@
ByFear sorunun çözümünü buldum arkadaşım! Mobların spawn olmayacakları yere bir command block koy ve içine bu yazıyı yaz:
Kod:
/gamerulde doMobSpawning false [r=10] [rm=1]
Tabii bu kodda oynama yapabilirsin. şu an ki ayarları command block'un bulunduğu yeri merkez olarak kabul ederek, 1 ile 10 blok arasında hiç mob spawnlanmıyor. (Denedim. Çok güzel oldu. Ellerime sağlık!

) Buradaki "r" maksimum (azami) uzaklık, "rm" minimum (asgari) uzaklıktır. Bu kodu yazarken @
sakocuk12 adlı arkadaşımızdan yararlandım. Buradan kendisine teşekkürler!

[DOUBLEPOST=1406276799,1406236142][/DOUBLEPOST]Bu arada bu yerde sadece mob spawnını engellemiş oluyorsun. Dışarıda dopan bir mob içeri girebilir. Bunun içinde eline bir command block al ve:
yaz bu kod iron door yani demir kapı. Bu kapıları sadece çapraz şekilde koyarsan görünmez blok olur. Aksi takdirde yani üst üste konulduğunda demir kapı oluyor. Tabii bu duvar çapraz olacağı için içinden 1 blokluk yaratıklar (bebek zombi, bebek creeper, örümcekler) gibi yaratıklar içinden geçebilir. Örümcekler belki tırmanabilir ama tırmacanklarını pek sanmıyorum arada bloklar delik olduğu için tırmanırken düşeceklerini düşünüyorum.