Yardım MC açılınca pc kapanıyo

BurakMC5545

Taş Madencisi
Mesajlar
91
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
16
Puanları
80
Oyun Sürümü
1.8.9
Benim kendi bilgisayarım bozuk.Bizim ailenin ortak bilgisayarı var onda mc oynayayım dedim.Daha önceden oynayabiliyordum.Kendi bilgisayarım olunca launcheri silmemiştim(Oyunu açmıyor diye sildiğim için hangi launcher oldugunu hatırlamıyorum).Neyse girdim launchera bi survival açtım yaklaşık 1-2 dakika sonra oyunu bırak komple bilgisayar kapanıp yeniden açıldı.Bi sorun oldu herhalde diyip birdaha girdim.Bir daha kapandı bilgisayar.Bilgisayarda mı sorun var acaba diye denetim masasına girdim işlemci i5 64bit falan bi baktım ram 4GB internette sistem gereksinimleri min 2GB önerilen 4GB yazıyo(Minecraft Sistem Gereksinimleri (2019)) acaba sorun ne olabilir ve nasıl düzeltebilirim şimdi oyunu abimin bilgisayarından oynuyorum.Bir yardımcı olursanız sevinirim.

Edit:Yanlış hatırlıyomuşum oyunu silmişim sonra yeniden yuklemişim oyle açılmamış
Edit2 : TLauncher miş benim kullanıdıgım
 


BorakanT

ben kimim?
Mesajlar
1,753
En iyi cevaplar
7
Beğeniler
1,732
Puanları
4,850
Ruh hali
pek bir şey diyemeyeceğim tuhaf bir olay. ekran kartın nedir?
 

BurakMC5545

Taş Madencisi
Mesajlar
91
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
16
Puanları
80
GeForce GT 630 ama ekran kartıyla ilgili olduğunu düşünmüyorum çünkü yukarıda yazdığım gibi daha önce oynayabiliyordum ayrıca ben bu oyunu intel hd graphics de açtığımı hatırlıyorum
 
Son düzenleme:

ankaly

rise above it'
Emektar Üye
Mesajlar
195
En iyi cevaplar
24
Beğeniler
238
Puanları
550
Ruh hali
İşlemci aşırı ısındığı zaman yanmaması için anakart bilgisayarı devre dışı bırakır. CPUID HWMonitor yazılımını kullanarak donanımlarınızın sıcaklıklarını görebilirsiniz. Eğer aşırı ısınma gibi bir durum yoksa fakat yine de belirli bir sıcaklık aşıldığında sistem devre dışı kalıyorsa anakart BIOS ayarlarından sıcaklık limitini devre dışı bırakabilir veya üst seviyeye çekebilirsiniz.

Sistem özelliklerinizi ve hangi işletim sistemini kullandığınızı söyleyerek geri dönüşte bulunun lütfen, böylelikle size daha iyi yardımcı olabilirim.
 

ErenSB

Elmas Madencisi
Emektar Üye
Mesajlar
834
En iyi cevaplar
26
Beğeniler
537
Puanları
1,640
Sıcaklık limitini elleme Biostan bilmediğin hiçbir şeyi elleme hatta.
Bu sorunun birçok sebebi olabilir. Ekran kartını güncellememiş olabilirsin, arkadaşın dediği gibi işlemci aşırı ısındığından olabilir veya psudan kaynaklı olabilir.

Senin yapman gereken en iyi şey bilgisayarın içini açıp saç kurutma makinasıyla temizlemen. Süpürge ile temizlemeni önermem ancak temizleyeceksen dikkatli ol. Ayrıca Ekran kartının güncel olup olmadığından emin ol.

Bu sorun Minecraft dışında da oluyor ise sorun %90 ihtimal ile İşlemcidedir.
 

BurakMC5545

Taş Madencisi
Mesajlar
91
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
16
Puanları
80
Cevaplarınızı şimdi gördüm ben dün akşam internette ararken bi video buldum ve sonrasında çözdüm yardımlarınız için teşekkürler
Video:
 

Üst