Milli Eğitim Bakanı Olsanız İlk Olarak Ne Yapardınız ?

UstaUser

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Cumhurbaşkanını öldürürdüm, bu sayede yapacağım işlerden sonra ölme riskini minimuma indirirdim. Eğitim sistemini geliştirip eğlenceli ve sıkıcı olmayan eğitim sistemi kurardım. Eğlendirerek öğrenim odaklı anti-ezber bir sistem kurardım.

Ayrıca bütün özel okulları kapatıp bütün devlet okullarındaki öğretmenleri büyük bir sınava tabi tutardım (her sene tekrarlanacak bir sınav). Sınavı geçemeyen öğretmenleri, 1 senelik devlet kurslarına girmek zorunda bırakıp eğitim verme haklarını 1 seneliğine ellerinden alırdım. 1 sene dolduktan sonra girdikleri sınavda başarılı olurlarsa eğitim vermeye devam edebilmelerini sağlardım.

Ayrıca lise zorunluluğunu kaldırıp yepyeni bir eğitim temeli kurardım. 10 senelik geniş okul sistemi (detaya giremem uzun olur :D).

Son olarak bütün seçmeli dersleri kaldırırdım. Din dersi herkes için farklı okutulurdu (kendi dinlerine göre, inanmıyorlarsa beden dersi).

Fazlası da var ancak yazacak yer yok :).

Son düzenleme:

Armegedons

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Önerileriniz için teşekkürler beyler.
Babamın yanına gidip göstericem yazdıklarınızı heralde tatil yapar yarını.

BrolyTheLSSJ

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Biraz gerçekçi ve her yönden mantıklı seçenekler düşündüm. Buna göre ortaokullar için şunları yapardım:

1- Tasarım dersi seçmeli olacak. Hem masraf, hem de not kırma meraklısı manyak hocalar var.
2- Projeleri de kaldırırım. Masraftan başka bir şey değil. Fazladan yazılı gibi, ki bazı hocalar da diğer yazılı notları civarında not veriyor. Yani proje anlamsız oluyor.
3- Seçmeli Minecraft dersi!
4- Beden eğitiminde herkes istediğini yapacak. Hocalar jimnastiğe dayatamayacak. Ama ısınma hareketleri teneffüste yapılacak. Çünkü o kadar maç yapıyorsunuz, sakatlık çıkmasın.
5- Müzik-Resim seçmeli olmalı. Özellikle resim dersinden çok çekenler var. Ayrıca bunlar yetenek dersleri. Ve herkes yetenekli değildir. Bu yüzden seçmeli olmalı.
6- Trafik dersi de seçmeli olacak. Kuralları bilenler girmeyebilir. Medya, halk kültürü derslerinden de not olmayacak. Çünkü bu dersleri zaten dinleyen yok. Doğru dürüst hocalar bile yok. Sınıf hocaları veya müdürler giriyor bu derslere genelde.
7- Bu seçmeli dersler ve seçmeli fransızca-italyanca-ispanyolca vs. yabancı dil derslerinden seçilirse not alınacak, ama medya, halk kültürü, trafik gibi seçmeli derslerden not olmayacak.
8- Uzun eşek yasağı kalkacak. Hadi yatın bakayım ben atlıyorum! ... Tek mi çift mi? :D Ne de olsa kimsenin beli uzun eşekten kırılmamıştır, hocaların fikrinin aksine...
9- Her ünite bittiğinde 1-2 hafta tatil olacak.

ExtendedFox

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Biraz gerçekçi ve her yönden mantıklı seçenekler düşündüm. Buna göre ortaokullar için şunları yapardım:

1- Tasarım dersi seçmeli olacak. Hem masraf, hem de not kırma meraklısı manyak hocalar var.
2- Projeleri de kaldırırım. Masraftan başka bir şey değil. Fazladan yazılı gibi, ki bazı hocalar da diğer yazılı notları civarında not veriyor. Yani proje anlamsız oluyor.
3- Seçmeli Minecraft dersi!
4- Beden eğitiminde herkes istediğini yapacak. Hocalar jimnastiğe dayatamayacak. Ama ısınma hareketleri teneffüste yapılacak. Çünkü o kadar maç yapıyorsunuz, sakatlık çıkmasın.
5- Müzik-Resim seçmeli olmalı. Özellikle resim dersinden çok çekenler var. Ayrıca bunlar yetenek dersleri. Ve herkes yetenekli değildir. Bu yüzden seçmeli olmalı.
6- Trafik dersi de seçmeli olacak. Kuralları bilenler girmeyebilir. Medya, halk kültürü derslerinden de not olmayacak. Çünkü bu dersleri zaten dinleyen yok. Doğru dürüst hocalar bile yok. Sınıf hocaları veya müdürler giriyor bu derslere genelde.
7- Bu seçmeli dersler ve seçmeli fransızca-italyanca-ispanyolca vs. yabancı dil derslerinden seçilirse not alınacak, ama medya, halk kültürü, trafik gibi seçmeli derslerden not olmayacak.
8- Uzun eşek yasağı kalkacak. Hadi yatın bakayım ben atlıyorum! ... Tek mi çift mi? :D Ne de olsa kimsenin beli uzun eşekten kırılmamıştır, hocaların fikrinin aksine...
9- Her ünite bittiğinde 1-2 hafta tatil olacak.

biri bu çocuğu başkan yapsın

bu arada biz çok rahat uzun eşek oynuyruz çok da tatlı oluyor