Dizüstü Bilgisayarımın Aşırı Isınma Sorunu

taygun26

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Hwmonitor programı ile işlemci sıcaklığını ölçebilir misiniz ve SS atar mısınız? -sergun26 (Kardeşimin hesabından girdim cevap yazmak için)

Salturbone

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
Benim abimde 3 harici fan var dizüstünün altına yerleştirip çalıştırıyor sabahtan akşama kadar hiç ısınmıyor :)

taygun26

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Benim pcde fan için ayrı toz çıkarıcı yer var. Aldığımda haftada bir yapın dedi sorun yok. 2 dakika toz gideriyor
Ben 2 adet Lenovo G550'ye sahibim. Tank gibi sağlamdır kendisi çok kaliteli bir laptop. 10 gün önce içini açıp temizledim. Çok toz çıktı. Çok kolay bir işlem.
3 adet dikkat edilmesi gereken nokta var.
1. Laptopun kapağını açarken yavaş yavaş açın çıt çıt sesler gelecektir. Kırmayın.
2. Bilgisayarınızın garantisi var ise geçmiş olsun serviste yaptırın garantisi var ise.
3. Vidaları kesinlikle kaybetmeyin ve vida arttırmayın.
-sergun26 Kardeşimin hesabından yazıldı.

Emou

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
CPU ve GPU termal macununu yenileyin. Olmazsa da işlemci kullanımını sınırlayın.

Canyo

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Hwmonitor programı ile işlemci sıcaklığını ölçebilir misiniz ve SS atar mısınız? -sergun26 (Kardeşimin hesabından girdim cevap yazmak için)
Nasıl oluyor ne bitiyor hiç bilmiyorum. Programı açtım direk ss aldım. Umarım doğrudur.

taygun26

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Nasıl oluyor ne bitiyor hiç bilmiyorum. Programı açtım direk ss aldım. Umarım doğrudur.
Doğru almışsınız. Bu boştayken sıcaklıklar mı? Boştayken ise hiç normal değil. Kendiniz temizleyebilirsiniz içini açıp. Fanı anakarttan çıkarın ve düzelce yapraklarını silin. Geri kalan anakart üzerindeki tozlu yerlere üfleyin ve kağıtla alın. Olası sorunlardan sorumluluk üstlenmem. Saç kurutma makinesi ile hava girişlerine hava üflemeyi deneyebilirsiniz içini açmadan. Garanti varsa gider. Kesinlikle vida arttırmayın ve kapağı yavaş yavaş açın kapatıorken hafif hafif bastırın çıt sesleri gelecek kapağı çatlatmayın kırmayın. Sorumluluk üstlenmem. Yanımda olsaydınız ben bizzat temizlerdim :) -sergun26 kardeşimin hesabından gönderildi

Canyo

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Doğru almışsınız. Bu boştayken sıcaklıklar mı? Boştayken ise hiç normal değil. Kendiniz temizleyebilirsiniz içini açıp. Fanı anakarttan çıkarın ve düzelce yapraklarını silin. Geri kalan anakart üzerindeki tozlu yerlere üfleyin ve kağıtla alın. Olası sorunlardan sorumluluk üstlenmem. Saç kurutma makinesi ile hava girişlerine hava üflemeyi deneyebilirsiniz içini açmadan. Garanti varsa gider. Yanımda olsaydınız ben bizzat temizlerdim :) -sergun26 kardeşimin hesabından gönderildi
şu an sadece skype ve chrome açık :) Gayette sıcak. Bir ara arkadaşımla birlikte videolar sayesinde açmayı denedik. Garantinin gideceğini biliyorduk falan. Açmamızın nedeni ise 1-2 yıl önce fanda sorun oluşmuştu. Yapabiliriz gibisine denedik fakat geri toplayamadık. Elimizde perişan oldu. En son gittik bir bilgisayarcı bulup toplattık. Şimdi açma cesaretini gösteremem maalesef :/ Yukarıda arkadaşların yazdığı yöntemleri deneyeceğim.

taygun26

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bu arada laptop soğutucunuz var mı? Bir de hakaret etmediğim halde ban yedim. Banlı olduğum için bakamıyorum. Bakabilir misiniz hata var mı?
-sergun26 kardeşimin hesabından gönderildi.[DOUBLEPOST=1406666631,1406666575][/DOUBLEPOST]
Laptobun markası Sony ise çöpe at gitsin.Yoksa laptop yerine sen yanarsın!
O sadece Sony'in bir modelinde geçerli. Gelip burada Sony'i kötüleyemezsin.
-sergun26 kardeşimin hesabından gönderildi.[DOUBLEPOST=1406666661][/DOUBLEPOST]
Bu arada laptop soğutucunuz var mı? Bir de hakaret etmediğim halde ban yedim. Banlı olduğum için bakamıyorum. Bakabilir misiniz hata var mı?
-sergun26 kardeşimin hesabından gönderildi.[DOUBLEPOST=1406666631,1406666575][/DOUBLEPOST]
-sergun26 kardeşimin hesabından gönderildi.

Sergun bey amcam şimdi sen bana sordun mu ? hesabına giriş yapıyım mı diye ? şifre mi değişcem ha ?[DOUBLEPOST=1406666707][/DOUBLEPOST]Kendin dedin ya gir diye? -sergun26

ByTheEfsane

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
-sergun26 kardeşimin hesabından gönderildi.
Eski modellerinin bir kaçınd daha varmış.Amacımda Sony'i kötülemek değil.

rayandu06

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
O sabahtı..... ÇIK LA sergun26 dövecem ha
Konuyu saptırmayalım lütfen.
şu an sadece skype ve chrome açık :) Gayette sıcak. Bir ara arkadaşımla birlikte videolar sayesinde açmayı denedik. Garantinin gideceğini biliyorduk falan. Açmamızın nedeni ise 1-2 yıl önce fanda sorun oluşmuştu. Yapabiliriz gibisine denedik fakat geri toplayamadık. Elimizde perişan oldu. En son gittik bir bilgisayarcı bulup toplattık. Şimdi açma cesaretini gösteremem maalesef :/ Yukarıda arkadaşların yazdığı yöntemleri deneyeceğim.
Bence hiç riske alma kardeşim laptopdan anlayan birini bul ve güzelce temizlet de ki bunu bir güzel temizle termal macunlarını yenile falan Sana garanti veriyorum hiçbirşeyi kalmıyor kendi laptopumda açınca bildiğin ağlıyordu sanki şimdi içini temizletip termal macununu yeniledim ve laptopumla birlikte Sertap Erener - ŞŞt sakin ol şarkısını dinliyoruz :)

Canyo

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Konuyu saptırmayalım lütfen.

Bence hiç riske alma kardeşim laptopdan anlayan birini bul ve güzelce temizlet de ki bunu bir güzel temizle termal macunlarını yenile falan Sana garanti veriyorum hiçbirşeyi kalmıyor kendi laptopumda açınca bildiğin ağlıyordu sanki şimdi içini temizletip termal macununu yeniledim ve laptopumla birlikte Sertap Erener - ŞŞt sakin ol şarkısını dinliyoruz :)
Aslında 80 tl veripte dediğin gibi yaptırabilirim fakat önce para gerektirmeyen yöntemlere başvuracağım :)

Hachiro-sama

Hayalet Avcısı
En iyi cevaplar
0
Fan al iyi olur bu arada çok aşırı oyun oynama yani minecraft gibi çok CPU ve RAM yiyen yada çok aşırı grafikleri iyi olan oyunlar içinde geçerli. çok fazla oyun oynama