Az Bilinenler ve Hiç Bilinmeyenlerle 10 Madde "Death Note"[Spoiler İçerir!]

TheBlueDeath

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Death Note adlı animeyi çok izleyen var. Bende bunla ilgili araştırıp bir sitede bunla ilgili ilginç bilgileri buldum şimdi sizlere onları paylaşayım.
Not: Alıntıdır :
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

1- Anime ve Manga Bölümleri Arasındaki farklar: Hangi final daha epik?
Bilirsiniz ki bazı serilerde anime manganın önüne geçip tamamen bağımsız bir hikaye oluşturur. (bkz. Fullmetal Alchemist) Başlıkta da görüldüğü gibi “Acaba Death Note’da mı böyle” diye merak ediyor olabilirsiniz. İşte size cevap: HAYIR! Death Note anime serisi neredeyse tamamen orijinal manganın hikayesine sadık kalmıştır. Evet, neredeyse diyorum çünkü aralarında sadece bir sahnede farklılık var. Final sahnesi farklıdır, mangada 108. Bölüme animede ise 37. Bölüme denk gelen bu sahneler tamamen farklıdır. Ancak bundan fazlası da var, yazının devamında buna da deyineceğim.
Animede 37. Bölüm: Matsuda tarafından vurulan Light yaralıdır. Yerde yaralı bir şekilde çırpınırken Misa’dan başlayarak Takada ve Mikaimi’ye yalvarıyor, ama hiçbiri ona yardım edebilecek durumda değildir. Mikami’nin bileklerini kesmesini fırsat olarak gören Light kaçar ve uzaklaşır. Terkedilmiş bir binada yavaşça ölmeye başlar ve gördüğü son şey L’dir. Ayırca Misa’yı bir binanın çatısında görürüz, ancak oradan atladı mı atlamadı mı bilmiyoruz.

Mangada 107. Bölüm: Yine aynı şekilde Matsuda tarafından vurulur ve yardım etmeleri için haykırır. Mikami animeden farklı olarak burada *******a kalkışmamıştır. Light’a “Sen tanrı falan değilsin! Bak! Beni ne hale düşürdün! Sen sadece bir insan müsveddesisin!” diye bağırır. Light animede son kez Mikami’den yardım ister ancak mangada istediği bir kişi daha vardır. Ryuk, evet.
Ryuk’un yanına kadar sürünür ve Ryuk’tan herksesin ismini deftere yazmasını ister. Ryuk hay hay diyerekten yazmaya başlar. Light kazandığını düşünür, ve “Hepiniz ölüsünüz, artık onu durduramazsınız!” der. Ryuk cevabını yapıştırır tabiî ki: “Hayır Light, ölecek olan sensin.”
Evet animedeki gibi Light’ı öldüren Ryuk’tur. Ancak farklı olarak bunu herkesin önünde yapar.
Ayrıca manganın sonunda Light’ın ölümünden sonrasına da değinmiş. 107. Bölümde Light’ın ölümünden sonra 108. Bölümle final verilmiş. Bu bölümde ise aradan bir yıl geçmiştir ve Near L olarak eski ekibin başına geçmiştir. Artık hayat yavaş yavaş normale dönmeye başlamıştır. Son sayfalarda ise bir grup insan toplanmış ellerinde mumla birlikte Kira’yı anmaktadırlar.

108. bölümün yanı sıra bir de one-shot bir bölüm vardır. Bu one-shot’ta ise yeni bir Kira ortaya çıkar. Bu sefer Defterin sahibi ise Midora adındaki bir Şinigamidir.
Ryuk gibi Midora da Şinigami Kralından başka bir defter araklamış, ve dünyaya göndermiştir. Şinigamiler resmen bizimle oyun oynuyor ya, canı sıkılan dünyaya defter atıyor. Kanmayın, kanılmasına göz yummayın! Bu seferki Kira’nın amacı başkadır, suçluları öldürmek yerine Japonya’daki yaşlı insanları hedef almaktadır. Near bu yeni Kira’ya C-Kira demektedir. Anlamı ise Cheap Kira’dır. Near’a göre o berbat bir katildir. Ölümler aniden durur ve Midora Şinigami Dünyasına geri dönüp Ryuk’la konuşur. “Kendi kendine söylendi ve ismini deftere yazdı.” Der. Bunun üzerine Ryuk Death Note’ı sadece güçlü idealleri olan insanların kullanabileceğini söyler.

Bana sorarsanız vakit ayırıp okunabilecek bir one-shot olmuş. Ancak orijinal seri kadar güzel bir şey beklemeyin. Near taraftarlarına öneririm ki ben Near’dan nefret ederim bence ergenin biri, oracıkta ölmeliydi pislik.

2- 0. bölüm mü? 1den başlaması gerekmiyor mu?

Sıfırıncı bölüm mü olur demeyin. Ben sıfırıncı sezon bile gördüm. Evet, konuya dönecek olursak hikayeden tamamen bağımsız bir bölüm daha vardır. Bu da tıpkı One-shot bölümü gibi. Ancak orijinal hikayeye paralel başka bir hikayedir. Bu bölümde Ryuk defteri ilk kez dünyaya attıktan sonra onu Light yerine ortaokula giden küçük bir çocuğun bulmasını anlatıyor. Karakterimiz adı Taro Kagami.
13 yaşındaki Taro, bir Death Note bulur, ancak onu bir günlük olarak kullanmaya karar verir. Çünkü o sadece “Note” kelimesinin İngilizcesini bilmektedir. Bu nedir ya, Death ne demek bilmiyormuş. Bir de buna How to Use it okutucaz, Allah sabır versin. Konuya dönecek olursak, defteri bir günlük gibi kullanmaya başlar.Taro kazara sınıf arkadaşlarını öldürür. İki arkadaşı da kalp krizinden ölür. Bunu duyduktan sonra korkmaya başlar ve sözlükten “Death” kelimesinin anlamını araştırmaya başlar. Ben hiç anlamayacak sanmıştım, çok şükür. Ardında Death Note’ın anlamını öğrenir. Başta inanmaz ve defteri denemek için sınıftaki zorbaların ismini yazar. Ertesi gün okula geldiğinde ise sınıfın zorbaları ölmüştür. Okuldan kaçar ve eve gider, defteri gizler ve o ara Ryuk ile karşılaşır. Ryuk ona bu defterin sıradan bir defter olmadığını anlatır. Aynı Light’a anlattığı gibi. Kısa süre sonra iki dedektif Taro’nun evine soru sormaya gelirler. Ryuk Taro’ya bu iki dedektifin rozetlerindeki ismi görmesini ve deftere yazıp onları öldürmesini önerir.

Bu hikayede diğer hikayelerden farklı olarak “Death Eraser” denen bir silgi var. Death Note’a yazılan isimleri bu silgi ile silersen ölenler geri canlanır. Biliyorum bence de orijinal hikayenin tadı kaçmış oluyor ama bunu paralel bir evren olarak düşünün. Yani silginin olması saçmalık olmuş, burada amaç çocuğu suçsuz ilan etmekten başka bir şey değil bence. Bari bunu mutlu sonla bitirelim demişler. Haklılar da baksana bundan önceki iki Kira da defter yüzünden öldü, yazık bari bu kurtulsun.Bunu alın, bize Light’ı geri verin.

Küçük bir çocuğun eline Death Note geçse sizce ne yapardı merak ediyor musunuz? Ya da defter sahibi siz olsaydınız? Bence hoş vakit geçirebileceğiniz küçük bir Death Note alternatifi, bana sorarsanız okuyun derim.

3- Aynı karakterler farklı bir hikaye: Another Note.

Evet! İşte en sevdiğim konuya geldik. Bu konu tıpkı benim gibi L’i sevenlere geliyor. Belki fark etmişsinizdir bilmiyorum ancak mangada 2.cilt 15. Bölüme –Ciltte 170. Sayfaya denk geliyor internetten bakmak isterseniz 15. Bölümün 15. Sayfasıdır kendisi, tesadüfe bak-
animede ise 8. Bölümün 5. Dakikasının başlarına denk gelen bir sahnede BB Seri katil davasından bahsediliyor.
(“ßß”yi tercih ederim) Peki hiç düşündünüz mü? Nedir bu BB diye. L, Naomi Misora’yı bu davadan tanıyor, kulağa basit bir şeymiş gibi deliyor değil mi? Ancak bu davanın altında bambaşka bir roman ve bambaşka bir hikaye yatıyor.
“Deth Note: Another Note” adlı roman 2006 yılında yayımlandı.
Orijinal hikayeden önceki bir zamanı anlatan bu romanın konusu, L’in Naomi Misora ile birlikte bir seri katili arayışlarını anlatıyor. Ancak bu katil öyle sıradan biri değil. Bu katilin adı BB (Açılımı ise Beyond Birthday) Türkçesi ise Doğum Gününün Ötesinde, “Böyle isim mi olurmuş?!” dediğinizi duyar gibiyim, gerçek ismi bu değil tabiî ki. L gibi bir takma isimdir bu da. Ancak hikayede gerçek ismi geçmemekte. “Peki ya bu ismin anlamı ne?” derseniz ise çok basit ve şaşıracağınız bir şey. Bu BB denen adam aslında L’in ikizidir. Evet, L’in bir ikizi varmış. Ben de duyduğumda çok şaşırmıştım. Tip olarak L’e çok benzeyen fakat kişilik olarak L’den çok daha farklı birisi.
Bir seri katil, L’in tamamen zıttı. Zaten olması gerektiği gibi de düşmanlar.
Hikayeyi özet geçmek gerekirse BB adlı seri katilin Los Angeles’ta ortaya çıkmasıyla delicesine bir takip başlar. L bu sorunu çözmek için FBI’a yardım etmektedir. O aralar FBI’da çalışmakta olan Naomi Misora bu dava için görevlendirilir ve L ile birlikte çalışmaya başlar.
Romanda bunun yanı sıra, Watari’nin Wammy’s House isimli ve L adına gelecek nesil dedektifleri yetiştirmek için kurulan yetimhaneden de bahsediliyor. Hani şu Near ve Mello’nun çıktığı yetimhane var ya, heh o işte. Ayrıca BB de buradan çıkmıştır. Animede yetimhaneyi gösterdiği bir sahnede orada BB’nin de olduğu söylenir, evet gerçekten ona çok benzeyen bir karakter görülmektedir ancak o olup olmadığı kesin bir bilgi değildir.

Daha fazla bilgi vermiyim yoksa okuyacak bir şeyiniz kalmaz. Bu roman hala ilginizi çekmediyse eğer son bir bilgi daha vereyim size, bu BB denen adam var ya, doğuştan Şinigami Gözlerine sahip. Yine orijinal hikayede geçen bir olay vardı belki hatırlarsınız, hatırlamamanıza imkan yok. L’in ilk kez Şinigami sözcüğünü duyduğunda delirdiği an, kendini yere atmıştı hani. İşte o kadar korkmasının ve şaşırmasının sebebi kardeşi BB’dir. Bu bilgiden sonra hadi doğru romanı okumaya. Eğer İngilizceniz yeteri kadar iyi değilse endişelenmeyin. Death Note mangasını Türkçe yayımlayan Akılçelen Kitabevi Another Note’ı da çevireceklerinden bahsetmişlerdi. Bunu söyleyeli iki yıl oluyor ancak ne zaman çevirirler bilemiyorum. Siz yine de umudunuzu yitirmeyin.

4- Light Şinigami mi oluyor? Mu neresi? Death Note: ReLight.

Kulaktan kulağa yayılan dedikodular, meraklı gözler bilinmeyen gerçekler.
Hiç aklınıza geldi mi? Light öldükten sonra ne cehenneme ne de cennete gidebilir denmişti. Peki ya bu Light nereye gidecek? Herkesin aklında farklı fikirler var, ancak en çok göze batanı Light’ın Şinigami Dünyasına gidip bir Şinigami olduğudur. Kulağa mantıklı geliyor değil mi? Death Note’ın asıl sahipleri Şinigamilerdir, ve bir insan bunu kullandığı için bir Şinigamiye dönüşecektir. İlk bölümde de Ryuk’un “Sen zaten şimdiden mükemmel bir Şinigamisin.” Dediğini hatırlar gibiyim. Destekleyen o kadar çok şey var ki bu konuda. Ben bile ikna olabilirim doğrusu. Takeshi Obata ve Tsugumi Ooba’dan bu konu hakkında bir açıklama gelmedi ancak bir OVA yayınlandığı söylendi, internette Türkçe olmasa da İngilizce altyazılı olarak mevcut.

Buyrun ben size bir kolaylık sağlayayım ve linkini koyayım. Şimdi gelelim OVA’da anlatılanlara, öncelikle ortaya daha önce görmediğimiz bir Şinigami çıkıyor. Şinigami’nin saçları kahverengi vekırmızı parlayan gözleri var. Bu size tanıdık geldi mi?
Bir de bir orak taşıyor, manganın birinci cildinde de Light’ı bir orakla görebilirsiniz.
Bu Şinigami Ryuk’la görüşmek istediğini söylüyor. Sonra da Ryuk’un yanına gidiyor ve ona bir elma fırlatıyor. Bilirsiniz ki Light bunu Ryuk’a çok yapardı ve Ryuk elmaya bayılır. Tabii fırlattığı elma çürük ama olsun, elma elmadır. Devam edeyim, Şinigami Ryuk’tan İnsan Dünyası hakkında birkaç şey sorar ve Dünyaya gitmek istediğini buranın çok sıkıcı olduğunu söyler. Baksanıza aynı Light bu ya. Ve Ryuk geçmişi anar, sonrasında bu Şinigami rahatsız olmuş gibi Ryuk’a tek kelime etmeden çekip gider. Son sahnede ise Ryuk tek başına konuşur ve son sözünde “Değil mi? Light?” der. Bana sanki arkasındaki Şinigamiye seslenmiş gibi geldi. Kısacası bu teori gerçekmiş gibi geliyor değil mi? Baksana o kadar çok benzerlik var ki.
Bence hayır, Light Şinigami Dünyasına gitmemiştir veya bir Şinigami olmamıştır. “Bunca inandırıcı şey söyleyip bir debize hayır mı diyorsun?” Evet biraz öyle oldu sanırım haklısınız ancak belirtmem gereken başlıca durumlar var. Öncelikle bu bir OVA değildi, evet değildi. Bunun OVA olduğunu size ben söylemedim sadece söylendi dedim. Bu gerçek değil, yani bu sahne bir OVA değil bir filmden alıntı. “Ee ne fark etti?” Farkı anlamanız için filmi izlemeniz gerek. Filmin adı Death Note: ReLight’tır. Burada bir kelime oyunu yapılmıştır. ReLight Japoncada reraito diye okunur ki bu da Rewrite yani Yeniden Yazılmışın Japoncasıyla çok benzerdir. Azıcık Japonca bilginiz varsa fark edersiniz zaten. Bu film iki bölümden oluşmaktadır. Konusu ise orijinal hikayenin bir özetidir. İzlediğiniz videoda Ryuk hikayeyi anlatmaya başlar ve filmin konusuna girer. ReLight’ın ilk filminde L’in ölümüne kadar anlatılmış ve yine videonun sonları bu filmin de sonudur. Kısaca Filmin başını ve sonunu alıp bir OVA yapmışlar, ve filmde Light’ın ölümü geçmemiştir bile. İkinci filmde ise Light’ın ölümüne kadar yine orijinal animeden özet geçilmiş. Yine hoş vakit geçirebileceğiniz ve izleyeli çok olduysa anılarınızı canlandıracak hoş bir film serisi.
Şimdi geldik bir diğer konuya, “Mu”. Mu Japoncada “Hiçlik” anlamına gelir. Kısaca Ateist inancına göre ki Japonların büyük bir çoğunluğu Ateisttir, insanlar öldükten sonra yok olur giderler. Kısacası hiçliğe giderler. Bilirsiniz animenin ortalarında ve manganın bölüm aralarında Death Note ile ilgili kurallar gösterilir. Mangada 12. Ciltte yani final verilen ciltte sadace 2 kural yayımlanmıştır.Biri 107. Bölümün sonunda diğeri 108. Bölümün sonunda. 107. Bölümün sonundaki kuralda şöyle yazmaktadır: “Gün gelir, istisnasız bütün insanlar ölür. Öldükten sonra gidecekleri yer de, Mu’dur.” Bu söz inanç meselesidir tabii. Ancak Cennete ve Cehenneme inanlar için Light’ın gidebileceği en büyük alternatif burasıdır. Hiçbir yere kabul edilmeyen bir ruh arafta sıkışır ve hiçliğe gider.

“Ne yani şimdi, Light Şinigami oldu mu olmadı mı?” Bilmiyorum, aslında bunu Takeshi-Sensei ve Tsugumi-Sensei dışında hiç kimse bilmiyor. Bunlar sadece teorilerdi, hangisine inanacağınız size kalmış.

5- Gerçek İsimler, Yagami isminin altında yatan gerçek. Hangisi daha zeki?

Bu bölüm bana biraz doldurma olacakmış gibi geliyor. Bu konuyu da yazıma koydum ancak çoğu insan gerçek isimleri biliyor zaten, bilinmeyen tek isim ise L’inki. Onu da internette bulmak gayet kolay. Neyse, ben yazıma başlayayım bari. İlk olarak Yetimhane çocuklarından bahsedeyim:
Mello: Hikayede de gerçek adı geçmektedir zaten. Herkesin bildiği üzere gerçek adı Mhael Kheel. Kendisi benim çok sevdiğim bir karakterdir, sonuç olarak Near’ın fark edemediği bir şeyi farkeder. Gelelim Near’a. Onun ismi de animede geçer ve zaten son bölümde Mikami Near’ın gerçek adını sahte deftere yazar. Orada da yazdığı gibi gerçek adı Nate River. Zaten Near ismi de gerçek adından gelmiştir. Adının ilk iki harfiyle soyadının son iki harfini almış ve anlamlı hale getirmiştir. Bkz. NAte rivEr= Naer=Near. Gelelim asıl merak edilene, L’in gerçek adı nedir? Bunu herkes bilemez çünkü L’in gerçek adı animede veya mangada geçmemektedir. Manganın 13. Cildinde yazıyor, ancak bu orijinal hikayeyle bağıntısı olmayan ekstra bilgiler içeren bir cild olduğu için mangadan saymadım. Bu ciltte karakterleri ve özellikleri belirtilmiş, ve L’in sayfasına gelindiğinde isim olarak Lawliet yazmaktadır. Hikayeden bağımsız olan action film serisinde de adı Lawliet olarak geçmektedir. Bu filmde adını defterde yazılı olarak gösteriliyor.” Bunun bir soyadı yok mu?” derseniz, defterde bile sadece Lawliet yazıyor, böyle insanlar da varmış demek ki.
Gelelim bir diğer konuya, Yagami isminin sırrı. Aslında çok beklediğiniz gibi bir şey değil bu, yani özellikle seçilmiş bir isim değil. Burada bahsedilen şey Yagami isminin tersten okunuşu. Komik bir tesadüf. “I’m a gay…”

Bu bölüm biraz doldurma gibi geldi bana, o yüzden küçük bir bilgi daha eklemek istedim ve ilginizi çekecek bir konu ile birleştirdim. Hiç düşündünüz mü? Bu hikayede bunca zeki adam var, iyi de hangisi daha zeki? İnternette IQ seviyeleri ile ilgili bir yazı vardı ancak Light ve L’den bahsedilmemiş. Ancak Mello’nun 214 Near’ın 221 olduğu söyleniyor. Ne kadar doğru bilemeyiz ancak bir sıralama yapacak olursak:” Mello<Near<Light<L” olur herhalde. L’in İQ’sunu yazar da belirtmemiştir. Bana soracak olursanız DB’dan alıntı yapacağım. “It’s over 9000!!”

6- Ne? L yaşıyor mu? 23 günlük ömrü mü kalmış?

Yine L severlere gelecek bir konu. Daha önce duymuşsunuzdur belki ama duymayanlar için bir de ben anlatayım. Death Note için 2006 yılından itibaren Japonyada tam 3 tane Live Action film çekildi. Filmlerin adı sırasıyla; “Death Note, Death Note: The Last Name, L: Change The World.”
Bu filmlerde konu orijinal hikayeden bağımsız. Alternatif bir sonla bitiyor. Nasıl bir son mu? Bu film serisinde kazanan Kira değil L oluyor. Evet, ancak bunun için bir bedel ödüyor. Kendi adını ve 23 gün sonra öleceğini deftere yazıyor. Üçüncü filmde asıl olay bittikten yani Kira yakalandıktan sonra L’in kalan son 23 gününü anlatıyor. L’i gerçekten çok seviyorsanız bu filmi öneririm ancak çok bir ilginiz yoksa sıkılabileceğinizi söylemeliyim. Peki ya bu filmin hikayesi nereden geliyor? Yine Another Note gibi bir romandan ve yine Akılçelen Kitabevi bunu çevireceğini söylemişti. Evet, 2 yıl önce. Yine tekrarlıyorum, umudunuzu kaybetmeyin.

Bu iki romanda büyük oranda L severlere yazılmış çünkü ikisi de tamamiyle L ve L’in çevresini anlatmakta, Kira veya Death Note hakkında tek bir şey bile geçmiyor. Bence burada L’i Sherlock’laştıırmaya çalışmışlar. Gerçi ben L’i Sherlock’a tercih ederim ama Sherlock’a bayılanların gerçekten bayılacağı iki romandır bunlar. Biraz reklam yapmış gibi oldum sanırım, ancak yine hoş vakit geçirebileceğiniz bir şeyler daha.

7- 2014'te gelmesi planlanan o meşhur Hollywood filmi

Evet heyecanlanmış olabilirsiniz. Çünkü ben ilk duyduğumda heyecandan ne yapacağımı şaşırmıştım. Ancak size üzücü bir haberim var. Film 2016’ya ertelenmiş, ne yazık ki gerekli ilgiyi görmüyor bu film. Daha önce de 2011’de çekileceği söylenmişti. Ama ne yazıkki o zaman da ertelenmişti.
Aslında Hollywood diyince öyle pek ahım şahım bir şey bekleyemiyor insan. Sonuçta Dragon Ball ve Avatar: The Last Airbender serilerini yine Hollywood berbat etmiştir. Ancak resimlere ve afişlere bakarak söylüyorumki bu kadar kötü bir şey çıkartmayacaklardır. Bir de eğer Iron Man serisini izlemiş ve çok beğenmiş biriyseniz şunu söyleyeyim, bu filmi de aynı yönetmen yönetecek. Hadi bakalım. Death Note fanları şimdiden oyuncu kadrosunu belirlemişler bile. Filmin detayları IMDB’de bulunmaktadır. Umarım şöyle güzel bir şeyler çıkar.

8- Yaşlı bir nine: Amane Misa.

Bu ne diyebilirsiniz, ancak bu tamamen beni aklıma gelmiş bir şey. Hikayede de geçtiği üzere Misa’yı bir Şinigami kurtarmış ve o Şinigaminin ömrü Misa’ya aktarılmıştır. Ancak bu ömür tam olarak ne kadar kimse bilmiyor. Gelin hesaplayalım.
Öncelikle Misa tam iki kez göz takası yapmıştır. Yani ömrü tam iki kez yarılanmıştır. 13. Ciltte Misa’nın isim kartında ölüm tarihi 2011 olarak belirtilmiş. Misa Light ile ilk kez 2003 yılında tanışmış. Bundan yaklaşık birkaç ay önce göz takası yaptığını düşünürsek ilk kez 2003 yılında ömrü yarılanmıştır. Yani 2003 ile 2011 arasındaki farkı iki katına çıkartalım. “2011-2003=8 à 2011+8=2019” Yani bir takası çıkartırsak 2019’a kadar yaşayacakmış. Tüh. Neyse biz devam edelim, ikinci takası L’in ölümünden birkaç gün önce yapıyor. L’in ölüm tarihi ise 2004’te Yani ilk takasından bir yıl sonra tekrar takas yapmış. Şimdi 2004 ile 2019 arasındaki farkı yine ekleyelim. “2019-2004=15 à 2019+15=2034” Bu bizden de çok yaşarmış meğer. Şimdi doğum tarihi ise 1984, şimdi aradaki farkla birlikte yaşını bulalım. “2034-1984=50” Bence genç bile ölmüş. Yani ömrüne bir Şinigami’nin ömrü eklenmesi neredeyse hiç fark etmemiş. Kira olaylarına hiç bulaşmasa 50 yaşında ölüp gidecekmiş kızcağız. Bu arada şunu da belirtmek isterim, bu hesaplamayı bizzat yaptım ancak
dersimin 1 olduğunu da belirtmek isterim.
" />

9- Strateji oyunları, Kart oyunu bile var!

Evet, çoğu animenin de olduğu gibi Death Note’ın da oyunları bulunmakta. Üç tanesi Nintendo DS bir tane de Kart oyunu olmak üzere toplam dört tane oyunu bulunmaktadır. “Peki ya neyi oynayacağız? Death Note bu, dövüş oyunu olacak değil ya” Evet, aynen öyle! Dövüş oyunu falan değil bunlar. Tamamen strateji oyunu. Heayv Rain veya Walking Dead gibi hikayeyi sizin kontrol edeceğiniz keyifli oyunlar.
Death Note: Kira Game

Bu oyun 18 Mart 2008’de Nintendo’nun DS platformuna çıkartılmış. Bu oyunda oynanabilir 19 karakter bulunmakta. Ancak hikaye modunda iki farklı karakter olunabilir. Tahmin edeceğiniz üzere Kira veya L. Her karakter Kira ya da L olabilir. Oyuncunun amacı düşmanını ortaya çıkarmaktır. Kısaca kovalamaca, ancak kira kesin Light’tır ya da L kesin Lawliet’tir diye bir şey söz konusu değil. Oyun 3 evreden oluşmaktadır: Soruşturma, bu evrede oyuncu diğer karakterlerle birlikte davayı ve ipuçlarını araştırıyor. İkinici evre ise Oylama, bu evrede herkes buldukları ipuçlarıyla birlikte kimin Kira ya da L olduğuna karar verecek ve bir oylama yapacak. Ve son evre L/Kira, bu evrede ise oyuncu tek bir kişiye odaklanacak ve onun L’ mi yoksa Kira mı olduğunu öğrenecek.
Bu oyunda DS platformu için gayet iyi olduğu düşünülebiliri. Strateji ağırlıklı bir kovalamaca, hoş olmuş. Ancak tek kötü yanı oyunun Japonca olması. Daha önce indirip oynamayı denemiştim ama oyunun menüsünden bile çıkamadım.
Death Note: Successor to L

Bu oyun 12 Temmuz 2008 tarihinde yine Nintendo DS platformu için çıkartılmış. Death Note oyun serisinin ikinci oyunudur. Diğer oyun gibi bu oyun da Japonya dışında satışa sunulmamıştır. Hikayesi Orijinal hikayeyi konu alıyor. Olay Final sahnesinin olduğu Sarı Kutu adlı depoda geçmekte. Oyun bir masa oyun gibi oynanmakta, kurallar ise nispeten basit. Ama L’in ya da Kira’nın tarafları arasında ufak farklılıklar mevcut. Oyunun kurallarını yazmak çok uzun bir vakit ve yer kaybı bu yüzden yazmayı düşünmüyorum ancak şunu söyleyebilirim ki ilk oyun gibi keyifli ve benzersiz bir oyun olmuş.
L the ProLogue to Death Note: Spiraling Trap

Çıkan üçüncü oyundur, diğer ikisi gibi bu oyun da DS platformuna çıkmış. 7 Şubat 2008 tarihinde satışa sunulmuş. Yine diğer oyunlar gibi Japonya dışında satışa sunulmamış, yine kendilerine saklamışlar. Ne yani bırakın biz de oynayalım nolur izin verseniz. Bu oyunun konusu ise Kira Soruşturmasından öncesini anlatır. Yine sadece L’i konu olan bir hikaye.

Evet, kart oyununa gelirsek, Death Note’ın kendine has kart oyunu var, ancak kuralları çevirmeye ve yazmaya fazlasıyla üşeneceğim kadar uzun. İsterseniz siz okuyabilirsiniz merak eden olursa kural listesini internete yüklerim.

10- Eğer Death Note Bende Olsaydı...

Evet, bu bölümü sizin doldurmanızı istiyorum. Hep ben mi yazıcam biraz da sizin eliniz çalışsın. İsterseniz önce ben başlayabilirim. “Eğer Death Note bende olsaydı ya Kira adına sağdık kalıp bir seri katil olurdum ya da sınırsız sayfa özelliğini kullanıp yeni Death Note’lar basar ve ço yüksek fiyatlara satardım. Ne de olsa sınırsız, gelsin paracıklar.”

Evet arkadaşlar başlangıçtada dediğim gibi bu bilgiler veya teoriler benim değil sizinde okuyup düşünmeniz için paylaştım baştada asıl konunun linki var zaten...
@Tratsel
[DOUBLEPOST=1417876511,1417874447][/DOUBLEPOST]Not: Light Shiginami mi oluyor? Bölümüne video eklemeyi unutmuşum ekledim

Son düzenleme:

Tratsel

Işık Taşı Madencisi
En iyi cevaplar
0
Özellikle 3.bölüm ilgimi çekti.
Onunla ilgili bir manga veya anime biliyorsan atarmısın
pls pls pls.
En sevdiğim kişidir BeyondBirthday pls plspslslpslpslplpsslpslplps
Ryuzaki Rue <3<<33<<33<3<3<3

TembelPenguen

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Bunu Yazan Arkadaş Adamın Dibisin !
Ben bu hikaye için 175 lira verip mangalarını aldım. Yetmedi bölümlerini izledim. BUnların hiçbirini bilmiyordum. Bunun başka bölümleri varmıdır diye düşünüyorum.
Bu death note yi alan ilk çocugun altyazılı türkçe çevirisi animesi varmı ?​

Tratsel

Işık Taşı Madencisi
En iyi cevaplar
0
Ben bu hikaye için 175 lira verip mangalarını aldım. Yetmedi bölümlerini izledim. BUnların hiçbirini bilmiyordum. Bunun başka bölümleri varmıdır diye düşünüyorum.
Mangası bence daha güzel Animeye göre.
Ama böyle theme müzikleri felan harika müthiş ötesi süper düper olduğu için Animeside insanı çok heyecana sokuyor
_______
O çocuğu bende merk ettim araştıroyumr şimdi

TheBlueDeath

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Bende bilmiyorum araştırdım bulamadım
Özellikle 3.bölüm ilgimi çekti.
Onunla ilgili bir manga veya anime biliyorsan atarmısın
pls pls pls.
En sevdiğim kişidir BeyondBirthday pls plspslslpslpslplpsslpslplps
Ryuzaki Rue <3<<33<<33<3<3<3
Orda yazıyodu ismi Another Note

TembelPenguen

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Ama böyle theme müzikleri felan harika müthiş ötesi süper düper olduğu için Animeside insanı çok heyecana sokuyor
_______
Onun müziği Animelerin En İyi Müziği bana göre. Bide shinigami olduysa Light üzüldüm la. :(

GodofMilker

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
_______
Genelde mangalar daha güzel ve ayrıntılı olur (aynı film-kitap ilişkileri) ama mangalarda ses-müzik ve renk yok :p renk o kadar önemli değil ama ses olmadan olmuyor ^_^

Tratsel

Işık Taşı Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bende bilmiyorum araştırdım bulamadım

Orda yazıyodu ismi Another Note
Bilyorum ismini googleda aylarca aradım bulamadım :(
Onun müziği Animelerin En İyi Müziği bana göre. Bide shinigami olduysa Light üzüldüm la. :(
Ne kadar güzel themeleri var değil mi

Themelerini burda açıyorum gel beraber dinleyelim :D
Genelde mangalar daha güzel ve ayrıntılı olur (aynı film-kitap ilişkileri) ama mangalarda ses-müzik ve renk yok :p renk o kadar önemli değil ama ses olmadan olmuyor ^_^
Aynn doğru diyosun

TheBlueDeath

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Bunu neden yazdigimi bende bilmiyorum Death Note'nin filmlerine bakiyodum aklima dustu arastirdim bende hicbirini bilmiyodum

BurnerTroll

Doktor, sadece doktor.
En iyi cevaplar
0
Yazıyı üşenmeden baştan sona okudum, emeğine sağlık. Eğer film olayı doğruysa şimdiden bekliyorum. B)