Myth of Ages | Minecraft Rol Sunucusu Projesi - Site Aktif!

eLvvNt

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Konunuzu hayranlıkla izliyorum. Siz ve ekibiniz Türkiye'deki sayılı ekiplerdensiniz. Sunucunun açılışını dört gözle bekliyorum. Başarılar.
L620 kullanıyor...

Lynax

Marangoz
En iyi cevaplar
0
Ama ! Bu Ne Güzellik ! Dilim Tutuldu ! D: GERÇEKTEN DİLİM TUTULDU ! BÖYLE BİR SUNUCU GÖRMEDİM VE HAYATIMDA DA GÖREMİYECEĞİME BENZİYOR. GERÇEKTEN ÇOK BAŞARILI. İNANIYORUM Kİ TÜRKİYENİN EN GÜZEL SUNUCUSU OLACAKSINIZ ! Ve Kusura Bakmayın. Dilim Tutulurken Sadece Bu Kadar Yazabiliyorum. Ben, BAŞARILAR DİLERİM.
Konunuzu hayranlıkla izliyorum. Siz ve ekibiniz Türkiye'deki sayılı ekiplerdensiniz. Sunucunun açılışını dört gözle bekliyorum. Başarılar.

Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum arkadaşlar.

Hiracles

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
2009 yada 2010 da kingdomrpg vardı ama başarılar gerçekten güzel bir sunucu :D

Ozonor

Sudan Çıkmış
En iyi cevaplar
0
./do komutu olacak değil mi? Birde bir şey soracağım minecraftın saf hali rpg ye pek uygun değil tamam ilk başlarda bu eksiklik olarak görülmesede 2014 yılındayız ve bazı sistemlerle rpg zevki artabiliyor sizdeki sistemlerin diğer sunucudaki sistemlerden farkı ne olacak[DOUBLEPOST=1405857153,1405856842][/DOUBLEPOST]Son olarak senaryonun gelişimini oyunculara bırakacağız demişsiniz. Böyle bir şey için oyuncuların çok iyi olması gerekmez mi sonuçta ben öyle bir karakterime öyle bir hikaye tasarlarımki bir büyücü yada bir kral olabilir? bunun önüne nasıl geçeceksiniz anlamadım

Lynax

Marangoz
En iyi cevaplar
0
./do komutu olacak değil mi? Birde bir şey soracağım minecraftın saf hali rpg ye pek uygun değil tamam ilk başlarda bu eksiklik olarak görülmesede 2014 yılındayız ve bazı sistemlerle rpg zevki artabiliyor sizdeki sistemlerin diğer sunucudaki sistemlerden farkı ne olacak[DOUBLEPOST=1405857153,1405856842][/DOUBLEPOST]Son olarak senaryonun gelişimini oyunculara bırakacağız demişsiniz. Böyle bir şey için oyuncuların çok iyi olması gerekmez mi sonuçta ben öyle bir karakterime öyle bir hikaye tasarlarımki bir büyücü yada bir kral olabilir? bunun önüne nasıl geçeceksiniz anlamadım
Öncelikle çok güzel sorular sormuşsunuz Ozonor, teşekkür ediyorum. :) Sorularını sırasıyla cevaplayayım.

Do komutu olacak mı?
tabii ki de mevcut olacak. Bunu tartışmaya bile gerek yok.

Minecraft'ın saf hali "RPG" moduna pek uygun değil, tamam ilk başlarda bu eksiklik olarak görülmesede 2014 yılındayız ve bazı sistemlerle RPG zevki artabiliyor. Sizde ki sistemlerin diğer sunucuda ki sistemlerden farkı ne olacak?
Öncelikle yapılan en büyük hata bu inan bana. RPG ile RP'yi karşılaştıralım, mantıken dağlar kadar fark var. RPG, mevcut bir hikayede var olan bir karakteri oynamak gibidir. Örnek vermek gerekirse, Skyrim'de bir RPG. Far Cry, Devil May Cry gibi oyunlarda bir RPG. RPG'de mevcut hikayeye göre hareket edersiniz. Amaç tamamen "beat the game" tabanlıdır. Sadece "oyunu yenmek" amaçlı yürürlülük vardır. Şu an Minecraft Türk topluluğunda -hesapta- rol sunucusu olan arkadaşlar, bu konularda daha fazlasıyla yeni oldukları için etrafı "RPG" kısaltmasıyla donattılar fakat kendilerinin yapmaya çalıştığı şeyler tamamen farklı. Anlayacağın, onlar bile ne yaptıklarını bilmiyorlar.

Role play, yani rol yapma ise şöyledir; İsteğine bağlı bir karakter yaratmaktır. RPG'ye nazaran, hikayeyi kendisi istediği gibi yaratır. "Nasıl yani?" Ana bir karakter yoktur. Ortada bir temel vardır ve bunun üzerinden gerek kendisi, gerek co-op şekilde yaptığı rollerle bu hikayeyi zaten değiştirebilir. Ortada bir tane kale olmayacak. Oyuncular inan bana kendi kasabalarını, köylerini yapmakla uğraşacak. Sen A köyü olarak B köyüyle interaktif bir şekilde rol yapmaya başladığın zaman hikaye o zaman değişecek. Rol yapma büyü/savaş değildir. Rol yapma kazanamak değildir. Kaybettiğin taktirde bile, iki tarafın eğlenmesi orada bir rol döndürüldüğünün kanıtıdır.

Son olarak senaryonun gelişimini oyunculara bırakacağız demişsiniz. Böyle bir şey olması için oyuncuların çok iyi olması gerekmez mi? Öyle bir karaktere, öyle bir hikaye tasarlarım ki bu bir büyücü veya kral olabilir.
Olabilir. Karakteriniz büyücü veya kral olabilir. Sizin ne farkınız var bir diğer oyuncudan? Beceriksiz yönetim kabiliyetleriyle şimdiye kadar sürekli kendini kendince "üst" diye adlandırdığı kademelerde role koyan yöneticileri çok gördünüz anladığım kadarıyla. MA-RP'ta böyle bir şey asla olmayacak. Örnek veriyorum ben bir köle rolü planlıyorum. Buyrun, kral rolü sizin olsun.

Bunun önüne nasıl geçeceksiniz?Şöyle ki, özel roller; özel bir başvuru ile yapılacak. Ayrıca bu özel rollere başvurmak içinde sadece tek bir şansınız olacak. En küçük yanlış, bu rol şansını elinizden alacaktır. Kendinden emin olan bir kadro bu gibi rolleri çıkartacaktır. Dolayısıyla gerek haydut rolleri, gerek büyücü rolleri gibi özel roller herkesin eline verilmemiş olup, en kaliteli ortamda sağlanacaktır. Kimse de bu konudan rahatsız olmayacaktır.
Özel roller nedir? "Haydut(gasp)", "Büyücü" ve daha birçok yaratıcı fikir özel rol olarak geçer. Örnek veriyorum dün, bir arkadaş beni Skype adresinden ekleyip bana çok güzel bir rol yapacağından bahsetti. Tabii ki forum açılmadığından dolayı kendisini kabul edemedim fakat forum açıldığında eminim ki şansını deneyecek. Sadece haydut, büyücü olarak düşünmeyin.
Şöyle düşünün, Melih isimli arkadaşım bana doğada ağaçlara tapan ve bu ağaçlardan güç alan bir rol karakterine bürünmek istediğini söyledim. Ben de yaratıcı bir fikir olduğunu belirttim. Çokta güzel bir fikir. Özel rollere sahip olan karakterler forumda sıralanacaktır. Bu sayede karşınızda ki kişi size normalde yapılmayan bir hareket yaptığında, kısaca foruma bakıp kendisinin özel rolü olup olmadığını görebileceksiniz. Dolayısıyla ortada bir kandırma söz konusu olmayacaktır.
Özel rol boşuna demiyoruz, aklımda ki sayı şu anlık 70. Her 70 kişi için 5 kişilik bir özel rol kadrosu çıkarabiliriz ancak.

Kral rolünden bahsettim. Tabii ki biraz zor olacak fakat oyuncular krallıklar kurabilecek. Kesin bir "şunu şunu yapmalısınız" durumu ortada yok o yüzden şimdilik bahsedemeyeceğim. Fakat mümkün.

-

Son olarak şöyle düşünün ki, "hikayeyi nasıl değiştireceğiz?" aslında çok kolay bir soru. Çok geniş düşünüyorsunuz çünkü bugüne kadar gördükleriniz tam fiyaskoydu. Dediğim gibi, bir krallık oluşturdunuz ve rollerinizle bir krallığı ortadan kaldırıp, başka bir krallıkta özellikle bir ırkın size karşı gösterdiği ayrı bir kin oluyor. Bakın, hikaye tamamen değişti. Başka bir hareket yaptınız. İzin aldınız ve bir kasaba yaktınız, harabeye çevirdiniz. Kasabanın bir kaç köylüsü zaman içerisinde kılıç kullanmayı öğrendi ve yanınıza geldi. Bakın, hikayeyi değiştirdiniz. Sadece hayal gücü ve biraz rol bilgisi.

Her şey, tamamen, sizin elinizde.

Teşekkür ederim.

Ozonor

Sudan Çıkmış
En iyi cevaplar
0
Yarin forumun acilmasini heyecanla bekliyorum. Aklima geldikce soruyorum. Peki, bu kadar buyuk bir harita olmasi rol ortamini kisitlamaz mi? Sonucta harita cok buyuk herkes bir yere dagilsa o kadar buyuk haritada birilerini bulmak zor olacak gibi

Lynax

Marangoz
En iyi cevaplar
0
Yarin forumun acilmasini heyecanla bekliyorum. Aklima geldikce soruyorum. Peki, bu kadar buyuk bir harita olmasi rol ortamini kisitlamaz mi? Sonucta harita cok buyuk herkes bir yere dagilsa o kadar buyuk haritada birilerini bulmak zor olacak gibi
Hiç çekinmeden istediğiniz zaman sorabilirsiniz tabii ki. Forum belki biraz aksayabilir, elimden geldiğince hızlı yapmaya çalışsam da maalesef görünürde forum biraz aksayacak.

Harita çokta büyük değil, aksine küçük bir harita. Biz diyalog rollerinin dönmesini sağlamak istiyoruz. Dolayısıyla küçük bir haritamız var.

Ozonor

Sudan Çıkmış
En iyi cevaplar
0
Umarım yarına açılır, yetişir site. çok heyecanlıyız.[DOUBLEPOST=1405942905,1405869950][/DOUBLEPOST]
Hiç çekinmeden istediğiniz zaman sorabilirsiniz tabii ki. Forum belki biraz aksayabilir, elimden geldiğince hızlı yapmaya çalışsam da maalesef görünürde forum biraz aksayacak.

Harita çokta büyük değil, aksine küçük bir harita. Biz diyalog rollerinin dönmesini sağlamak istiyoruz. Dolayısıyla küçük bir haritamız var.
Açılana kadarsite arayüzünden ve haritadan ufak görseller paylaşsanız güzel olurr

ProfeniX

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Size bir önerim olacak ( tabi ki yapabilirseniz) ben bir Team Fortress 2 sunucusuna girmiştim. Orada mesela sen '' Ben şunu istiyorum '' yazsan bile role playe uygun olarak mesela kabaca veya kibarca oyun onu çeviriyordu. Bilmiyorum yapabilir misiniz . Hiç anlamam aslında oyun kodlamalarından falan ama yapabilirseniz çok güzel olur ve sevinirim .
Mesela , kibar karaktersiniz ama kaba bir şekilde yazdınız :
- Bana kırıktaş ver lan
- Bana kırıktaş verebilir misiniz ?
Oyun bunun gibi çeviriyordu. Bunu başarabilirseniz süper olur. Fakat minecraftta yapılabilir mi bilmiyorum :)

Lynax

Marangoz
En iyi cevaplar
0
Size bir önerim olacak ( tabi ki yapabilirseniz) ben bir Team Fortress 2 sunucusuna girmiştim. Orada mesela sen '' Ben şunu istiyorum '' yazsan bile role playe uygun olarak mesela kabaca veya kibarca oyun onu çeviriyordu. Bilmiyorum yapabilir misiniz . Hiç anlamam aslında oyun kodlamalarından falan ama yapabilirseniz çok güzel olur ve sevinirim .
- Bana kırıktaş ver lan
Oyun bunun gibi çeviriyordu. Bunu başarabilirseniz süper olur. Fakat minecraftta yapılabilir mi bilmiyorum :)

Merhabalar. Şöyle düşünün, oyun içerisinde karakterinizin ismi, misal diyorum John Smith. Bu karakter oyun sırasında diyaloglar kuruyor. Konuşuyor. Yanlış mıyım?

Şöyle ki, sizin düşünceniz, John adlı karakterimizin Türk olduğunu gösteriyor. Neden? "E çünkü merhaba diyor, nasıl Türkçe biliyor?" mantığıyla düşünüyorsunuz.
Siz, ne yazarsanız yazın, teknik olarak rol dolayısıyla dönüştürülüyor. "Nasıl yani?" Yani, altını çiziyorum ki çevrilmiyor, dönüştürülüyor. Dediğiniz sistem tabii ki yapılabilir, çokta kolay bir şekilde yapılabilir fakat MA-RP'ta olması söz konusu değildir. MA-RP, en başından söylediğim gibi "hardcore" rol sunucusu olacaktır.

Maalesef böyle bir kuralın üzerinde hiçbir sunucu şimdiye kadar durmadı ve komik durumlar ortaya çıkıyor. Dediğim gibi, fiyasko olarak adlandırabiliriz bu sunucuları. Rol biraz yanlış öğretildi. Burada yararlı çıkan hiç kimse yokken, zararlı çıkan siz ve sizin gibi sevgili, saygılı ve rol yapmak için can atan, uğraş veren oyunculara oldu.
Bir arkadaşım bana bir görüntü attı. Kendisi şu an bir sunucuda oynamakta, sunucunun adını dahi bilmiyorum fakat ortada resmen "Yeter ki oyuncu olsun." mantığı var. Oyuncunun ismi örnek veriyorum "Michael_Kangötüren". Kimse alınmasın, kendisini tanımıyorum etmiyorum, sunucuyu bilmiyorum bile. Böyle komik bir mantık yok. Bu oyuncunun kusuru değil, yöneten kişinin kusurudur.

MA-RP'ta böyle bir durum söz konusu değildir ve olamaz. Türk ve Müslüman temelli karakterler sunucuda hiçbir şekilde olmayacaktır. Hiçbir şekilde Türkçe ve Arap bazılı argolar kullanılmayacak. Bu sadece MA-RP'ta değil, bu olmasın gereken bir şey.
"Türkçe/Arapça argo?" Şöyle ki, "lan, çüş, oha" vb. kelimeler kesinlikle kullanılması yasak, sonucu ceza olacak kelimeler olacaktır.
Bu böyle olması gerekiyor.

- Bana kırıktaş ver lan
Oyun bunun gibi çeviriyordu.

Yukarıda belirttiğim gibi, böyle bir durum söz konusu değildir.
Bir önce ki yorumumdan bir kısmın altını çiziyorum.
Minecraft'ın saf hali "RPG" moduna pek uygun değil, tamam ilk başlarda bu eksiklik olarak görülmesede 2014 yılındayız ve bazı sistemlerle RPG zevki artabiliyor. Sizde ki sistemlerin diğer sunucuda ki sistemlerden farkı ne olacak?
Öncelikle yapılan en büyük hata bu inan bana. RPG ile RP'yi karşılaştıralım, mantıken dağlar kadar fark var. RPG, mevcut bir hikayede var olan bir karakteri oynamak gibidir. Örnek vermek gerekirse, Skyrim'de bir RPG. Far Cry, Devil May Cry gibi oyunlarda bir RPG. RPG'de mevcut hikayeye göre hareket edersiniz. Amaç tamamen "beat the game" tabanlıdır. Sadece "oyunu yenmek" amaçlı yürürlülük vardır. Şu an Minecraft Türk topluluğunda -hesapta- rol sunucusu olan arkadaşlar, bu konularda daha fazlasıyla yeni oldukları için etrafı "RPG" kısaltmasıyla donattılar fakat kendilerinin yapmaya çalıştığı şeyler tamamen farklı. Anlayacağın, onlar bile ne yaptıklarını bilmiyorlar.

Role play, yani rol yapma ise şöyledir; İsteğine bağlı bir karakter yaratmaktır. RPG'ye nazaran, hikayeyi kendisi istediği gibi yaratır. "Nasıl yani?" Ana bir karakter yoktur. Ortada bir temel vardır ve bunun üzerinden gerek kendisi, gerek co-op şekilde yaptığı rollerle bu hikayeyi zaten değiştirebilir. Ortada bir tane kale olmayacak. Oyuncular inan bana kendi kasabalarını, köylerini yapmakla uğraşacak. Sen A köyü olarak B köyüyle interaktif bir şekilde rol yapmaya başladığın zaman hikaye o zaman değişecek. Rol yapma büyü/savaş değildir. Rol yapma kazanamak değildir. Kaybettiğin taktirde bile, iki tarafın eğlenmesi orada bir rol döndürüldüğünün kanıtıdır.
İkinci paragrafta ilk cümlede dediği gibi, "Yani rol yapma, isteğine bağlı bir karakter yaratmaktır." Sizin oluşturacağınız karakter, sizin rol içerisinde kimliğiniz olacaktır. Karakterinizin kaba veya kibar olması size bağlı. Siz kibar konuşursanız, karakteriniz o an kibar konuşmuştur. Siz kaba bir şekilde konuşursanız, karakteriniz o an kaba bir şekilde konuşmuştur. Kaba konuşmaları kibar konuşmalara çevirmesi, rol içerisinde siz ağlarken, "ya aslında ağlamıyordum" demek ile aynı mantık. Ne demek istediğimi anlamışsındır. Zaten sürekli öneririm, çarpık karakterler hayal edin. Normalde sinirli bir bireyken, aslında çok korkak olan bir karakteri oynamaya çalışın. Halk kahramanı gibi gösterin karakterinizi, fakat tüm işlerinizi başkaları yapsın ve normalde hiçbir olayınız olmasın. Ya da bir balıkçı olun fakat tavernada tüm bilek güreşlerini kazanın ve tüm biralarınızı bedavaya getirin. Rolün zevki böyle çıkar.
Bırakın sistem çevirmesin, siz rol yapın. Rol hiçte sistematik bir şey değildir. Temel bileşenler kurulduktan sonra rol yapma ortamı tamamen oyunculara kalmış bir hale gelir.

İlginiz ve sorunuz için çok teşekkür ediyorum.[DOUBLEPOST=1405952304,1405946399][/DOUBLEPOST]Ayrıca sunucunun üzerine kurulu olacağı haritadan bir kaç fotoğraf paylaşmak istiyorum.

-

-

CrossBreath

Marangoz
En iyi cevaplar
0
Sizi biliyordum zaten kaliteli biri olduğunuzu biliyorum, umarım güzel bir server açabilirsin.
Ama ne yazık ki Türkiyede bu tür girişimlerin içine ediyorlar.
Bizim insanımızın aklında hep gördüğünü öldür mantığı var oyunlarda rol yapmazlar.
Genede buradaki kitle işimizi görür diye umuyorum.Güzelce rol yapmak dileğiyle.

sadolaswegas

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Premium hesabım yok ama her türlü destek verebilirim harika bir builderimdir .serverin hikayesine uygun bir map tasarlamamı isterseniz skype den mesaj atabilirsiniz
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Youtube Channel:>SadolasWegas

Lynax

Marangoz
En iyi cevaplar
0
Sizi biliyordum zaten kaliteli biri olduğunuzu biliyorum, umarım güzel bir server açabilirsin.
Ama ne yazık ki Türkiyede bu tür girişimlerin içine ediyorlar.
Bizim insanımızın aklında hep gördüğünü öldür mantığı var oyunlarda rol yapmazlar.
Genede buradaki kitle işimizi görür diye umuyorum.Güzelce rol yapmak dileğiyle.
İşinizi görmesin diye gece gündüz çalışıyorum. İşinizi görmekle kalacağını sanmıyorum. Desteğiniz için minnettarım.

Ozonor

Sudan Çıkmış
En iyi cevaplar
0
Son gelişmeleri paylaşsanız ne iyi olur böyle bir şey bilmeden beklemek çok sıkıcı