bu düzene karşı çıkan anarşistler olacak.Bende bu anarşistlerdenim,zaman makinesini yalnızca biz bilim adamlarımızın sayesinde bulduk.düşmanımızın bilgisayar ağını hacklememiz için 1970 yılında üretilen ibm cihazının bilgisayar kodlaması gerekmektedir.bu cihazı alabilmek için 1970 yılına dönmem gerekirdi.fakat zaman ayarında hata yaptığımız için 2002 yılına geldim,görevim o bilgisayarı bulmak,daha fazla bilgi vermemem emredildi.
Bu bahsedilenlerden sonra 1970'lerde uzaydan radyo sinyalı gibi bir sinyal alındığını ve bundan sonra bir daha alınamadığı söyleniyor bence gayet kuşkulu.
Öte yandan John Titor'un dediklerinin hala çürütülememesi ve Yeselectronun konunun başında bahsettiği olayın gerçekten yaşanıp yaşanmadığı gerçeği bence bize gelecek ile ilgili bir kaç verecektir diye düşünüyorum.Ayrıca zaman kavramının önceki mesajtaki gibi bir halat gibi ve bu halatın içindeki iplikleri de yaşanmış ve yaşanacak olacak gerçeklikten oluştuğunu ortaya sürüyorum.(John Titor'un da buna benzer yorumlamaları var.)Ve geçmiş ve geleceğe gitmenin sadece bu ipliklere geçme olaylarından ibaret olabileceği kanısındayım.(Ki bu da paralel evren mantığını doğuruyor.)[DOUBLEPOST=1409314053,1409313415][/DOUBLEPOST]John Titor hakkında daha fazla bilgi için :