İbretlik yazılımsal sorular

• Konuyu başlatan MUHDE
  • Başlangıç tarihi
S

Sergunkorowakurwa

Ziyaretçi
Daha az güç tüketen ve daha â ısınan bir işlemci tak. İşlemciden falza ısınan bir şey yok :(

K013 cihazımdan gönderildi
Laptop please :/ Daha garantisi bitmedi. Ben masaüstü toplayacaktım tutturdular ille de laptop.
İşlemci i5 3210M
Sadece Minecraft oynarken gereğinden fazla ısınıyor bence.[DOUBLEPOST=1415741714,1415741680][/DOUBLEPOST]@MUHDE yanüt beklenüyür

M

MUHDE

Ziyaretçi
Kasa değil laptop :/
system req lab biliyorum şuanda o bilgisayarda değilim o yüzden sordum.
Bir de bir şey daha soracağım tam yazılımsal değil ama Minecraft oynarken çok ısınıyor 80 90 görüyor Crysis 3 oynarken 80 90 görüyor ama Minecraft oynarken de bu kadar yüksek görüyor. CS:GO ETS2,vb max 80-70 oluyor. Soğutucu stand kullanıyorum.Arkada chrome bile açık tutmuyorum, tutsamda canlı yayın da olsa arada değişmiyor sıcaklık. Browser gezerken 40 - 35 - 50 geziyor.

İşlemcinin ısınması yapılan şeylere göre değişir browser açık olarak gezmek işlemciyi zorlamaz zorlayamazda zaten işlemci artan perfonmans kullanımına bağlı olarak sıcaklığı artar veya düşer bunun sebebi bir suyun doğal olarak haraket etmesi (O kadar hiperaktif su vay :(*) sıcaklığının yüksekliğini gösterir bkz: Kaynama derecesinde suyun buharlaşması aynı işlemcide bunun gibi kullanımı arttıkca ısınır bunun çözümleri ise başta en kolay seçenek daha güçlü bir fan almak veya olan bir fanın yerini değiştirmek hadi param yok dersiniz kasanın kapağını sökün çok etki eder ısı mevzusuna yazılımsal olarak arkada çalışan uygulamalar çok cpu harcamasa bile işlemci sadece cpu kullanımı ile ısınmaz sizin benim bill gatesin (yok artık) göremediği CSD DPC adlı oranlar vardır bunlar işlemcide bulunur işlemciden anakarta gönderilen şeyler DPC harddiskten işlemciye gönderilen şeylere ise CSD denir bir programın ne kadar CSD kullandığını process explorer adlı program ile öğrenebilirsiniz ama bir programın ne kadar dpc harcadığını görmek pek mümkün değil bunun sebebi harddiskten çıkan bir veri işlemcide işlendikten sonra bilinmeyen paket konumunu alır bunları system adlı şahıs yönetir (pid numarası 4) arkada açık olan programların csd kullanımına göre dışlayabilirsin ne kadar az program o kadar az zorlanım/ısınma

S

Sergunkorowakurwa

Ziyaretçi
İşlemcinin ısınması yapılan şeylere göre değişir browser açık olarak gezmek işlemciyi zorlamaz zorlayamazda zaten işlemci artan perfonmans kullanımına bağlı olarak sıcaklığı artar veya düşer bunun sebebi bir suyun doğal olarak haraket etmesi (O kadar hiperaktif su vay :(*) sıcaklığının yüksekliğini gösterir bkz: Kaynama derecesinde suyun buharlaşması aynı işlemcide bunun gibi kullanımı arttıkca ısınır bunun çözümleri ise başta en kolay seçenek daha güçlü bir fan almak veya olan bir fanın yerini değiştirmek hadi param yok dersiniz kasanın kapağını sökün çok etki eder ısı mevzusuna yazılımsal olarak arkada çalışan uygulamalar çok cpu harcamasa bile cpu sadece cpu kullanımı ile ısınmaz sizin benim bill gatesin (yok artık) göremediği CSD DPC adlı oranlar vardır bunlar işlemcide bulunur işlemciden anakarta gönderilen şeyler DPC harddiskten işlemciye gönderilen şeylere ise CSD denir bir programın ne kadar CSD kullandığını process explorer adlı program ile öğrenebilirsiniz ama bir programın ne kadar dpc harcadığını görmek pek mümkün değil bunun sebebi harddiskten çıkan bir veri işlemcide işlendikten sonra bilinmeyen paket konumunu alır bunları system adlı şahıs yönetir (pid numarası 4) arkada açık olan programların csd kullanımına göre dışlayabilirsin ne kadar az program o kadar az zorlanım/ısınma
Laptop diyorum 4. kez ciğerim soldu :/
Şimdi, hiçbirşey açık değil, 50 - 40 derece. Hop Minecraft 1. dakika 62, 68,74-67 öyle takılıyor bir yarım saat sonra hop 80-81-79 Crysis 3 oynarken 70 - 80 görüyorum pls :/ Bir de ısınmanın ne zararları vardır?

M

MUHDE

Ziyaretçi
Laptop diyorum 4. kez ciğerim soldu :/
Şimdi, hiçbirşey açık değil, 50 - 40 derece. Hop Minecraft 1. dakika 62, 68,74-67 öyle takılıyor bir yarım saat sonra hop 80-81-79 Crysis 3 oynarken 70 - 80 görüyorum pls :/ Bir de ısınmanın ne zararları vardır?

Yukarda yazdığım şeyler bütün yazılımsal şeylerde geçerli laptop ayrı bir cihaz değil ısınmanın zararı işlemciye göre değişir bir ısıdan sonra fazlası işlemcinin düzgün çalışmamasını sağlar bu ısıyı işlemci marka modeli gogula yazıpta firmanın kendi sitesinden işlemcinin özelliklerini bulabilirsin işlemci için o dererecelerden sonrası ömrünü çok hızlı bir şekilde azaltır bazı anakart veya yazılımsal araçlar belirli bir ısıdan sonra cihazı kapatarak hasar görmesini önler ha kapanmıyorsa o kendi fiziksel olarak etrafındaki parçalar eriye eriye kendi kapanır çok büyük ısıda tabii ki :(

//Soğuk işlemci için iyi değildir max olabilecek derecesinin 15 20 derece altı uygundur

S

Sergunkorowakurwa

Ziyaretçi
Yukarda yazdığım şeyler bütün yazılımsal şeylerde geçerli laptop ayrı bir cihaz değil ısınmanın zararı işlemciye göre değişir bir ısıdan sonra fazlası işlemcinin düzgün çalışmamasını sağlar bu ısıyı işlemci marka modeli gogula yazıpta firmanın kendi sitesinden işlemcinin özelliklerini bulabilirsin işlemci için o dererecelerden sonrası ömrünü çok hızlı bir şekilde azaltır bazı anakart veya yazılımsal araçlar belirli bir ısıdan sonra cihazı kapatarak hasar görmesini önler ha kapanmıyorsa o kendi fiziksel olarak etrafındaki parçalar eriye eriye kendi kapanır çok büyük ısıda tabii ki :(

//Soğuk işlemci için iyi değildir max olabilecek derecesinin 15 20 derece altı uygundur
Tj max 105 derece o zaman bütün gün Crysis 3 takılabilirim yani?

S

Sergunkorowakurwa

Ziyaretçi
Yazdıklarımı düzgün oku lütfen işlemcin için iyi olan sıcaklık sınırı adamlar 105 diyor ben 85 iyidir diyerek işlemcinin daha fazla güvende olmasını sağlamaya çalışıyorum :(
Bana da 70 bile fazla geliyor. Yani ısınmadan korkmamak lazım öyle mi?

M

MUHDE

Ziyaretçi
Bana da 70 bile fazla geliyor. Yani ısınmadan korkmamak lazım öyle mi?

Orada yazan 105 derece sınır geçilir ise işlemci bayağı bayağı eriyecek bozulacak anlamında bir anlam taşıyor işlemci erimeyecek tabi hasar görecek her neyse o ısıya 10 15 20 derece daha düşük ısılar işlemcinin hasar görmeyeceği ısılar tabi 95 derecede falan hasar görmeye başlar o yüzden tutabildiğin en az ısı dereceleri iyidir 60 65 yapabiliyorsan yap crysis oynar iken 85 i geçer ise ömrü çabuk azalır bu konuda alp a sorar isen daha güzel bilgi verebilir sana pek benim alanıma girmiyor yanlış bilgi vermiş olabilirim :(

Zurinqun

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Heniz bi' işletim sistemi yokken Windows nasıl oluştu? Bunu her zaman merak etmişimdir. Olmayan bi' şeyden bi' işletim sistemi yapıyorsun. Ve o işletim sistemi giderek gelişiyor.
Sanki yoktan var etmek gibi bi' şey.

Windows işletim sistemi ".exe" dosyalarını açıyor fakat diğer işletim sistemleri (Mac, Linux vs...) neden .exe çalıştıramıyor?
Madem Windows üretilen ilk işletim sistemiydi diğer işletim sistemleri de Windows üzerine yazılsaydı .exe çalıştırılabilir miydi?

M

MUHDE

Ziyaretçi
Heniz bi' işletim sistemi yokken Windows nasıl oluştu? Bunu her zaman merak etmişimdir. Olmayan bi' şeyden bi' işletim sistemi yapıyorsun. Ve o işletim sistemi giderek gelişiyor.
Sanki yoktan var etmek gibi bi' şey.

Windows işletim sistemi ".exe" dosyalarını açıyor fakat diğer işletim sistemleri (Mac, Linux vs...) neden .exe çalıştıramıyor?
Madem Windows üretilen ilk işletim sistemiydi diğer işletim sistemleri de Windows üzerine yazılsaydı .exe çalıştırılabilir miydi?
Basit olarak şu şekilde anlatabilirim anakartın algılayacağı belirli kodlar var bu kodlar ile yeni kodlar oluşturmak onlar ile yeni kodlar oluşturmak v.s v.s öyle öyle .exelere doğru gideriz bu sistemden yola çıkarak her şey kodlanma ile olabiliyor kısaca

Bkz:

Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

[HASHTAG]#Reprogramming[/HASHTAG] [HASHTAG]#Hardware[/HASHTAG] [HASHTAG]#Setup[/HASHTAG] utility

Zurinqun

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Basit olarak şu şekilde anlatabilirim anakartın algılayacağı belirli kodlar var bu kodlar ile yeni kodlar oluşturmak onlar ile yeni kodlar oluşturmak v.s v.s öyle öyle .exelere doğru gideriz bu sistemden yola çıkarak her şey kodlanma ile olabiliyor kısaca

Bkz:

[HASHTAG]#Reprogramming[/HASHTAG] [HASHTAG]#Hardware[/HASHTAG] [HASHTAG]#Setup[/HASHTAG] utility
Anlıyorum.

S

Sergunkorowakurwa

Ziyaretçi
Orada yazan 105 derece sınır geçilir ise işlemci bayağı bayağı eriyecek bozulacak anlamında bir anlam taşıyor işlemci erimeyecek tabi hasar görecek her neyse o ısıya 10 15 20 derece daha düşük ısılar işlemcinin hasar görmeyeceği ısılar tabi 95 derecede falan hasar görmeye başlar o yüzden tutabildiğin en az ısı dereceleri iyidir 60 65 yapabiliyorsan yap crysis oynar iken 85 i geçer ise ömrü çabuk azalır bu konuda alp a sorar isen daha güzel bilgi verebilir sana pek benim alanıma girmiyor yanlış bilgi vermiş olabilirim :(
Yani 80-70 takılırsa 4 5 saat boyunca ne kadar zarar verir?[DOUBLEPOST=1415771992,1415771927][/DOUBLEPOST]@Alps