Deistlere göre tanrı evreni yaratmış ve kendi işleyişine bırakmıştır. Yani bir daha hiçbir şeye karışmamıştır. Ben hocalarla da konuştum çoğu başından gideyim diye uyduruk cevaplar verip gitti. Ben her türlü yoruma karşı kendi görüşümü sunuyorum. Tabii senin görüşün bu saygı duyarım.
"Tanrı" evreni yarattı ve izlemeye çekildi. Sanırım Alfa 4'te yazmıştım, kusurlar hakkında; şu ana kadar yörüngeleri kesişen gezegenlerden hangileri çarpıştı? Oysa kondüktörü olmayan ortak hatlı trenlerin çarpışmama ihtimali ancak ikisinin de durmasıyla gerçekleşebilir. Gezegen dediğimiz gök cisimlerinin iradeleri olmadığını biliyoruz, yani kendi istekleriyle durmaları şu anlık mümkün değil. Yoksa biri biz farkında olmadan bir şeyleri kontrol mü ediyor?
Üstelik sayısını bilemediğimiz binlerce gök taşı neredeyse dibimizden geçiyor. Ama hiçbiri kaos günü diye tabir ettiğimiz kıyamet gününe kadar yaramazlık yapmıyor. Uslu çocuk gök taşı, aferin sana.
Biraz daha konuşmak isterdim ama arka plandaki olaylara girmem gerekecek ki bunları anlatırken bazı arkadaşların kafası karışsın istemiyorum.
Hocalar da sağolsun, ya tam konuşsunlar ya da bilmiyorum deme erdemini gösterip sussunlar.
(Dediklerim saldırganlık olarak algılanmasın lütfen. Gayet rahat ve sakin bir şekilde yazıyorum.)