İbretlik yazılımsal sorular

• Konuyu başlatan MUHDE
  • Başlangıç tarihi
M

MUHDE

Ziyaretçi
Bu konuda her tür yazılımsal sorununuzu sorabilirsiniz yazılım konusunda 10 yıldır bilgisayar kullanan muhde adlı kişi olarak size cevap vermeye çalışacağım
Bu konu neden konu dışı forumunda/ Konunun sorudan başka sohbet ortamına dönüşebileceğini sanarak bu forumda açma gereği duydum kesin öyle olucak zaten :(

Konu bilgisayardaki yazılım telefon falan sormayın çok cahal kalırım :(

LordTs

Umut
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Bilgisayara neden bilgisayar demişler.
İngilizce anlamı Computer Türkçeye bir karşılığı yok

Saçma bir soru ama neyse .s.s

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

M

MUHDE

Ziyaretçi
Win7'de 2GB RAM'a HardDisk'ten 2GB RAM eklersem katkısını görür müyüm? Ne kadar etkisi olur?

Genelde sanal belleğe gönderilen ram miktarı normal harcadığı ramdan 2 kat daha fazladır bu şu demek oluyor 1 gb fiziksel ram harcayan oyun 2 gb sanal ram ihdiyacı duyar önerim normal ramdan 2 veya 3 kat sanal bellek olması böylece ramı zorlayacak bir bölüm olmaz

Wowowowowoowoowowowow özenti :p muhde bana html öğretir misin ?

Html bilgim benimde eyi değil zaten kodlama ustasıyım falan demedim internetten öğrenebilirsin o tür dilleri :(

Salturbone

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
Genelde sanal belleğe gönderilen ram miktarı normal harcadığı ramdan 2 kat daha fazladır bu şu demek oluyor 1 gb fiziksel ram harcayan oyun 2 gb sanal ram ihdiyacı duyar önerim normal ramdan 2 veya 3 kat sanal bellek olması böylece ramı zorlayacak bir bölüm olmaz

Html bilgim benimde eyi değil zaten kodlama ustasıyım falan demedim internetten öğrenebilirsin o tür dilleri :(
Bi arkadaş öğretirse daha çabuk anlarım :(

K013 cihazımdan gönderildi

I

Iskekorowakurwa

Ziyaretçi

200GB HardDisk var 6GB RAM verirsem bir yan etki olur mu?

qlawing

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
internetten domain aldım bedava host buldum nasıl site kuracağım .s
(bu soru yazı yazmayı bilmeden şiir yazmak gibi bir şey ama??!?)

M

MUHDE

Ziyaretçi
200GB HardDisk var 6GB RAM verirsem bir yan etki olur mu?

Harddisk üzerinden bellek verme sadece ramın yükünü azaltır her hangi bir fazla fps gibi durum olmaz ram yetmiyor ise sanal bellek verdikten sonra yetipte fps artıyor ise o ayrı tabi her neyse yan etki olarak kullanımında harddisk i pek fazla yavaşlatamaz zorlasada normalde bir şey yapmadığın sürece her hangi bir yavaşlama olmaz harddiskte tabi bir yandan dosya aktarıp bir yandan crysis 3 gibi bir şey oynuyorsan aktarımı yavaşlatır :(

internetten domain aldım bedava host buldum nasıl site kuracağım .s
(bu soru yazı yazmayı bilmeden şiir yazmak gibi bir şey ama??!?)

Bu tür sorular yazılımdan ayrı html diline giriyor kodlama açısından iyi değilim yukarıda yazmıştım :(
Siteyi verilen panel veya benzeri şeyler ile açabilirsin filezilla dan dosya aktarımı v.s v.s bu tür konular goguldan daha fazla bilgi edinebilir tabi :(

I

Iskekorowakurwa

Ziyaretçi
Harddisk üzerinden bellek verme sadece ramın yükünü azaltır her hangi bir fazla fps gibi durum olmaz ram yetmiyor ise sanal bellek verdikten sonra yetipte fps artıyor ise o ayrı tabi her neyse yan etki olarak kullanımında harddisk i pek fazla yavaşlatamaz zorlasada normalde bir şey yapmadığın sürece her hangi bir yavaşlama olmaz harddiskte tabi bir yandan dosya aktarıp bir yandan crysis 3 gibi bir şey oynuyorsan aktarımı yavaşlatır :(
Sistemi yormam ama bilgisayarda Minecraft veya Don't Starve oynarken bile RAM kullanımı %90'a çıkıyor bilgisayar anırıyor sonra. 6GB RAM vermek olayı çözer mi?

M

MUHDE

Ziyaretçi
Sistemi yormam ama bilgisayarda Minecraft veya Don't Starve oynarken bile RAM kullanımı %90'a çıkıyor bilgisayar anırıyor sonra. 6GB RAM vermek olayı çözer mi?

Dont starve veya minecraft yükünü sanal belleğe vermeye çalışıyor ise büyük miktarda ramı rahatlatırsın zaten %85 den fazlası ram için tehlikede bulunuyor oluşan kasmalar v.s v.s :(

I

Iskekorowakurwa

Ziyaretçi
Dont starve veya minecraft yükünü sanal belleğe vermeye çalışıyor ise büyük miktarda ramı rahatlatırsın zaten %85 den fazlası ram için tehlikede bulunuyor oluşan kasmalar v.s v.s :(
Yani sonuç olarak ne kadar RAM vereyim :'(