Nasıl böyle bir tanı koydun anlamadım fan bozulunca cpu % 100 mü kullanılıyorÖncelikle bunun sebebi İslemci (CPU) Fan bozulmasidir. Bilgisayari açtiginizda CPU Fan Error gibi yazilar çıkabilir. Öncelikle kasa kullaniyorsaniz bilgisayari söküp tamamen temizleyiniz sonra islemci faninin calisip calismadigina bakin bendede olmuştu yumruk attim düzeldi. Sizde bişeyler yaparsiniz artik hala çalismiyorsa yeni fan almak gerekebilir bilgisayarciya götürebilirsiniz.
Aynisini yaşadigim için söylüyorum pc yere düstükten sonra Fan error vermeye başladi ve cpu %100den aşagi inmedi oyunlarda fps 2-3 oluyordu. Hiçbişey açik degilken cpu %60 üstüne çıkması normal degildirNasıl böyle bir tanı koydun anlamadım fan bozulunca cpu % 100 mü kullanılıyor
Bilgisayarı yeniden başlatırken o açılış ekranında bile o fandan gelen o sıcak havayı hissedebiliyordum. Ve hayvan gibi ses geliyordu. Anlayacağınız bilgisayara virüs bulaşmış. Fakat pek de takmıyorum doğrusu. Güvendiğim 4 tane programla tarama yapıyorum. Şu an 13 virüs bulmuş durumdalar.Aynisini yaşadigim için söylüyorum pc yere düstükten sonra Fan error vermeye başladi ve cpu %100den aşagi inmedi oyunlarda fps 2-3 oluyordu. Hiçbişey açik degilken cpu %60 üstüne çıkması normal degildir
Tmmda arkadaş düştü müştü dememişki yani illa sninki düşüp cpu çoğaldı diye bu adamda da aynısının olacak hali yok bide sen hayatında hiç görev yönetici sini açmamamışsın galibaAynisini yaşadigim için söylüyorum pc yere düstükten sonra Fan error vermeye başladi ve cpu %100den aşagi inmedi oyunlarda fps 2-3 oluyordu. Hiçbişey açik degilken cpu %60 üstüne çıkması normal degildir
Fan ile işlemci fani farklidir. Bilgisayar çalisiyorken islemci faninin dönüp dönmedigini kontrol edermisinizBilgisayarı yeniden başlatırken o açılış ekranında bile o fandan gelen o sıcak havayı hissedebiliyordum. Ve hayvan gibi ses geliyordu. Anlayacağınız bilgisayara virüs bulaşmış. Fakat pek de takmıyorum doğrusu. Güvendiğim 4 tane programla tarama yapıyorum. Şu an 13 virüs bulmuş durumdalar.
Kimse detaya girmez. İlla düsmesi gerekmiyor orasi tozlaninca fanin calismadigida oluyor 2-3 yil pcyi temizlemezsen olur böyle şeylerTmmda arkadaş düştü müştü dememişki yani illa sninki düşüp cpu çoğaldı diye bu adamda da aynısının olacak hali yok bide sen hayatında hiç görev yönetici sini açmamamışsın galiba
Fanına trojen yapışmıştırBilgisayarı yeniden başlatırken o açılış ekranında bile o fandan gelen o sıcak havayı hissedebiliyordum. Ve hayvan gibi ses geliyordu. Anlayacağınız bilgisayara virüs bulaşmış. Fakat pek de takmıyorum doğrusu. Güvendiğim 4 tane programla tarama yapıyorum. Şu an 13 virüs bulmuş durumdalar.
Laptop kullanıyorum ben aslında. Fakat fanın döndüğünü hissedebiliyorum.[DOUBLEPOST=1401117191,1401117159][/DOUBLEPOST]Fan ile işlemci fani farklidir. Bilgisayar çalisiyorken islemci faninin dönüp dönmedigini kontrol edermisiniz
Niye espiri yapıyon?Fanına trojen yapışmıştır![]()
Laptoplar farkli oluyor o konuda bir bilgim yok herşeyi deneyip genede ayni hatayi aliyorsaniz bilgisayarciya verebilirsiniz (ben verdim 200 lira aldi ....Laptop kullanıyorum ben aslında. Fakat fanın döndüğünü hissedebiliyorum.[DOUBLEPOST=1401117191,1401117159][/DOUBLEPOST]
Niye espiri yapıyon?![]()
IOBIT'ın sunduğu 2 program kullanıyorum. AdvancedSystemCare Pro ve Malware fighter Pro. Ayrıca Avira ve Ccleaner. Bunlar benim favorilerim. Gene IOBIT'ın sunduğu Game Booster ile oyunlarda büyük performans artışı alıyorum. Oyunu açtığım anda arka planda ne var ne yok hepsini kapatıyor. Aynı anda AdvancedSystemCare'nin Turbo Modu'nu açıyorum. Sürekli RAM'ı temizliyorum. Ve bilgisayarımı her 1 saatte 10 dakika dinlendiriyorum.beyler arkadaş haklı. fan eğer bozulursa pc kapanabilirde. hatta program var kasadan gelen sesi kesmek için onu kullanınca fan yavaşlıyor böylece pc fazla ısınp kendini koruma amaçlı sistemi kapatıyor.virüs olabilir eğer yoksa oyunun yanında 3-5 program çalışıyor olabilir. eğer öylede değilse ram yetersiz olabilir örn; oyun 4 gb ram istiyor sende 3 gb var doğal olarak hepsini kullanır buda CPU nun yükselmesine, kasadan ses gelmesine, pc kapanmasına vb sorunlara yol açabilir. tavsiyem pc nin kasasını yada laptopun arkasını aç fanı temizle, eğer varsa aynı anda 2 antivirüs kullanma, CCleaner vb gibi temizlik programları kullan,her gördüğünü yükleme,her flash belleği takma,gereksiz programları sil. bilgisayarın çalıştır kısmında msconfig yazarak Sistem yapılandırmasını aç, başlatma sekmesine gelerek antivirüs haric bütün gereksiz proramları kaldır hem böylece pc daha hızlı açılır. görev yöneticisini açıp işlemler sekmesine gel,sistem dosyaları dışında antivirüs ve oyun dışında herşeyi kapat. ve son olarak eğer antivirüs programının özelliği varsa Oyun Modunu aç.mesela benim Eset Nod 32 Smart Security 7 oyun modu var. yani oyun modunda oyunu açınca antivirüs bütün gereksiz programları kapatarak hem oyundan zevk almanı hemde Hesap bilglerin çalınmasına karşı güvenlik önlemi alıyor.umarım faydalı olur. Kolay Gelsin![]()
[DOUBLEPOST=1401117565,1401117381][/DOUBLEPOST]![]()
IOBIT'ın sunduğu 2 program kullanıyorum. AdvancedSystemCare Pro ve Malware fighter Pro. Ayrıca Avira ve Ccleaner. Bunlar benim favorilerim. Gene IOBIT'ın sunduğu Game Booster ile oyunlarda büyük performans artışı alıyorum. Oyunu açtığım anda arka planda ne var ne yok hepsini kapatıyor. Aynı anda AdvancedSystemCare'nin Turbo Modu'nu açıyorum. Sürekli RAM'ı temizliyorum. Ve bilgisayarımı her 1 saatte 10 dakika dinlendiriyorum.