Yardım Minecraft PE sunucu giremiyorum

ByAkilli

Marangoz
En iyi cevaplar
0
Oyun Sürümü
PE
Merhaba ben bir minecraft pe sunucu kiraladim lakin sunucuya girmek istediğimde dünyaya bağlanılamadı hatası alıyorum. Ne gibi bir çözümü vardır?

ByAkilli

Marangoz
En iyi cevaplar
0
Sunucu aktif benim sunucum zaten. Panelden açık gözüküyor ama konsolda sunucu çıktı verememekte yazıyor.

AdexTR

Muvaffakiyetsizleştiriveremeyebileceklerimizdenmiş
Emekli
En iyi cevaplar
112
"Dünyaya Bağlanılamadı" hatası, onlarca farklı nedenden dolayı ortaya çıkabilir. Sorunu teşhis etmenize ve çözmenize yardımcı olmak için bazı adımları aşağıdaki gibi listeleyelim.

1. Ağ bağlantısının kontrolü
  • Wi-Fi veya Mobil Veri: Sunucuya bağlanırken stabil bir internet bağlantınız olduğundan emin olun. Mümkünse, mobil veri yerine Wi-Fi kullanmayı deneyin. Sinyal gücünüzün yeterli olduğundan emin olun.
  • Uçak Modu: Uçak modunun açık olup olmadığını kontrol edin.
  • VPN: VPN kullanıyorsanız, devre dışı bırakmayı deneyin ve sunucuya tekrar bağlanmayı deneyin.

2. Sunucu bilgilerinin doğrulanması
  • Sunucu IP Adresi: Sunucuya bağlanmak için kullandığınız IP adresinin doğru olduğundan emin olun. Sunucu sağlayıcınızdan IP adresini tekrar teyit edin.
  • Sunucu Portu: Sunucuya bağlanmak için doğru portu kullandığınızdan emin olun. Varsayılan port 25565'tir, ancak sunucu farklı bir port kullanıyor olabilir. Doğru portu sunucu sağlayıcınızdan teyit edin.

3. Minecraft'ın güncellenmesi
  • Minecraft PE uygulamasının en son sürüme güncellendiğinden emin olun. Güncellemeler, hataları düzeltebilir ve bağlantı sorunlarını çözebilir.

4. Oyun önbelleğini kaldırılması
  • Önbelleğin silinmesi, kayıtlı şifrenizin kaybolmasına yol açabilir. Şifrenizi bildiğinizden eminseniz; Minecraft uygulamasını açın, "Ayarlar"a gidin, "Oyun"a ve ardından "Önbelleği Temizle"ye tıklayın. Bu işlem, oyunu sıfırlayabilir ve bağlantı sorunlarını çözebilir.

5. Cihazın yeniden başlatılması
  • Telefonunuzu veya tabletinizi yeniden başlatmak, geçici hataları ve bağlantı sorunlarını çözebilir.

6. Güvenlik duvarına ait ayarların kontrol edilmesi
  • Güvenlik duvarınızın Minecraft PE'ye erişimi engellemediğinden emin olun. Gerekirse, sunucu IP adresini ve portunu güvenlik duvarı izinler listesine ekleyin.

7. Sunucu sağlayıcısından yardım istenmesi
  • Yukarıdaki adımları denedikten sonra hala bağlantı kuramazsanız, sunucu sağlayıcınızla iletişime geçin. Sorunu teşhis etmenize ve çözmenize yardımcı olabilirler.

8. Deneme yanılma ile sorunun çözülmesi
  • Farklı bir telefon veya tablet kullanarak sunucuya bağlanmayı deneyin. Bu, sorunun cihazınızla mı yoksa sunucuyla mı ilgili olduğunu belirlemenize yardımcı olabilir.
  • Mümkünse, farklı bir Wi-Fi ağı veya mobil veri ağı kullanarak sunucuya bağlanmayı deneyin. Bu, sorunun internet bağlantınızla mı ilgili olduğunu belirlemenize yardımcı olabilir.

Sorun devam ederse, ek bilgilerle birlikte konuya mesaj atabilirsiniz.