Alfa ile Sorgulama 1

H

hsndmrts_

Ziyaretçi
Açıkcası pek müslüman değilim ama biraz bilgim var.

Bunu 100% bilmek biraz zor. Ama teorime göre şöyle olabilir:
Allah bize irade vermiş ve biz bu iradeyi kullanıyoruz, seçimlerimizi yapıyoruz.
İrade: Bir şeyi yapıp yapmamaya karar verme gücü; istek, dilek.
Allah beni yarattı diyelim. O andan itibaren seçimlerimi yapmaya başlıycam(irade ile), değil mi ? Yaptığım seçimler doğumumdan ölümüme kadar kaydedilecek. Bu doğrultuda yaptığım seçimlerin sonucuna katlanıcam.
Fakat ya doğmasaydık ? O seçimleri yapamıycaktık (doğmayanın, varolmayanın iradesi olmaz dolayısıyla seçim yapamaz). Dolayısıyla bu doğrultuda cehenneme ya da cennetede gidemezdik. Değil mi ? Ayrıca mantıksız olurdu. İnsanlar neden ben cennette veya cehennemdeyim diye sormaz mıydı ?

2 Seçenek ve 2 sonuç.

Eğer sen 2. yolu seçersen: Evet, cehenneme gitmek için doğmuş olucaksın.

Şöyle bir şey var Allah sonsuzdur, Allah herşeyi bilendir, Allahın zamanı yoktur, o her zamandadır. Doğru mu hatırlıyorum ?

Bu durumda o senin ne yapıcagını bilir. İraden var evet ama iraden olsa bile Allah her yerde olduğu için(zaman,mekan) biliyor ne yapıcagını. Kandırman gibi bir şey teorik olarak mümkün değil.

Örnek vermek ne kadar doğru olur bilmiyorum ama şöyle düşün:

Diyelim ki bir evren simülasyon oluşturmak istiyoruz. Bunun içinde süper bir bilgisayarımız var.(Süper bilgisayar zamanın başlangıcından sonuna kadar herşeyi işlemiş durumda ve her zaman biriminde ne oldugunu görebiliyoruz artık.) Evrene başlatmamız için bir big bang olduğunu düşün ve evrenin fizik vs gibi kurallarını belirlemesini sağlayan parçacıklarda icinde. Big bang oldu. Tabi bu bir simülasyon. Bu doğrultuda sen her saniyeyi izlemek zorunda değilsin. Direk zaman atlıyabilirsin. Diyelim ki 10 milyar yıl sonrasını görmek için 10 milyar yıl beklemek zorunda değilsin değil mi ? 10 milyar yıl sonrasına atlayabilirsin direk ve orda neler olduğunu görebilirsin.(zaten bilgisayar işlemişti herşeyi böylece direk zaman atlayabiliyoruz) Bu doğrultuda bu simülasyonda benim seçimlerim olduğunu varsayalım. Senin vermiş olduğunda örnekte 2. seçeneği seçtim diyelim. Fakat ben bunu sadece bir kere seçmiş olucam. Çünkü o zaman ve mekanda o seçi
m sadece 1 kere elimize geçmiş oluyor ve benim simülasyonumda 10 saniye(örnek olarak verdim zamanı) sonrasına bakıcak olursak. Seçimimi yapmış olduğumu görmüş olucaz. Dolayısıyla sen beni kandıramassın kocum. :D Çünkü sonuçlar elimde. İraden ile yaptın ama ben sonrasını görüyorum simülasyon sayesinde.

Şimdi Allah simülasyon yapıcak diye bir şey yok. Biz bile bunu teorik olarak yapabiliyorsak Allah sonsuz güç, sonsuz bilgi ve daha iyi bir yolla senin hangi seçimi yapıcağını neden bilmesin ? Teorik olarak bilebilir, mümkün.

Az öncede söylemiştim. Allah şeytanı yaratmasaydı, bilmesinin ne anlamı olurdu ? Mantıksız. Ona o hakkı tanıyor kısacası.

Putperest biliyor ve ona o fırsatı yaratmıyor mu ? Neden yaratmasın ki? Hak tanımadan ne anlamı var ? Neden irade vermesin ki ? Çok mantıksız. Yargısız infaz gibi bir şey bu. Düşünsene Allah'ın şöyle bir şey dediğini: "O çocuk putperest olucak, ben onu yaratmıyım." İyi de insan neden ben cennetteyim, neden ben cehennemdeyim diye sormaz mıydı ?

Birde şu var demişssin ki " eğer putperest olacağını bilseydi o fırsatı yaratmazdı.. Veya bize irade vermezdi..".
Allah'ın bunu yapıcağını nerden biliyorsun? Belki daha iyi bir yolu var bilmediğin ?
Sanki çıkarı doğrultusunda ilerliyomuş gibi bir mantık kurmuşsun.
Allah çıkarı doğrultusunda mı yoksa hak ve mantık doğrultusunda mı ilerliyor ? (Sorunun cevabını bilmiyorum bende)
Buna göre yorum yap.

Bu arada benimde anlamadığım bazı şeyler var. Mesela neden cehennemde sadistlik yapılıyor. Miras meselesinde neden erkek daha fazla hak sahibi ?
Ve internette şöyle bir şey var: (bilgini dogrulugundan emin degilim)

2/136: ... Bütün Peygamberlere, Rabb'i katından verilen kitab ve ayetlerin hepsine iman ettik. O'nun peygamberlerinden hiç birini diğerinden ayırt etmeyiz...
2/285: ... Allah'ın peygamberlerinden hiçbiri arasında ayırım yapmayız...
40/78: Hiçbir peygamber, Allah'ın izni olmaksızın her hangi bir ayeti kendiliğinden getiremez.

Burda böyle demiş. Ama..

Bakara 2/253: " İşte bu peygamberlerden kimini, kimine üstün kıldık. Allah onlardan bazısı ile konuşmuştur. Bazılarını da derecelerle yüceltmiştir... "

Burda da böyle demiş. Cevap olarakda şu linkteki(
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.
) adam açıklamış fakat bana mantıklı gelmedi. Çeviri hatası mı ? Yoksa doğru mu ? ...

Neden erkek birden fazla kazdınla evlenebilirken, kadın evlenemiyor ? Tamam, şöyle bi mantık yürütelim:

Dünya'da ki kadın erkek oranı eşit değil. Bu yüzden böyle bir şey getirilmiş olabilir. Fakat, kadına niye birden fazla erkekle evlenme hakkı tanınmıyor ?
İnsanların hepsi eşit olduğu söyleniyo fakat eşit değil gördüğünüz gibi.

Belki de benim bilmediğim başka şeyler var. Ama kim sorgulama derse desin sorgulamamanın mantıgı yok. Nasıl desem, siz bu hayatta söylenen her şeye inanır mıydınız ?

Bu arada teorimde hata varsa lütfen belirtin, sorun olmaz. Sadece sohbet ediyoruz. :D Kavgalık bir durum olmaz umarım. :)

NOT: Yazım hataları düzeltildi.*
hocam dediklerinizin her kelimesine katılıyorum ancak şu son dediklerinize katılmıyorum şu eşitlik konusunda herkes eşit tamma anladık ki hep böyle olur sen bak bi yerden almışsın yazıyı dimi o verdiğin linkten almışsın ancak orada çelişkiye düşüren ayet diil siz oluyorsunuz o ayetin nerden başladığını nasıl bittiğini bilmediğiniz için böyle bi yorum yapıyorsunuz bu yanlış adma sadece bak bu şöyle oldu, şimdi 1. ayette misal veriyorum allah cihatı emretmiş yani şöyle diyor hatırlamıyorum ama ona yakındı herhalde cihat yolunda adam öldürmek sebesttir gibi bişi diyordu bunu amerikalılara ve diğer islam dışı devletlere her zaman ama her zaman yanlış anlattılar insanlar bunu adam öldürmek müslümanlar için serbest olarak anımsıyor işte buda okumak için okuduklarından kaynaklanıyor anlamak için okusalar orada ne demek istediklerini anlarlardı yani 1. ayet misal veriyorum 100. ayet ile orantılı yani onu açıklıyor dediğimi söyliyim 1. ayet geliyor okuyorsun arkasına baktın bişi çıkmadı, çıkmamasından kasıt onla ilgili diil ama bi bakıyorsun 10 ayet sonra cihat la alakalı bişi yazıyor diyor ....... işte o ayeti hatırlamıyorum şaunda insanların sapıklıkları buradan kaynaklanıyor 10. ayeti de biliyor 1. ayetide arasındaki ilişkiyide biliyor ama islamı kötü göstermek için o ayet şu şekilde telaffuz ediyor:
MÜSLÜMANLARA ADAM ÖLDÜRMEK SERBEST
böyle böyle müslümanları terorist yaptılar, eşitliğe dönersek şu son yazdıklarım misal di eşitliği anlamayan arkadaşlar bunu okuyup anlaya bilir kısaca o ayetin arkadasında önünde çok ilerlerinde neler var neler sen onları o ayetle beraber okursan allahın ne demek istediğini anlarsın hocam kuradaki ayetler denir bunu bana biri açıklayabilir mi bu ayetleri kim söylüyor bu sözler kimin ALLAHIN ALLAHIN ALLAHIN sen müslümansan kurana uyacaksın ne diyorsa yapıcaksın KURAN demek bana göre ALLAH demek bu kadar hocam 1. ayeti alıp 100 atlarsan bu iş olmaz. kuranı değiştiremezsiniz
. Özgür iradem varsa Allah neden bilmemek zorunda ki ne yaptığımı ? Bilmesi bizim irademize engel koymaz. Sadecece karışmaması gerekiyor. Çünkü karışırsa engel olmuş olur. Anladın mı ?

Birşeyin sonsuz olduğunu bilebiliriz. Yoktan var edicek gücün varsa. Al sana sonsuzluk. :D Sonsuza kadar yoktan var edebilirsin. Çünkü hiçbirşeye ihtiyacın yok. "Yok" sonsuz olduğuna göre bilmiş oluyoruz sonsuzluğu ve evet nasıl yoktan var edildigini bilmiyoruz. Evreninde aynı şekilde ? Ama sen zamanın sonsuzlugundan bahsetmişsin galiba. Elinde sonsuz güç varsa zamanda sonsuzluga uzanabilirsin ? Sonsuz zaman ve güc sensin demektir o halde ? Çünkü sonsuzluga sahipsin.

:D
hocam bence sen müslüman olsaydın bu yeni nesil sahte müslümanlardan (hepsine demiyorum üstünüze alınmayın) daha iyi bi müslüman olurdun söyliyim. anlatım becerin daha kuvvetli anlama becerinde aynı şekilde...

DIO

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
En iyi cevaplar
0
"Biz bilmeyik Allah bilir" diyen yok mu hiç?

Allah'ın gücü belkide sonsuz değil.. Burada ki "sonsuz" kavramı önemli.. Bence Allah bize yolları verdi ve tüm yolların sonunu görüyor.. Hangi yolu seçeceğimizi bilmiyor.. Bence bu daha mantıklı bana göre.. Sonsuz bir şey olmaz zaten sonsuz demek için senin gidip sonunun olup olmadığına bakman lazım..

En güzeli gelin zeus, odin falan onlara tapalım daha eğlenceli.. Age of Mythology-Titan diye oyunu bile var.. :)
İmam cami de hutbe okuyup insanları bilgilendirirken siz neredeydiniz? Televizyon da hocalar profesörler çıkıp insanları bu tip konularda aydınlatırken siz neredeydiniz de böyle cahil cahil konuşuyorsunuz?Harbi diyorum bu tip mizahla konuşanları gördükçe kahroluyorum çünkü çoğu insan sizin gibi düşünmüyor çünkü sizin aklınızda ki o basit soruların cevaplarını biliyor.Gidin bir camiye imama sorun bakalım bu soruların cevabını alıyormusunuz almıyormusunuz?Yada siz bu gerçeklikten korkuyorsunuz?
İşte aradığım mizah. :D
Yada böyle bir varlığın olmasını kabul etmek istemiyorsunuz?Ama olan bir şeyi yok sayamazsınız. :lol:
İşte seçeceğimiz yolu biliyorsa cennet-cehenneme gidip gitmeyeceğimizi de bilir ki bu çelişki yaratıyor.. O zaman günah işleyen insanlarda "benim kaderimde bu var" deme hakkı doğuyor.. Çünkü Allah yaratmış onu, onun cehenneme gideceğini de biliyor.. Suçsuz yere direkt cezalandırmak olur bu..

Ayrıca Allah birşeyi direkt çat diye vermez.. O dediğin dizilerde oluyor.. Birşeyi verecekse senin alman için sana fırsat verir.. Dua olarak açıklamıştım biryerde.. Sen dua edersin, iş istersin Allah sana direkt iş vermez, işe girmen için sana fırsat verir.. Değerlendirip değerlendirmemek sana kalmıştır yine..
Bakın ben yukarı da da açıkladım Allah sizin hayatınızı biliyor sizin geleceğinizi ve Cennet veya Cehennem'e gireceğinizi de biliyor fakat bura da kendin de demişsin işte sana fırsat veriyor ve sen hangi yola gideceğine kendin karar veriyorsun buna Allah karar vermiyor.İster gider kafir olursun istersen de gider imam olursun bu sana kalmış bir şey bunu Allah yönetip seni istediği gibi yönetip cehennem'e sokmuyor sana fırsat veriyor ve seçenek veriyor sende istediğini seçiyorsun.

DIO

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
En iyi cevaplar
0
. Özgür iradem varsa Allah neden bilmemek zorunda ki ne yaptığımı ? Bilmesi bizim irademize engel koymaz. Sadecece karışmaması gerekiyor. Çünkü karışırsa engel olmuş olur. Anladın mı ?

Birşeyin sonsuz olduğunu bilebiliriz. Yoktan var edicek gücün varsa. Al sana sonsuzluk. :D Sonsuza kadar yoktan var edebilirsin. Çünkü hiçbirşeye ihtiyacın yok. "Yok" sonsuz olduğuna göre bilmiş oluyoruz sonsuzluğu ve evet nasıl yoktan var edildigini bilmiyoruz. Evreninde aynı şekilde ? Ama sen zamanın sonsuzlugundan bahsetmişsin galiba. Elinde sonsuz güç varsa zamanda sonsuzluga uzanabilirsin ? Sonsuz zaman ve güc sensin demektir o halde ? Çünkü sonsuzluga sahipsin.

:D
Senin sahip olduğun şey egondan başka bir şey değil bunu o egoist yazılarından da anlamak mümkün beynin yerine egon düşünüyor ağzın yerine de egon konuşuyor senin.Ve çoğu insan bir şeyler görmedim diyerek inanmaz tamam inanmayın inanmamakta özgürsünüz fakat çıkıp ta egonuzu konuşturmayın.Çünkü neyin ne olup olmadığını bilen insanlar var!Şahsen ben Cin tarafından da çarpıldım Hz.Hızır ile karşılaşan birçok insanla da muhabbet ettim ve daha neler neler yaşadım.İster inanın ister inanmayın artık umrumda değil gidin geberin hiç umrumda değilsiniz çünkü tek yaptığınız insanların iyi niyetini suistimal etmek gidin O kendi işkence odanız da kendinize işkence edin umrumda değilsiniz artık benim.[DOUBLEPOST=1408966176,1408965987][/DOUBLEPOST]Şunu şurada açıkça söyleye bilirim ki bu forum da ve başka yerde ki çoğu insan gururuna egosuna böylesine yüce ve üstün bir varlığın varlığını yediremediği için inanmıyor ve O varlığa inanlara kötü şeyler yapmaya çalışıyor.Sizler korkaksınız sizler çok güçsüzsünüz çünkü daha egonuza ve gururunuzu bastıramıyorsunuz sizin gibilerle işimiz olmaz bizi inancımızla rahat bırakın ve saygı duyun sizin gibi sinek kadar olan insanlarla işimiz olmaz bizim.Gidin kendi kendinizi yiyin sizinle bu saatten sonra bir kaç kişi uğraşır onları da bıktırırsınız çünkü siz o insanları dinlemiyorsunuz.

H

hsndmrts_

Ziyaretçi
Senin sahip olduğun şey egondan başka bir şey değil bunu o egoist yazılarından da anlamak mümkün beynin yerine egon düşünüyor ağzın yerine de egon konuşuyor senin.Ve çoğu insan bir şeyler görmedim diyerek inanmaz tamam inanmayın inanmamakta özgürsünüz fakat çıkıp ta egonuzu konuşturmayın.Çünkü neyin ne olup olmadığını bilen insanlar var!Şahsen ben Cin tarafından da çarpıldım Hz.Hızır ile karşılaşan birçok insanla da muhabbet ettim ve daha neler neler yaşadım.İster inanın ister inanmayın artık umrumda değil gidin geberin hiç umrumda değilsiniz çünkü tek yaptığınız insanların iyi niyetini suistimal etmek gidin O kendi işkence odanız da kendinize işkence edin umrumda değilsiniz artık benim.[DOUBLEPOST=1408966176,1408965987][/DOUBLEPOST]Şunu şurada açıkça söyleye bilirim ki bu forum da ve başka yerde ki çoğu insan gururuna egosuna böylesine yüce ve üstün bir varlığın varlığını yediremediği için inanmıyor ve O varlığa inanlara kötü şeyler yapmaya çalışıyor.Sizler korkaksınız sizler çok güçsüzsünüz çünkü daha egonuza ve gururunuzu bastıramıyorsunuz sizin gibilerle işimiz olmaz bizi inancımızla rahat bırakın ve saygı duyun sizin gibi sinek kadar olan insanlarla işimiz olmaz bizim.Gidin kendi kendinizi yiyin sizinle bu saatten sonra bir kaç kişi uğraşır onları da bıktırırsınız çünkü siz o insanları dinlemiyorsunuz.
incir ağacına mı işedin len :D

ForumDoktoru

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Senin sahip olduğun şey egondan başka bir şey değil bunu o egoist yazılarından da anlamak mümkün beynin yerine egon düşünüyor ağzın yerine de egon konuşuyor senin.Ve çoğu insan bir şeyler görmedim diyerek inanmaz tamam inanmayın inanmamakta özgürsünüz fakat çıkıp ta egonuzu konuşturmayın.Çünkü neyin ne olup olmadığını bilen insanlar var!Şahsen ben Cin tarafından da çarpıldım Hz.Hızır ile karşılaşan birçok insanla da muhabbet ettim ve daha neler neler yaşadım.İster inanın ister inanmayın artık umrumda değil gidin geberin hiç umrumda değilsiniz çünkü tek yaptığınız insanların iyi niyetini suistimal etmek gidin O kendi işkence odanız da kendinize işkence edin umrumda değilsiniz artık benim.

İşkence odası ? Ateist değilim, müslümanda değilim. Yanlış anlaşılma olmasın. Fakat niye bu kadar sinirlendiğini anlamadım. Biz burda adam gibi sohbet ediyoruz. Sorun çıkarmanın anlamı yok. Lütfen sakin ol.

H

hsndmrts_

Ziyaretçi
bestia cin çarptı diyorsun anlamadın herhalde :/ inci ağacına işedikten sonra çarpılan bi arkadaşın vardıda :D

DIO

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
En iyi cevaplar
0
İşkence odası ? Ateist değilim, müslümanda değilim. Yanlış anlaşılma olmasın. Fakat niye bu kadar sinirlendiğini anlamadım. Biz burda adam gibi sohbet ediyoruz. Sorun çıkarmanın anlamı yok. Lütfen sakin ol.
Sizin burada ki sakin sohbetiniz birer hakaret bizlere.[DOUBLEPOST=1408966653,1408966353][/DOUBLEPOST]
bestia cin çarptı diyorsun anlamadın herhalde :/ inci ağacına işedikten sonra çarpılan bi arkadaşın vardıda :D
Nerde ben öyle bir şey dedim?Benim öyle bir arkadaşım yok.Benim pek arkadaşım yok kaybol gözümün önünden abi.
Bu tip konularla ciddi şekilde dalga geçiyorsun anlaşılan hiçbir şekilde sana zarar veremeyeceklerini sanıyorsun fakat sen wc de iken seni izliyorlar sen gece balkona çıktığında seni görüyorlar kısaca istedikleri gibi seni izliyorlar ve şunu unutma intikam almak konusun da onlardan iyisi yok.Köyde bir tane köpeğe beni takip ediyor beni takip etsin diye köpeğe değil çevresine taş atıyordum ve bir tane taş sekip köpeğin canını acıtmıştı fakat nereden bileyim ki O köpeğin Cin olduğunu?Ve 2 yıl sonra birden bire ortaya çıkıp beni İmam hatip lisesin de okurken sınıfın için de beni çarpacağını?E hani Kuran ve dua okunan yerlere giremezlerdi?Evet ben İmam hatip lisesin de okuyordum.Çarpıldım ve bir hastalık oldu bende yürüyemedim evet yürüyemiyordum ve git gide bu hareketsizlikte ilerliyordu ve ben 1 ay fakültede yattım şu an da ise yürüyorum fakat koşamıyorum hala O hastalık geçmedi.Ve şu an açıktan okuyorum.Var mı bir derdin?Şimdi dalga geçmeyi bırak beni rahat bırak.
Beni tanımadan da konuşma. Önceki yaptıklarımı ciddiye almışsın belli ki.
Sanal ortamda hiç kimseyi tanıyamazsın çünkü karşında ki kişi sürekli sana yalan söyler ondan dolayı da sürekli saldırgan olmalısın ki sana karşı pek yalan söylenemesin.

H

hsndmrts_

Ziyaretçi
hocam naptın sen ya yuh tamam sustum ya bu kadar ciddiye alıcağını bilmiyorumdum :D ne ciddi adamsın biraz için yumuşasın diye yaptım sen iyice kötüleştin

DIO

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
En iyi cevaplar
0
hocam naptın sen ya yuh tamam sustum ya bu kadar ciddiye alıcağını bilmiyorumdum :D ne ciddi adamsın biraz için yumuşasın diye yaptım sen iyice kötüleştin
Kardeşim her konuda yumuşak olunmaz siz her şeyi birer çocuk oyuncağı sanıyorsunuz bu yaptığınız iş çok cahilce her konu dalgasına da alınmaz aşırı ciddi konular var belki sen eğleniyorsun dur karşın da ki kişiyi de yumuşatmak istersin fakat bilmeden O kişinin damarına basarsın ve ben 6 ay sokağa çıkamadım senin haberin var mı? Hemde sizin O incir ağacı altına işerken çarpılmak diye dalga geçtiğiniz varlık yüzünden.Bu konular da artık çok aşırı ciddiyim çünkü 1 ay boyunca yürüyemedim adam akıllı da gençliğimi baharın da yaşayamadım ve halan daha yaşayamıyorum siz her şeyi çok kolay zannediyorsunuz her halde?