Tebrikler, konuyu hortlattınız!Aynı sorun bende de var fakat dünya büyüdükçe kasma artıyor optimize bulabilirsem paylaşırım[DOUBLEPOST=1409475886,1409475839][/DOUBLEPOST]bi konu dışı amaolan varmı oynayak
![]()
Tebrikler, konuyu hortlattınız!Aynı sorun bende de var fakat dünya büyüdükçe kasma artıyor optimize bulabilirsem paylaşırım[DOUBLEPOST=1409475886,1409475839][/DOUBLEPOST]bi konu dışı amaolan varmı oynayak
![]()
Tebrikler, konuyu hortlattınız!
Çok komiksin ya gülmekten öldüm, 2-3 aylık konular hort olmaz ha;2-3 aylık konu hort olmaz.
Çok komiksin ya gülmekten öldüm, 2-3 aylık konular hort olmaz ha;
Ölü Konuları Cevaplamak
Çok eski konuları lütfen cevaplamayın. Daha önceden açtığınız konuları tekrardan üst sıralara çıkartıp gündeme getirmek için 48 saatte bir güncelleyebilirsiniz. Sunucular bölümünde ise bu süre 12 saattir. Eğer başkası tarafından açılmış, güncelliğini yitirmiş bir konuya mesaj atar ve bu konuyu "hortlatır"sanız bu yaptırımınız sonucunda uyarı alabilirsiniz.
Dediğin gibi 2-3 ay sonuçta 48 saat değil daha az. Birini yargılarken elinde bir kanıt bulundur![]()
Ah keşke kuralın başlığını okusayınız, "Ölü konuları cevaplamak". Sizin yaptığınızdan farkı yok değil mi?Ben seni yargılamıyorum önce bunu aklına sok. Öncelikle verdiğin yazıyı iyi oku, orada ne yazıyor 'Daha önceden açtığınız konuları' yani kendi açtığın konuyu sürekli belirli bir zaman geçmeden (48 saat - sunucularda 12 saat) şu şekilde güncelleyemezsin: Up, up, güncel, yukarıda tutalım gibi gibi.
Verdiğin yazının eski konulara cevap atmakla hiçbir ilgisi yok, ilgisi konularda flood yapmakla ilgili.
Şu kısıma gelince: 'Eğer başkası tarafından açılmış, güncelliğini yitirmiş bir konuya mesaj atar ve bu konuyu "hortlatır"sanız bu yaptırımınız sonucunda uyarı alabilirsiniz.'
Bu kuralın kötü bir amacı olmadıkça kimseye zararı dokunmaz. Üstelik 2-3 ay 'çok eski' kavramına da girmez. Konu 22 Şubat tarihinde açılmış ve bir adam hiçbir art niyet bulundurmaksızın istediği gibi yorumunu 5 Ağustos tarihinde belirtmiş. Baya da mesaj gelmiş 5 Ağustos tarihinde. Yani bu aktifliğini yitirmediği anlamına geliyor ki üstte aktifliğini bitirmiş konulardan bahsediliyor. Üstünden 20-30 gün geçmiş ve yine bir adam art niyet bulundurmaksızın bir mesaj atmış. Bunlar hort asla değildir. Ha konunun açılmasının üzerinden 11 ay 12 ay geçmiş anlarım, 2-3 aylık konuya mesaj yazmamakta ne demek?
Son kısımda da şöyle bir ifade belirtmişsin: 'Dediğin gibi 2-3 ay sonuçta 48 saat değil daha az. Birini yargılarken elinde bir kanıt bulundur'
Yukarıda da dediğim gibi o 48 saat kuralının hort ile bir alakası yok tamamen flood ile ilgili bir bilgilendirme ki bu kural neredeyse tüm forumlarda var. Tekrar diyorum ben seni yargılamadım, kanıta da gerek duymadım, neden duymadım yazdıklarımı anlayabileceğini düşündüm ama ne yazık ki yanılmışım. 7 yıllık forum bilgimiz var, yoksa biliyoruz bizde kanıt bulundurmasını elimizde.
İyi forumlar.
Siz beni yargılıyorsunuz bunun sebebi bana mesaj atarak bunun yanlış olduğunu söylemeniz. 4. cümleyi okursanız ne demek istediğimi gayet güzel anlayacaksınızdır. Konu güncellemek demek Up up gibi şeyler değildir, her türlü mesaj ile konu güncellenebilir. Verdiğim yazının konulara cevap atmakla kesinlikle alakası vardır kuralın başlığı gibi Ölü konuları cevaplamakBen seni yargılamıyorum önce bunu aklına sok. Öncelikle verdiğin yazıyı iyi oku, orada ne yazıyor 'Daha önceden açtığınız konuları' yani kendi açtığın konuyu sürekli belirli bir zaman geçmeden (48 saat - sunucularda 12 saat) şu şekilde güncelleyemezsin: Up, up, güncel, yukarıda tutalım gibi gibi.
Verdiğin yazının eski konulara cevap atmakla hiçbir ilgisi yok, ilgisi konularda flood yapmakla ilgili.
Ona bakarsanız ben espri olsun diye küfür bile etsem kötü bir amacım olmasa bile ceza alırım, kurallarda belirtilen şeyler uymanız gereken şeylerdir kötü veya iyi ile alakası yoktur denileni yapmak zorundasınızdır. Forumun sistemine göre yeni mesajlardan bir konunun çıkması 2-3 hafta süren bir olaydır ki en geç, 2-3 ay bir konu artık ölü bir konudur. 5 Ağustosta aktif olması şu anda aktif olması manasına gelmez eğer dediğiniz gibi olsaydı çok eskiden 200 sayfalık konular günümüzün en aktif konuları olurdu ki, değil. Bu konu aktifliğini yitirmiş bir konudur bunu en son mesajın 5 Ağustos olduğunuzdan çıkaracağınızı düşünüyorum. Şu anda yapılan olay kesinlikle horttur. Forum zaten 2 hadi 3 senedir açık, 1 yıllık konu hort olacaksa bu kurala ihtiyaç olmazdı zaten. 2-3 ay değil 2-3 haftalık konular bile horttur.Şu kısıma gelince: 'Eğer başkası tarafından açılmış, güncelliğini yitirmiş bir konuya mesaj atar ve bu konuyu "hortlatır"sanız bu yaptırımınız sonucunda uyarı alabilirsiniz.'
Bu kuralın kötü bir amacı olmadıkça kimseye zararı dokunmaz. Üstelik 2-3 ay 'çok eski' kavramına da girmez. Konu 22 Şubat tarihinde açılmış ve bir adam hiçbir art niyet bulundurmaksızın istediği gibi yorumunu 5 Ağustos tarihinde belirtmiş. Baya da mesaj gelmiş 5 Ağustos tarihinde. Yani bu aktifliğini yitirmediği anlamına geliyor ki üstte aktifliğini bitirmiş konulardan bahsediliyor. Üstünden 20-30 gün geçmiş ve yine bir adam art niyet bulundurmaksızın bir mesaj atmış. Bunlar hort asla değildir. Ha konunun açılmasının üzerinden 11 ay 12 ay geçmiş anlarım, 2-3 aylık konuya mesaj yazmamakta ne demek?
Kuralda Flood ile ilgili bir şey geçmiyor kendi kafanıza göre yorumlamışsınız ki forumun kullanım sözleşmesine göre şu anda yaptığınız şey bile yasaktır. Flood ve Spama özel bir kural zaten vardır. Birini yargılarken neden yargıladığınızı ve neye göre yargıladığınızı söylememek ayıp, terbiyesizlik, küstahlık ve ukalalıktır. Bu aynı bir Build konusu açılınca "Kötü olmuş" yazıp bırakmak gibidir.Yukarıda da dediğim gibi o 48 saat kuralının hort ile bir alakası yok tamamen flood ile ilgili bir bilgilendirme ki bu kural neredeyse tüm forumlarda var. Tekrar diyorum ben seni yargılamadım, kanıta da gerek duymadım, neden duymadım yazdıklarımı anlayabileceğini düşündüm ama ne yazık ki yanılmışım. 7 yıllık forum bilgimiz var, yoksa biliyoruz bizde kanıt bulundurmasını elimizde.
Ah keşke kuralın başlığını okusayınız, "Ölü konuları cevaplamak". Sizin yaptığınızdan farkı yok değil mi?
Şu kısıma gelince: 'Eğer başkası tarafından açılmış, güncelliğini yitirmiş bir konuya mesaj atar ve bu konuyu "hortlatır"sanız bu yaptırımınız sonucunda uyarı alabilirsiniz.'
Buna demişsin ki kötü bir sebebi yoksa. Ne yazık ki yaptığının şeyin kötü bir sebebi olmasa bile kötü bir sonucu var. 2-3 aylık konu hort olmaz mı? Güldürmeyin beni, 1 ay değil, 2-3 haftalık konular bile horta girebilir. Ben size hortlatma olayını bir anlatayım en iyisi bilmediğinize göre. Yeni mesajlarda 2-3 hafta gözükmeyen bir konuyu bir anda mesaj atarak en üst sıraya taşımak. Hortlatmak işte budur sevgili arkadaşım, kuralın geri kalanı senide beni de ilgilendirmez. Hortlatmak forumda geçmişte kalan konuları güncellemektir. Konu güncellemeye UP UP demişsiniz ve cidden şu anda gülmekten kıvranıyorum. Konu güncellemek nedir size bundan bahsedeyim, konuya mesaj atarsanız konu güncellenir, konunun sahibi olsanız da, olmasanız da. Forum çok gördü böyle akıllıları, konu ile ilgili yorum atarak aslında amacı konuyu güncellemek olanları. Niyetiniz kötüde olsa iyide olsa kurallara uymak zorundasınız. Kurallar konusunda benimle tartışmanız cidden aptalca, forumda ki kuralların hepsini sırasıyla bilirim ki beni azıcık tanısaydınız bunu bilirdiniz. Güncellemenin Flood ile alakası yoktur çünkü üst üste mesaj atmayı denerseniz konu zaten güncellenmeyecektir çünkü forumun spam koruması vardır. Size kullanım sözleşmesinden bir şey fırlatıyım hemen şu yorumunuzdan;
Kurallarda Flood hakkında bir şey geçmiyor kafanızdan attığınız bir şey ve kuralları kendi yararınıza farkı anlamlar ile kullanmak;
Kullanıcıların kendi yararları göz önünde tutularak hazırlanan bu kurallar tartışmaya açık değildir.
Forum Kuralları dışında bölümlere ait özel kurallar bulunabilir. Başlık açılan bölüme ait özel kuralları okumanız ve bu kurallara uymanız gerekmektedir.
Neyse şimdi sizin dediklerinize geçelim;
Siz beni yargılıyorsunuz bunun sebebi bana mesaj atarak bunun yanlış olduğunu söylemeniz. 4. cümleyi okursanız ne demek istediğimi gayet güzel anlayacaksınızdır. Konu güncellemek demek Up up gibi şeyler değildir, her türlü mesaj ile konu güncellenebilir. Verdiğim yazının konulara cevap atmakla kesinlikle alakası vardır kuralın başlığı gibi Ölü konuları cevaplamak
Ona bakarsanız ben espri olsun diye küfür bile etsem kötü bir amacım olmasa bile ceza alırım, kurallarda belirtilen şeyler uymanız gereken şeylerdir kötü veya iyi ile alakası yoktur denileni yapmak zorundasınızdır. Forumun sistemine göre yeni mesajlardan bir konunun çıkması 2-3 hafta süren bir olaydır ki en geç, 2-3 ay bir konu artık ölü bir konudur. 5 Ağustosta aktif olması şu anda aktif olması manasına gelmez eğer dediğiniz gibi olsaydı çok eskiden 200 sayfalık konular günümüzün en aktif konuları olurdu ki, değil. Bu konu aktifliğini yitirmiş bir konudur bunu en son mesajın 5 Ağustos olduğunuzdan çıkaracağınızı düşünüyorum. Şu anda yapılan olay kesinlikle horttur. Forum zaten 2 hadi 3 senedir açık, 1 yıllık konu hort olacaksa bu kurala ihtiyaç olmazdı zaten. 2-3 ay değil 2-3 haftalık konular bile horttur.
Kuralda Flood ile ilgili bir şey geçmiyor kendi kafanıza göre yorumlamışsınız ki forumun kullanım sözleşmesine göre şu anda yaptığınız şey bile yasaktır. Flood ve Spama özel bir kural zaten vardır. Birini yargılarken neden yargıladığınızı ve neye göre yargıladığınızı söylememek ayıp, terbiyesizlik, küstahlık ve ukalalıktır. Bu aynı bir Build konusu açılınca "Kötü olmuş" yazıp bırakmak gibidir.
Bu konuyu daha önce izlediğim için bildirim gelince bu konuya baktım. Eğer o 6 aylık konuyu gördüysen sende rapor edebilirdin. Ne yazık ki tek başına kurallara uyan üye olmak ve her suçluyu rapor etmek kolay değil. Eh tabi bazı üyelerin yardımı oluyor fakat sizin gibi insanlarda karşımıza çıkmıyor değil. Sanırsam 6 yıldır forumlarda gezdiğinizi duymuştum. Bir konu hortlatıldıktan sonra her ne kadar cevap yazsam da, yazmasam da konu güncel kalacaktı. Bende bu fırsattan istifade ederek size doğruyu anlatmaya çalışıyorum ki inatla kendi dediklerinizin doğru olduğunu düşünüyorsunuz. Ne güzel bir günde forumda ki işleyiş hakkında bol bol şey öğrendiniz ne güzel.Açıkçası yazdıklarını okumadım. Niye okumadım, sözleşmeler, hort'un anlamı, benim kendi kafama göre yorumladığım cevaplar vs. vs. yazmışsın, bunları ben biliyorum zaten, bildiğim şeyleri anlatmışsın, sıkıcı.
Yukarıda yazdıklarında haklı olabilirsin, son damlasına kadar bilemiyorum.
Ancak ve ancak arkadaşım, konuyu hiç senin dediğin ne bileyim Kullanıcı Sözleşmesi vs. vs. girmeden inceleyelim:
eno Nick'li arkadaşımız bu konuyu 20 Şubat tarihinde açıyor mu, açıyor. Bundan 2 gün sonra konuya bir mesaj geliyor mu, geliyor. Buraya kadar her şey sorunsuz.
Pocket Edition bölümünü en iyi ben ve @JakSocket bilir. Eskisi gibi burası artık aktif değil ki eno Nick'li arkadaşımız da belli ki bu bölümü eski aktifliğine kavuşturmaya çalışıyor. Her neyse bundan sonra 5 Ağustos tarihinde (Konu açıldığı zaman MCPE 0.8.1 sürümündeydi) yine eno Nick'li arkadaşımızdan MCPE 0.9.5 sürümünde yapılış şeklinin hala aynı olduğunu belirten bir 'BİLGİLENDİRME' mesajı geliyor. Bu mesajı da sayarsak aynı gün içinde toplam 10 mesaj geliyor. Buraya kadar da bir sorun yok. Sonra bundan tam 26 gün sonra 'Soru' içerikli bir mesaj daha geliyor, adam soruyor benle oynayan var mı diye.
Asıl bomba ise burada, sen gidip 26 gün sonra mesaj atan adama Hort diyorsun, peki madem bu kadar Forum Kullanıcı SÖZLEŞMESİ'ne bağlıydın da konunun açılmasından 6 ay geçtikten sonra gelen 3. mesajı uyarmadın da birde üstüne cevap yazdın? Madem bu kadar bağlısın sözleşmelere eno'yu 3. mesajında uyarsaydın, cevap yazmasaydın.
Bu işte bir terslik var.
Neyse, iyi forumlar.
Bu konuyu daha önce izlediğim için bildirim gelince bu konuya baktım. 1Eğer o 6 aylık konuyu gördüysen sende rapor edebilirdin. 2Ne yazık ki tek başına kurallara uyan üye olmak ve her suçluyu rapor etmek kolay değil. 3Eh tabi bazı üyelerin yardımı oluyor fakat sizin gibi insanlarda karşımıza çıkmıyor değil. 4Sanırsam 6 yıldır forumlarda gezdiğinizi duymuştum. 5Bir konu hortlatıldıktan sonra her ne kadar cevap yazsam da, yazmasam da konu güncel kalacaktı. Bende bu fırsattan istifade ederek size doğruyu anlatmaya çalışıyorum ki 6inatla kendi dediklerinizin doğru olduğunu düşünüyorsunuz. 7Ne güzel bir günde forumda ki işleyiş hakkında bol bol şey öğrendiniz ne güzel.
Herkes mantıksal anlamda doğru konuşabilir fakat konu kurallar çerçevesinde olursa mantık kullanılması saçmadır çünkü zaten forumun kendi yasaları vardır ve bunlar konulurken mantıksal olarak uygun şekilde koyulur ki yasakları yorumlasanız da yorumlamasanız da bir şey değişmeyecektir.1- Görmedim.
2- Tek sen olduğunu da nereden çıkardın? Önceki mesajlarında bana dediğin gibi 'kafanızdan attığınız bir şey'.
3- 2. mesajla çelişiyor bu dediğin. Tek sen misin yoksa başka üyelerde var mı?
4- 7 yıl.
5- O zaman konuya katılım amaçlı mesaj yazmak yerine uyarı amaçlı mesaj yazsaydın, tıpkı bugün yaptığın gibi.
6- Hemen bir önceki mesajımda son damlasına kadar haklı olduğunuzu dile getirmiştim, sadece farklı bir bakış açısı göstermiştim ancak sizde inatla inatla kendi dediklerimin doğru olduğunu düşündüğümü düşünüyorsunuz.
7- Ben bunları zaten biliyordum. Yukarıda dediğim gibi olaya farklı yaklaştım ve sizin dedikleriniz yasal anlamda doğru benim dediklerimde mantıksal anlamda.
İyi forumlar.
Herkes mantıksal anlamda doğru konuşabilir fakat konu kurallar çerçevesinde olursa mantık kullanılması saçmadır çünkü zaten forumun kendi yasaları vardır ve bunlar konulurken mantıksal olarak uygun şekilde koyulur ki yasakları yorumlasanız da yorumlamasanız da bir şey değişmeyecektir.
2 Günde 1 defa güncellemen lazım ve 2 hafta boyunca güncellememişsin. Bu demek oluyor ki zamanı gelince güncellemiyorsun. 2 Hafta yeni demek değil daha doğrusu 1 ay yeni demek değil.Konu hort değild zamnı gelince güncelliyorum ve daha yeni güncellenmişti...