Alfa ile Sorgulama 2 (+15)

BT_GoD

Düşmüş Melek
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Mantıken tanrının olduğunu kabul etmek size bir şey kaybettirmeyecektir.. O yüzden tanrının olduğuna inanmak daha mantıklıdır.. Çünkü emin olamadığın zaman hangisinde kazancın daha fazla ise onu seçmen en mantıklısıdır.. Bkz. Pascal Kuramı.. Bunu bir kumar oyunu olarak düşünün.. Kazanç en fazla nerede ise oraya yönelirsin.. Kaybedecek birşeyin yoksa çekinmeden bir işe girersin..
Tabii ya tutarsa mantığı. :) Düşünsene afrikalı bir tanrının gerçek olduğunu :D

KRHN

Yazılımcı Beyefendi
En iyi cevaplar
0
Tanrı olsada olmasada akıllıysan inanacaksın zaten. Tanrıya inanmamak benim görüşümce bedava bir oyuncak çekme makinesi (Bilirsin peluş oyuncak tutuyon hani) oynamadan ölmektir.

Sherien

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
Tanrı olsada olmasada akıllıysan inanacaksın zaten. Tanrıya inanmamak benim görüşümce bedava bir oyuncak çekme makinesi (Bilirsin peluş oyuncak tutuyon hani) oynamadan ölmektir.
Bir @eLvvNt'in birde senin benzetmelerin beni öldürüyor.. :D

Ağlamak istiyorum ağladığımı gösterecek simge yok.. O yüzden :(

Cazza144

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Dostum Karikateist Ergen Sayfasından topladığın bilgileri buraya getirmeni önermem. Ateist dediğin adam saygılı , kültürlü , bilgili biridir. Her görüşe saygı gösterir. Halbuki o sayfadaki her ateist (!) bir müslümanın görüşüne " sen yobazsın seni doğuran zihniyetin bilmem ne" diye saymaya başlaması o sayfanın seviyesini gösterir. Hatta bazı paylaşımlarda direk insanların dinine küfreden , tanrısına küfreden , dini değerlerine küfreden sözler sarf ettiklerinde sinirlenmemek elde değil.Böyle ergen sayfasından bilgi alman yerine daha sağlam "Tree of Evolution" sayfasından bilgi alıp paylaşmanı öneririm.

Ayrıca beğendikleri sayfaların paylaşımları hakkında tartışmayan , her verilen bilgiyi doğru kabul eden ergenler için de ayrı parantez açmak lazım.

En iyi cevaplar
0
Dostum Karikateist Ergen Sayfasından topladığın bilgileri buraya getirmeni önermem. Ateist dediğin adam saygılı , kültürlü , bilgili biridir. Her görüşe saygı gösterir. Halbuki o sayfadaki her ateist (!) bir müslümanın görüşüne " sen yobazsın seni doğuran zihniyetin bilmem ne" diye saymaya başlaması o sayfanın seviyesini gösterir. Hatta bazı paylaşımlarda direk insanların dinine küfreden , tanrısına küfreden , dini değerlerine küfreden sözler sarf ettiklerinde sinirlenmemek elde değil.Böyle ergen sayfasından bilgi alman yerine daha sağlam "Tree of Evolution" sayfasından bilgi alıp paylaşmanı öneririm.

Ayrıca beğendikleri sayfaların paylaşımları hakkında tartışmayan , her verilen bilgiyi doğru kabul eden ergenler için de ayrı parantez açmak lazım.
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.
demek istedin heralde

L

LifeTaker

Ziyaretçi
Böyle giderse kuran'ı bi daha okuycaz desene :D Her ne kadar dindar bir kişide olmasam kuran okumuşluğum var (tabikide hepsini değil). Yazılanlar cidden insanlara dokunuyor ve dumduz inananlar tabikide hayır diyor. Bağnaz olanlar(dumduz inananlar işte) %100 (çok ağır laf uyarı alırım herhalde) özür dilerim (benim düşüncem). Açıkçası kuran'ı okurken çelişkileri bende gördüm (evrenin yaratılış suresi mesela) ama insan birşeye inanmak istedimi bu gerçekleşiyor. Ayrıca çevremize bakıyoruz çoğunlukla din seçerken. Mesela Allah insanı kulluk için yarattıysa neden cezalar var ? demeden edemiyorum. Ama Müslüman olduğum için günaha girerim diyede dibe inmiyorum (siz şoylesiniz falan demek için yazmadım).
Evrenin yaratılış suresinde herhangi bir çelişki yoktur :) Caner Taslaman bunlara canlı yayında cevap verdi (izledim). Arkadaşlar bazen Arapça Türkçe'ye çevrilirken hatalar değil de Türkçedeki eş sesli sözcükler olabiliyor, bunlardan bir tanesi Hz.Adem'in cennetten indirilmesi gibi halbuki ordaki kelimenin bir diğer anlamı bahçe, yeşil alan. Eğer sorgulayacaksanız düzgün sorgulayın ve Allah'ın varlığını anlayın. İslam zaten bize sorgulamamızı söylüyor. Eğer Allah'a inanmıyor, her şeyin tesadüf olduğunu düşünüyorsanız çok güçlü bir imana sahip olmanız gerekir mantıken :D . Ha bu arada bağnazlık ateistler, deistler için de geçerlidir sadece Müslümanlar için değil. İslamı araştırın, Müslümanları değil çünkü kusursuz olan İslamdır :)

BT_GoD

Düşmüş Melek
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Şöyle düşünüyorum bedava olduğu anlamı onu kullanman anlamına gelmez, çünkü devamında neyin geleceğini bilemezsin. :)
Bir @eLvvNt'in birde senin benzetmelerin beni öldürüyor.. :D

Ağlamak istiyorum ağladığımı gösterecek simge yok.. O yüzden :(
Olsun güzel benzetmeler. :)[DOUBLEPOST=1409034822,1409034625][/DOUBLEPOST]

Ben "karikateist" sayfasının adminlerinden Alfa'nın serisini paylaşıyorum ve şu an tam bir hakaret göremedim. Paylaşmadan önce okuyorum ve bir sorun olursa paylaşmayacağıma emin ol. :) Yorumun için teşekkür ederim. Belki sen paylaşabilirsin "Evrim ağacından" :)

eLvvNt

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Evrenin yaratılış suresinde herhangi bir çelişki yoktur :) Caner Taslaman bunlara canlı yayında cevap verdi (izledim). Arkadaşlar bazen Arapça Türkçe'ye çevrilirken hatalar değil de Türkçedeki eş sesli sözcükler olabiliyor, bunlardan bir tanesi Hz.Adem'in cennetten indirilmesi gibi halbuki ordaki kelimenin bir diğer anlamı bahçe, yeşil alan. Eğer sorgulayacaksanız düzgün sorgulayın ve Allah'ın varlığını anlayın. İslam zaten bize sorgulamamızı söylüyor. Eğer Allah'a inanmıyor, her şeyin tesadüf olduğunu düşünüyorsanız çok güçlü bir imana sahip olmanız gerekir mantıken :D . Ha bu arada bağnazlık ateistler, deistler için de geçerlidir sadece Müslümanlar için değil. İslamı araştırın, Müslümanları değil çünkü kusursuz olan İslamdır :)
Valla elime kuran'ı alıp evrenin yaratılışı ile ilgili surelere baktığımda surelerin uymadığını gördüm. Ama senin dediğin gibi eş sesli kelimelerden kaynaklanıyor olabilir :D

L

LifeTaker

Ziyaretçi
Valla elime kuran'ı alıp evrenin yaratılışı ile ilgili surelere baktığımda surelerin uymadığını gördüm. Ama senin dediğin gibi eş sesli kelimelerden kaynaklanıyor olabilir :D
Mesela nereler şey gibi mi evrenin 6 günde yaratılması vs.. :?

PoligonTR

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Kimsenin muslumanligimi yargilama hakkin yok.Buharinin yalanlarina inanmak zorumda degilim.Vahset dolu kitaba[DOUBLEPOST=1409099562,1409099093][/DOUBLEPOST]Peygamber hiçbir vakit ayak üstünde işemedi” (Hanbel 4/196; 6/136, 192, 213).

“Peygamberin ayak üstünde işediğini gördüm” (Buhari 4/60, 62; Hanbel 4/246; 5/382, 394).[DOUBLEPOST=1409099909][/DOUBLEPOST]
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.