Cok Ciddi ^.^

Vienicome

Hayalet Avcısı
En iyi cevaplar
0
tmm vazgeçtim böyle iyiyim ^.^
vsync ne işe yarıor _?
Bazen ani fps düşüş yükselişlerine monitör yetişemez ekranın yarısında başka bir görüntü varken öbür yarısında başka bir görüntü olur genelde bir önceki frame olur yarısı, vsync fpsyi 30 veya 60a sabitleyerek onun oluşmasını engeller ki mecbur kalmadığın sürece açmak gereksizlik olur :(

Zurinqun

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Yakında FPS arttırma yöntemleriyle ilgili detaylı bi' konu açmayı düşünüyorum.
Oyundaki aldığın FPS(Frame per second) yani saniye başına kare sayısını etkileyen birçok şey vardır. Mesela arka planda çalışan programlar vs.. vs...
Bunlar FPS'ini etkiler.
Her şeyden önce oyunlarda iyi bi' FPS almak istiyorsan bilgisayarını her zaman temiz tut. Ben günde 3 kez tarama yaparım. İlk tarama bilgisayar açılışında, ikinci tarama bilgisayarı kullanırken, son tarama ise bilgisayarımı kapatırken. Her gün bu düzenli taramayı yaparım.
Diskimi de aynı şekilde. Her gün disk birleştirme yaparım. Böylece diskimdeki parçalanmış dosyalar birleşerek hem bilgisayarımın performansını arttırıp(gözle görülecek şekilde değil çok üzücü*) hem de daha fazla depolama alanı sağlıyor.
Bu iki şey için CCleaner, AdvancedSystem Care gibi yazılımları kullanmanı öneririm.
Driverlarını her zaman güncel tut. Bunun için ekran kartının kendi sitesinden indirebilir ya da Driver Booster 2 ile sürücülerini güncelleyebilirsin.
Tabi bunlardan öte bilgisayar donanımın önemlidir. Her şeyden önce onlar gelir.
Pek bir bilgim yok ama:

1- Bilgisayar hızlanırsa oyun hızlanır.
2-
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

3-
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.
AdvancedSystem Care bilgisayar bakımı içindir. Oyunları hızlandırmak için değil. Oyun hızlandırmak istiyorsanız Razer'in Game Booster'ini kullanın. IObit'inkini değil.
Ayrıca canım ASC 8 çıktı. 7.4 lisans kodun var ise onda da geçerli olacaktır ona geçiş yapmanı öneririm.
Ehm. Klasik programlar Advanced System Care yada driver. Advanced System Care oyun hızlandırıcı bir program DEĞİLDİR. Hatta oyunla alakası bile yoktur. Aksine sizin bilgisayarınıza bakım yapmanıza olanak sağlar. Tıpkı avast, norton yada ccleaner gibi programların yaptığı temizleme işinde görevlidir. Hala özellikle onu önermenizi anlamadım. 2. olarak Driverlarda oyununuzda sadece en fazla 10 fps etki yapacaktır. Driverlar sadece sizin oyunda alabileceğiniz en iyi performansı ayarlamanızı sağlar. En azından Nvidia'da böyle. Örnek göstermek gerekirse.

Gördüğünüz üzere. Sadece sizi performans alabileceğiniz ayarlara getirmekten başka işe yaradığı şey pek söylenemez. Driverlar güncel olarak kurulmalıdır zaten buda oyunu pek etkilemeyecektir. Ne yazık ki şu an öyle bir teknoloji olmadığı için yeni bir ekran kartı 1. derece çözüm denebilir. Bu program yada driverlar zaten bilgisayarınızda sürekli yapmanız gereken şeyler. Yoksa oyunlarda FPS düşüşünden, bilgisayarın kasmasına yada virüs girmesine her şey başınıza gelebilir.

Bu da bayağı yararlı olabiliyor.[DOUBLEPOST=1417811340,1417811242][/DOUBLEPOST]Dipnot
Game Booster ismi değiştirilip Cortex'e geçildi. İnternetten "Razer Cortex" aratınız.

GodofMilker

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Yakında FPS arttırma yöntemleriyle ilgili detaylı bi' konu açmayı düşünüyorum.
Oyundaki aldığın FPS(Frame per second) yani saniye başına kare sayısını etkileyen birçok şey vardır. Mesela arka planda çalışan programlar vs.. vs...
Bunlar FPS'ini etkiler.
Her şeyden önce oyunlarda iyi bi' FPS almak istiyorsan bilgisayarını her zaman temiz tut. Ben günde 3 kez tarama yaparım. İlk tarama bilgisayar açılışında, ikinci tarama bilgisayarı kullanırken, son tarama ise bilgisayarımı kapatırken. Her gün bu düzenli taramayı yaparım.
Diskimi de aynı şekilde. Her gün disk birleştirme yaparım. Böylece diskimdeki parçalanmış dosyalar birleşerek hem bilgisayarımın performansını arttırıp(gözle görülecek şekilde değil çok üzücü*) hem de daha fazla depolama alanı sağlıyor.
Bu iki şey için CCleaner, AdvancedSystem Care gibi yazılımları kullanmanı öneririm.
Driverlarını her zaman güncel tut. Bunun için ekran kartının kendi sitesinden indirebilir ya da Driver Booster 2 ile sürücülerini güncelleyebilirsin.
Tabi bunlardan öte bilgisayar donanımın önemlidir. Her şeyden önce onlar gelir.

AdvancedSystem Care bilgisayar bakımı içindir. Oyunları hızlandırmak için değil. Oyun hızlandırmak istiyorsanız Razer'in Game Booster'ini kullanın. IObit'inkini değil.
Ayrıca canım ASC 8 çıktı. 7.4 lisans kodun var ise onda da geçerli olacaktır ona geçiş yapmanı öneririm.

Bu da bayağı yararlı olabiliyor.[DOUBLEPOST=1417811340,1417811242][/DOUBLEPOST]Dipnot
Game Booster ismi değiştirilip Cortex'e geçildi. İnternetten "Razer Cortex" aratınız.
Ekran kartını güncellerken bluescreen yiyorum abey var mıdır çözümü :/ (Nvidia)

Gökçemis

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Gürkan o ttarama yapacagım cclenar fln fln bilgisayarımda gereksiz olan şeyleri sildigine göre oyunlarıda silme ihtimali varmı ??

M

MUHDE

Ziyaretçi
İşlemcin ve ekran çözünürlüğün nedir oyunun fps spikes saniye miktarı nedir :(
Oyun hariç arkadaki programlar ortalama ne kadar cpu yiyor :(