- En iyi cevaplar
- 0
Vestel(reklam olmamıştır demi
) yapamaz mı acaba onca sermaye ve yazılımcı ama bi amaç lazm bi anda işletim sistemi çıksa kim alır ki
Reklam yaptınVestel(reklam olmamıştır demi) yapamaz mı acaba onca sermaye ve yazılımcı ama bi amaç lazm bi anda işletim sistemi çıksa kim alır ki
Linux bir kerneldir...
![]()
Yani ben Debian'dan türeyerek işletim sistemi yapamaz mıyım?
Yani ben Unix'in dışına çıkamam yani taban olarak mesala Turkix diye bir işletim sistemi kullanamam öyle mi?Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.’e fikirsel ve teknik anlamda atıfta bulunarak geliştirilmiş;Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.kodlu,Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.ve ücretsiz birLinki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.. Çekirdeğin kaynak kodlarıLinki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.çerçevesinde özgürce dağıtılabilir, değiştirilebilir ve kullanılabilir. Linux ismi ilk olarakLinki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.tarafından yazılan veLinki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.Linux 0.02 etiketiyle duyurusu yapılan, Linux çekirdeğinden gelmektedir. Linux'un Unix ile herhangi bir kod ortaklığı bulunmamaktadır yani Linux'un kodları sıfırdan başlanılarak yazılmıştır.
Burada kodları çalıntıdır diye bir kelime kullanmadım tek belirttiğim "taban" alınmasıydı ki öncelikle bir cümleyi okumak daha iyi.
![]()
"Assembly" öğren gel sonra işletim sistemi yazmasına bakarsın. Sağdan soldan toplamayla işletim sistemi yazılmıyor ya.Yani ben Unix'in dışına çıkamam yani taban olarak mesala Turkix diye bir işletim sistemi kullanamam öyle mi?
Ve bu uzun Linux'un sitesinden koparılmış yazı ne?? Linux ile Unix bağımsız mı? (Sonuçta Linux'u çekirdek olarak kullanıyor)
![]()
Demek istediğim böyle bir şeyin olabileceği. Distoların sadece Unix'i taban olarak kullanamayacaklarını.[DOUBLEPOST=1412311808,1412308335][/DOUBLEPOST]"Assembly" öğren gel sonra işletim sistemi yazmasına bakarsın. Sağdan soldan toplamayla işletim sistemi yazılmıyor ya.
Nickimi Oku...@asi_turk Nedir sendeki bu işletim sistemi sevgisi![]()
Abarttın.Hızlı bir uğraş ile 2 seneyi geçmeden yapılabilir.Destek konusunda hepten abartmışsın eski oyunlar dahil 5-6 senede biter.2 kurcalasan işletim sistemi kodlamanın dersleri çıkacak halde.Bu iş arkandaki adam sayısına bakar.Tek kişi yapabilirse bence efsane olur.Bu işi yapmak o kadar kolay değil. İki kod yazdım hadi oldu bütün bilgisayarlara kurun gibi çocuk oyuncağı değil bu işler. Sen diyorsun ki 0 dan windowsa özenmeden bir işletim sistemi yapsınlar diyorsun. Bu işi yapmaları en az 3 yıl sürer göz zevkinden tut kod açıklarına kadar. Daha sonra bu işletim sisteminin tutup tutmayacağıda meçhul sonuçta sen bu işletim sistemine yatırım yapıyorsun. Daha sonra oyun yapımcıları ile mülakaşaya gireceksin bakın böyle böyle bizde sizin oyunlarınıza destek vermek istiyoruz diye. Ondan sonra diyelim ki tuttu Oyun yapımcıları yavaş yavaş oyunlarını işletim sistemine geçirekcekler tabi bütün oyunların işletim sistemine geçmesi en az 10 yıl bile alır eski oyunlarıda katarsak. (gta vice city vs. demiyorum gta 4 gta 5 vs. gibi ) Ya çok fazla sorun var. Bu işe girmeye pek gözleri yemiyor. Windows nasıl patladı çünkü zamanının en iyi belkide tek işletim sistemiydi o yüzden dolayı patladı.
Abarttın.Hızlı bir uğraş ile 2 seneyi geçmeden yapılabilir.Destek konusunda hepten abartmışsın eski oyunlar dahil 5-6 senede biter.2 kurcalasan işletim sistemi kodlamanın dersleri çıkacak halde.Bu iş arkandaki adam sayısına bakar.Tek kişi yapabilirse bence efsane olur.
Yanlış anlamışsın.Düzgün bir kaynak ve eğitimle dediğimden daha kısa sürede de bitebilir.Eğer iş gruba bağlarsa 2 yılı bile bulmaz hatta.Hiç kalkışmamaktan ziyade bilişimden pay çıkarmak bence daha iyi.Windows bundan 8-9 sene önce de daha çok alıcıya ulaşıyordu."Bir şeyin en iyisi olamayacaksan o şeyi yapma" tarzı bir şeyle yürümez zaten.Asıl sorun kullanıcı kitlesi.Crack yapacak olandan tut uyumsuzluk yüzünden kullanmayacak olanlar var.Uyumluluk gene yarı düzeyde halledilebilir fakat crack başlı başına zarar.Maddi açıdan ise her şey bağıştan geçiyor.2 lira bağış yapsalar bile araç-gereç ve kaynak bakımından çok yararı dokunacaktır.Sponsor da benim burada10 yıl diyorum 6 yıl diyorsun 3 yıl diyorum 2 yıl diyorsun. Hızlı bir uğraş ha0 Dan bir şey yapmak diyoruz bizde biliyoruz windowsun tıpkısını yapmayı hataları düzeltmeyi. 6 Yıl olsun hadi bütün bunlar toplam 10 yıl sürecek. O zamana kadar zaten windows alır başını gider. E adamlar senin daha yeni çıkan yeni yeni oyunların geçtiği işletim sistemini mi kullanacak yoksa windows mu ve bunları geçtim bunlar sadece vakit ile olmuyor sponsor lazım para lazım
Tamam o zaman siz her yıl yeni bir Windows sürümü değiştirin ve shit$ ödeyin.Bu işi yapmak o kadar kolay değil. İki kod yazdım hadi oldu bütün bilgisayarlara kurun gibi çocuk oyuncağı değil bu işler. Sen diyorsun ki 0 dan windowsa özenmeden bir işletim sistemi yapsınlar diyorsun. Bu işi yapmaları en az 3 yıl sürer göz zevkinden tut kod açıklarına kadar. Daha sonra bu işletim sisteminin tutup tutmayacağıda meçhul sonuçta sen bu işletim sistemine yatırım yapıyorsun. Daha sonra oyun yapımcıları ile mülakaşaya gireceksin bakın böyle böyle bizde sizin oyunlarınıza destek vermek istiyoruz diye. Ondan sonra diyelim ki tuttu Oyun yapımcıları yavaş yavaş oyunlarını işletim sistemine geçirekcekler tabi bütün oyunların işletim sistemine geçmesi en az 10 yıl bile alır eski oyunlarıda katarsak. (gta vice city vs. demiyorum gta 4 gta 5 vs. gibi ) Ya çok fazla sorun var. Bu işe girmeye pek gözleri yemiyor. Windows nasıl patladı çünkü zamanının en iyi belkide tek işletim sistemiydi o yüzden dolayı patladı.