event on damage - on death (sorun)

blackone1991

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
Sonumuz aynı olmaz umarım suan eskidende kötüsün sanırsam

Hafta sonları bilgisayarı açabiliyorum. Ve yanılıyorsun bu nerden aklına geldi ? Birde alaycı biçimde " Sonumuz aynı olmaz umarım" derken hakaret etmiş oluyorsun bilgilerimizi kıyaslamayalım. Eminim ki senden kat ve kat fazla bilgim vardır.

KRHN

Yazılımcı Beyefendi
En iyi cevaplar
0
Hocam ben böyle bir şey istemediö buraya nereden vardınız
İşlev olarak bir kontrol sistemi denilebilir, hatırladığım kadarı ile on death eventi ile attacker'ı kullanamazsın. Fakat on damage eventinde kullanabilirsin, eğer victimin canı 0 veya aşağısı ise istediğin şey çalışır.

S

Sergunkorowakurwa

Ziyaretçi
on death yazıyor ama player olduğunu belirtmemişsin. Zombi saldırırsa zombi attacker olur. O yüzden hata veriyordur muhtemelen.
on death:
if attacker is a player:
if victim is a player:

virtuaL

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
İşlev olarak bir kontrol sistemi denilebilir, hatırladığım kadarı ile on death eventi ile attacker'ı kullanamazsın. Fakat on damage eventinde kullanabilirsin, eğer victimin canı 0 veya aşağısı ise istediğin şey çalışır.
aynen o şekilde hocam mesela oyuncuyu öldürünce "set {sc.%attacker%.kill} to 1" olcak gibi düşünebiliriz ama on damage de cancel event i kullandıgımız zaman oyuncunun canı iniyor "damage victim by damage hearts" fakat on death da bunu göremiyoruz umarım anlatabilmişimdir[DOUBLEPOST=1412620576,1412620542][/DOUBLEPOST]

Hafta sonları bilgisayarı açabiliyorum. Ve yanılıyorsun bu nerden aklına geldi ? Birde alaycı biçimde " Sonumuz aynı olmaz umarım" derken hakaret etmiş oluyorsun bilgilerimizi kıyaslamayalım. Eminim ki senden kat ve kat fazla bilgim vardır.
kusura bakmayın sabahtan beri uğraşıyorum az gerginim[DOUBLEPOST=1412620656][/DOUBLEPOST]
on death yazıyor ama player olduğunu belirtmemişsin. Zombi saldırırsa zombi attacker olur. O yüzden hata veriyordur muhtemelen.
on death:
if attacker is a player:
if victim is a player:
on damage de cancel event kullandıgımda bu sorun cıkıyor eger cancel event olmazsa sorun yok . ama cancel eventide kullanmak zorundayım yoksa attack da bug oluşuyor . 2 saldırı yapmış oluyor ve silahlar icin ayarladıgım "Saldırı hızı = normal | yavaş | hızlı" işe yaramıyor..

blackone1991

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
aynen o şekilde hocam mesela oyuncuyu öldürünce "set {sc.%attacker%.kill} to 1" olcak gibi düşünebiliriz ama on damage de cancel event i kullandıgımız zaman oyuncunun canı iniyor "damage victim by damage hearts" fakat on death da bunu göremiyoruz umarım anlatabilmişimdir[DOUBLEPOST=1412620576,1412620542][/DOUBLEPOST]
kusura bakmayın sabahtan beri uğraşıyorum az gerginim[DOUBLEPOST=1412620656][/DOUBLEPOST]
on damage de cancel event kullandıgımda bu sorun cıkıyor eger cancel event olmazsa sorun yok . ama cancel eventide kullanmak zorundayım yoksa attack da bug oluşuyor . 2 saldırı yapmış oluyor ve silahlar icin ayarladıgım "Saldırı hızı = normal | yavaş | hızlı" işe yaramıyor..

Dediğimi bir dene derim. Başka çözümü yok zannediyorum bana güven bende birçok kez bug yaşadım sana yardımcı olmaya çalışıyorum denemeden bilemeyiz.

KRHN

Yazılımcı Beyefendi
En iyi cevaplar
0
Hm aklıma şöyle bir algoritma geldi dene derim;
PHP:
on damage:
    attacker is a player
    victim is a player

if victim's health is 0: (Yanlış olabilir)
         set {%victim%.die} to %attacker%
    cancel event

on death:
    send "test" to %{%victim%.die}%
    set {%victim%.die} to 0

virtuaL

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Hm aklıma şöyle bir algoritma geldi dene derim;
PHP:
on damage:
    attacker is a player
    victim is a player

cancel event

on death:
    set {%victim%.die} to 0
aslında güzele benziyor hocam cok mantıklı ama aynı sorunu moblardada yaşıyorum. orada napacagım

KRHN

Yazılımcı Beyefendi
En iyi cevaplar
0
PHP:
on damage:
    if attacker is a player:
        victim is a player
        set {%victim%.cause} to 1

else:
          set {%victim%.cause} to 0
     cancel event

on death:
    {%victim%.cause} is 1
    set {%victim%.die} to 0
    set {%victim%.cause} to 0

Böyle kullandığında eğer bir player tarafından ölmediysen cause 0 olacaktır ve işlem çalışmayacaktır.

SnKaan

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
Kod:
damage victim by damage hearts
Sen oyuncuya vurduğunda olayı iptal etmişsin yani oyuncuya vurmuyor.Yukarıdaki kod oyuncuya hasar veriyor bu yüzdende hasar veren oyuncu değilde server oluyor.Hasarı veren server olduğu içinde oyuncunun öldürdüğü gözükmüyor.

virtuaL

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
şu an aldıgı damage yi _damage olarak değişkene verdim daha sonrasında işe aldıgı damage hasarını 0 a eşitledim. vurdugunda gene oyuncu vuruyor ama hasarı server veriyor :D sorun kalktı ama cok savaşlı durumlarda bug oluşturacak gibi :/ aşka bi yolu varsa cok iyi olur

SnKaan

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
şu an aldıgı damage yi _damage olarak değişkene verdim daha sonrasında işe aldıgı damage hasarını 0 a eşitledim. vurdugunda gene oyuncu vuruyor ama hasarı server veriyor :D sorun kalktı ama cok savaşlı durumlarda bug oluşturacak gibi :/ aşka bi yolu varsa cok iyi olur

Hasarı sıfırlamasan üstünde damage eklesen?