Belirli Bölgede Mob Spawnı Kapama

ByFear

Marangoz
En iyi cevaplar
0
Arkadaşlar Ben Bir Harita Yapıyorum. Oyunda Ototmatik Olarak Yaratıklar Spawn Oluyorlar. Ben Bunu Belirli Bölgelerde Kapatmak İstiyorum. Nasıl Yapabilirim ?

ByFear

Marangoz
En iyi cevaplar
0
World Guard kullanmayı biliyorsan. O bölgeye w.g at. Sonra
/region flag (wg ismi) mob-spawning deny.
Örnek olarak:
/region flag just mob-spawning deny yazarsan olur.
Moblar vurunca can gitmesin diyorsan.
/region flag wg ismi mob-damage deny
Pvp olmasın diyorsan.
/region flag wg ismi pvp deny
Olumsuzluk açık olsun diyorsan.
/region flag wg ismi invincible allow. Bunlar işine yarar

WorldGuard İle Yapımını Biliyorum. Ben Serverde Değilde Normal Bir Haritada Yapmak İstiyorum.

sakocuk12

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
"/gamerulde doMobSpawning false" komutunu yazınca hard bile olsa hiçbir yerde mob doğmaz.zaten harita yapıyorsan canavarları kendin koyacaksın :)

Hydran

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
@ByFear sorunun çözümünü buldum arkadaşım! Mobların spawn olmayacakları yere bir command block koy ve içine bu yazıyı yaz:
Kod:
/gamerulde doMobSpawning false [r=10] [rm=1]
Tabii bu kodda oynama yapabilirsin. şu an ki ayarları command block'un bulunduğu yeri merkez olarak kabul ederek, 1 ile 10 blok arasında hiç mob spawnlanmıyor. (Denedim. Çok güzel oldu. Ellerime sağlık! :D) Buradaki "r" maksimum (azami) uzaklık, "rm" minimum (asgari) uzaklıktır. Bu kodu yazarken @sakocuk12 adlı arkadaşımızdan yararlandım. Buradan kendisine teşekkürler! :)[DOUBLEPOST=1406276799,1406236142][/DOUBLEPOST]Bu arada bu yerde sadece mob spawnını engellemiş oluyorsun. Dışarıda dopan bir mob içeri girebilir. Bunun içinde eline bir command block al ve:
Kod:
setblock - - - 71
yaz bu kod iron door yani demir kapı. Bu kapıları sadece çapraz şekilde koyarsan görünmez blok olur. Aksi takdirde yani üst üste konulduğunda demir kapı oluyor. Tabii bu duvar çapraz olacağı için içinden 1 blokluk yaratıklar (bebek zombi, bebek creeper, örümcekler) gibi yaratıklar içinden geçebilir. Örümcekler belki tırmanabilir ama tırmacanklarını pek sanmıyorum arada bloklar delik olduğu için tırmanırken düşeceklerini düşünüyorum.

sakocuk12

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
@ByFear sorunun çözümünü buldum arkadaşım! Mobların spawn olmayacakları yere bir command block koy ve içine bu yazıyı yaz:
Kod:
/gamerulde doMobSpawning false [r=10] [rm=1]
Tabii bu kodda oynama yapabilirsin. şu an ki ayarları command block'un bulunduğu yeri merkez olarak kabul ederek, 1 ile 10 blok arasında hiç mob spawnlanmıyor. (Denedim. Çok güzel oldu. Ellerime sağlık! :D) Buradaki "r" maksimum (azami) uzaklık, "rm" minimum (asgari) uzaklıktır. Bu kodu yazarken @sakocuk12 adlı arkadaşımızdan yararlandım. Buradan kendisine teşekkürler! :)[DOUBLEPOST=1406276799,1406236142][/DOUBLEPOST]Bu arada bu yerde sadece mob spawnını engellemiş oluyorsun. Dışarıda dopan bir mob içeri girebilir. Bunun içinde eline bir command block al ve:
Kod:
setblock - - - 71
yaz bu kod iron door yani demir kapı. Bu kapıları sadece çapraz şekilde koyarsan görünmez blok olur. Aksi takdirde yani üst üste konulduğunda demir kapı oluyor. Tabii bu duvar çapraz olacağı için içinden 1 blokluk yaratıklar (bebek zombi, bebek creeper, örümcekler) gibi yaratıklar içinden geçebilir. Örümcekler belki tırmanabilir ama tırmacanklarını pek sanmıyorum arada bloklar delik olduğu için tırmanırken düşeceklerini düşünüyorum.
np bro :D baya yazmışsında çok okumadım :D :D