Alfa ile Sorgulama 3 (+15)

_Spiderus_

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Günah başka haram başka haram yapılması yasak olan işlerdir ne olursa olsun yapmayacaksın ancak günah ise şeytana uyup yaptığımız davranışlardır yani günah işlemeyi rabbim serbest bırakmadı sadece irademizi ölçüyor nefsimizi yenip yenemeyeceğimizi zaten diğer sayfaları okuduysan bunlardan bahsedildi şeytanın dünyaya gelip insanlara kibir bulaştırması falan niye hala aynı şeyleri tartışıyorsun
.... :X

BT_GoD

Düşmüş Melek
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Ben 13 yaşındayım ama @TheProfessional ?

edit: ama sadece biz 2 miz rahatsız olmuyor baya kişi var..
Rahatsız oluyorsan rapor et dediğim gibi.

Bt_GoD demişki erkekler yüzünden kadınların kapanması saçma (Elbette Allah'ın bildigi bir şey var ben bunu hakaret olarak algıladım)
Kişisel bir görüş. Mesela birinin Ateist olması saçma diyebilirsin bu da aynı yola çıkar. :)
@BT_GoD belki haklı belki değil ama ona şunu söylemek istiyorum, zina nın ne olduğunu biliyorsun ve bunun kötü olduğunu da biliyorsun ama bunu serbest bırakan din mi daha haklıdır yasaklayan din mi ?
Zinadan kastın zorla yani tecavüz ise buna karşıyım ama insanların bir birleri ile ilişkiye girmesinde bir sakınca görmüyorum.

_Spiderus_

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Rahatsız oluyorsan rapor et dediğim gibi.

Kişisel bir görüş. Mesela birinin Ateist olması saçma diyebilirsin bu da aynı yola çıkar. :)

Zinadan kastın zorla yani tecavüz ise buna karşıyım ama insanların bir birleri ile ilişkiye girmesinde bir sakınca görmüyorum.
Zina evlenmeden ilişkiye girmektir buda dinde yasak...

_Spiderus_

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Zinanın ne olduğunu biliyorum, fakat bazen farklı yorumlayabiliyorlar. Evlenmeden de olmasında sorun yok benim için. Çünkü bu senin vereceğin bir karar tanrının değil bana göre.
Sen istersen bunu yapabiliyorsun ama üff neyse ben çogu şeyi hakaret algılayacam gidiyorum konudan..

BT_GoD

Düşmüş Melek
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Sen istersen bunu yapabiliyorsun ama üff neyse ben çogu şeyi hakaret algılayacam gidiyorum konudan..
Bak kardeşim bende 5 yaş küçüksün ben yaşa bakmıyorum olgunluğa bakıyorum. Şu an bir şeyleri sorgulamak için biraz düşünce olarak hazır değilsin, bundan 1-2 yıl sonra bir daha düşünmeni tavsiye ederim. Konudan gitmekte özgürsün, sağ üst tarafta "Konu izlemesini durdur" seçeneğine basarak konudan mesaj da almayabilirisn.

_Spiderus_

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Bak kardeşim bende 5 yaş küçüksün ben yaşa bakmıyorum olgunluğa bakıyorum. Şu an bir şeyleri sorgulamak için biraz düşünce olarak hazır değilsin, bundan 1-2 yıl sonra bir daha düşünmeni tavsiye ederim. Konudan gitmekte özgürsün, sağ üst tarafta "Konu izlemesini durdur" seçeneğine basarak konudan mesaj da almayabilirisn.
Sen öyle san... Nasıl konuyu izleme durdurul biliyorum cahil degilim :)

TheBlueDeath

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Anlamıyorum neden hala kavga çıkarmaya çalışıyorsun spiderus bırak adam özgür istediğini diyebilir sana ne yani? sırf bunun için kavga etmeye değer mi?

Cobra_HD

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Ya bırakın kavgayı! Bu forumda Dinsel paylaşım yasak değil. Oyun forumu olsun olmasın şu ana kadar gördüğüm en ciddi ve yardımcı forum burası... Siz kavga etmeden önce her şey hoşgörü çerçevesinde ilerliyordu.

"Biz böyle şeyleri istemiyoruz." ne demek ayrıca? Şimdi ben sizi forumda istemesem bir daha girmeyecek misiniz? "Hoşnut olmayan başka insanlar da var." Peki biz niye bu insanları bundan önceki konularda da görmedik, demek ki yoklar... Arkadaşımız araştırıyor ne güzel, birçok insan Müslüman olsa da "Ben niye Müslümanım?" deyip araştırmıyor hiç. Arkadaşımız da "Ben niye Müslüman olayım?" diye sorup araştırıyor. Dünya sizin etrafınızda dönmüyor. Konuşurken dikkatli olun.

lSincapl

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Ya rahatsız olanlar gerçekten konu izlemesini durdursun ben bu konuya sadece karşılıklı fikir alışverişi ve sorunları cevaplama olarak bakıyorum dine hakaret falan bu şekilde bakmıyorum. Kimsenin fikrini zorla değiştiremeyiz arkadaşın sorduğu soruları yanıtlayabiliriz sadece bunu yapmayacaklar tartışma çıkaracakalr konudan çıksın gitsin

mine.master

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Zinanın ne olduğunu biliyorum, fakat bazen farklı yorumlayabiliyorlar. Evlenmeden de olmasında sorun yok benim için. Çünkü bu senin vereceğin bir karar tanrının değil bana göre.

Tanrı yoktur diyorsan haklısın . Ama hem tanrı deyip hem o karar veremez dersen mantık hatası. Tanrı vardır demek o en güçlü, yani sen sevsen de sevmeden de senden bir şey isteyebilir demek. Ne o öyle sen bana karışamassın falan. Şimdi boşuna kendini günaha sokma. Yol arıyorsan hocalarda ara burada hakkı ararsan bir şey bulamassın. Forum burası forum, gelen geçenin girdiği bir ortam. Derdinin arayış değil de başka bir şey olduğu aklıma geliyo şimdi. Lütfen uzatmadan kapatalım bu konuyu ,uzadıkça anlamsızlaştığını görüyorum. Kimseye bir şey kattığını da zannetmiyorum.

• Beğen
Reactions: DIO

BT_GoD

Düşmüş Melek
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Tanrı yoktur diyorsan haklısın . Ama hem tanrı deyip hem o karar veremez dersen mantık hatası. Tanrı vardır demek o en güçlü, yani sen sevsen de sevmeden de senden bir şey isteyebilir demek. Ne o öyle sen bana karışamassın falan. Şimdi boşuna kendini günaha sokma. Yol arıyorsan hocalarda ara burada hakkı ararsan bir şey bulamassın. Forum burası forum, gelen geçenin girdiği bir ortam. Derdinin arayış değil de başka bir şey olduğu aklıma geliyo şimdi. Lütfen uzatmadan kapatalım bu konuyu ,uzadıkça anlamsızlaştığını görüyorum. Kimseye bir şey kattığını da zannetmiyorum.
Deistlere göre tanrı evreni yaratmış ve kendi işleyişine bırakmıştır. Yani bir daha hiçbir şeye karışmamıştır. Ben hocalarla da konuştum çoğu başından gideyim diye uyduruk cevaplar verip gitti. Ben her türlü yoruma karşı kendi görüşümü sunuyorum. Tabii senin görüşün bu saygı duyarım. :)

BurnerTroll

Doktor, sadece doktor.
En iyi cevaplar
0
Deistlere göre tanrı evreni yaratmış ve kendi işleyişine bırakmıştır. Yani bir daha hiçbir şeye karışmamıştır. Ben hocalarla da konuştum çoğu başından gideyim diye uyduruk cevaplar verip gitti. Ben her türlü yoruma karşı kendi görüşümü sunuyorum. Tabii senin görüşün bu saygı duyarım. :)

"Tanrı" evreni yarattı ve izlemeye çekildi. Sanırım Alfa 4'te yazmıştım, kusurlar hakkında; şu ana kadar yörüngeleri kesişen gezegenlerden hangileri çarpıştı? Oysa kondüktörü olmayan ortak hatlı trenlerin çarpışmama ihtimali ancak ikisinin de durmasıyla gerçekleşebilir. Gezegen dediğimiz gök cisimlerinin iradeleri olmadığını biliyoruz, yani kendi istekleriyle durmaları şu anlık mümkün değil. Yoksa biri biz farkında olmadan bir şeyleri kontrol mü ediyor?
Üstelik sayısını bilemediğimiz binlerce gök taşı neredeyse dibimizden geçiyor. Ama hiçbiri kaos günü diye tabir ettiğimiz kıyamet gününe kadar yaramazlık yapmıyor. Uslu çocuk gök taşı, aferin sana.

Biraz daha konuşmak isterdim ama arka plandaki olaylara girmem gerekecek ki bunları anlatırken bazı arkadaşların kafası karışsın istemiyorum.

Hocalar da sağolsun, ya tam konuşsunlar ya da bilmiyorum deme erdemini gösterip sussunlar.

(Dediklerim saldırganlık olarak algılanmasın lütfen. Gayet rahat ve sakin bir şekilde yazıyorum.)

mine.master

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0

Tapatalk...

Ben de burada sunma diyorum işte. Hocadan kastın hangi hocalar onu da bilmek lazım tabii. Ben bu konuyu açma amacını anlayamadım. Kimliği belirsiz insanlardan böyle ciddi bi konuda yardım almamalısın bence. İslamı yanlış öğrenme ihtimalinde var. Deistliği de soracak olursan bana göre; tanrı evreni yaratıp kendi haline bıraksaydı, tanrının var olduğunu bilemezdik. Bana göre. Çünkü bu bence ancak gönderilen vahiylerle anlaşılabilir. Sonrasında Allah'ın varlığını bulsak bile cenneti, cehennemi kendi kafamızdan uydırmadık herhalde . Üstelik melekler, cinler, kabirdeki hayat, melek isimleri buna dahil. Kimsenin hayal gücü bu kadar ayrıntılı ve mantıklı bir şeyi uyduramaz. Demek ki var bir şeyler de bunlardan haberdarız. Bu da vahiy. İnşallah anladın.

Son düzenleme:

mine.master

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
"Tanrı" evreni yarattı ve izlemeye çekildi. Sanırım Alfa 4'te yazmıştım, kusurlar hakkında; şu ana kadar yörüngeleri kesişen gezegenlerden hangileri çarpıştı? Oysa kondüktörü olmayan ortak hatlı trenlerin çarpışmama ihtimali ancak ikisinin de durmasıyla gerçekleşebilir. Gezegen dediğimiz gök cisimlerinin iradeleri olmadığını biliyoruz, yani kendi istekleriyle durmaları şu anlık mümkün değil. Yoksa biri biz farkında olmadan bir şeyleri kontrol mü ediyor?
Üstelik sayısını bilemediğimiz binlerce gök taşı neredeyse dibimizden geçiyor. Ama hiçbiri kaos günü diye tabir ettiğimiz kıyamet gününe kadar yaramazlık yapmıyor. Uslu çocuk gök taşı, aferin sana.

Biraz daha konuşmak isterdim ama arka plandaki olaylara girmem gerekecek ki bunları anlatırken bazı arkadaşların kafası karışsın istemiyorum.

Hocalar da sağolsun, ya tam konuşsunlar ya da bilmiyorum deme erdemini gösterip sussunlar.

(Dediklerim saldırganlık olarak algılanmasın lütfen. Gayet rahat ve sakin bir şekilde yazıyorum.)

Deist değilim ama bence bunlar allahın evreni yaratırken yaptığı şeyler. Yani şu anda gezegenlere falan müdahale olmuyor. Hatta mucizeler vs. önceden hesaplanmış bir takım olaylar dizisi. Buradaki müdahale bana göre vahiy.

Tapatalk...