Yılların En Açıklayıcı Konusu (1) - Apple INC. vs Samsung Electronics Co. [TARAFSIZ]

Apple INC vs Samsung Electronics CO

• Samsung

Kullanılan: 11 55.0%
  • Apple

Kullanılan: 9 45.0%

• Kullanılan toplam oy
    20

bluera

Fiercely unapologetic.
Geliştirici
Emekli
En iyi cevaplar
13
SAMSUNG

Şirket ilk olarak yakın ülkelere kurutulmuş balık, sebze ve meyve satmak amacıyla kuruldu. Daha sonraki yıllarda un değirmenleri ve şeker makineleri de işletmeye başlayan firma, üretim alanlarını yaygınlaştırdı ve 70’li yıllara doğru ağır sanayi endüstrisine yatırım yapmaya başladı.
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

Samsung, 1990'lı yıllarda,
dışında hızlı bir büyüme göstermiştir. Diğer Asya şirketlerinin aksine, 1997'deki Asya Ekonomik Krizi'ni neredeyse hasarsız atlatmıştır. Sadece
tarafından kurulan Samsung Motor Co.'nun,
'a satışını gerçekleştirerek otomotiv işinden çıkması gerekmiştir. Bu dönemde Elektronik ve bileşenlerine yatırım yapılmış, Samsung Elektronik; grubu içerisinde bulunan en etkin şirket haline dönüştürülmüştür. Grubun inşaat şirketi de, bu dönemde,
'daki
inşaatı ile dikkatleri üzerine çekmiştir.

Samsung Elektronik 2000-2005 yıllarında rekor büyüme ve kâr elde edip, dünyanın en değerli markaları sıralamasında 2. sırada yer almaktadır.

Amerika ve Avrupa'da birçok ürünü tasarım teknoloji ve patent ödülleri almıştır ve almaktadır. Elektronik, Televizyon, Telefon, Bilgisayar, Otomotiv, Tıp, Uzay Araştırmaları gibi birçok alanda faaliyet göstermektedir.
uydu üretimini neredeyse tek başına Samsung yapmaktadır. Japon şirketleri ilede
için uydu yapımında ortak olmuşlardır. Elektronik sektöründe Dijital kamera,
, Blu-Ray,
, Uydu alıcısı, DVD-CD üretimi, Beyaz eşya (Buzdolabı, Çamaşır, Bulaşık makinesi), Bina yönetim sistemleri gibi çok çeşitli alanlarda üretim yapmaktadır. Televizyon sektöründe de uzun bir geçmişe sahip olan Samsung 1960'lı yıllardan beri televizyon üretimi yapmaktadır.
üretiminde pazar payının oldukça önemli bir bölümünü oluşturur. Birçok marka panel olarak Samsung panelleri televizyonlarında kullanmaktadır. Ayrıca Samsung 3D
'nin geliştirilmesinde çok önemli bir rol oynamıştır.

Telekomünikasyon sektöründede cep telefonları ile rekabete giren Samsung telefon üretimi ve satışında ilk sıradadır. Kısa sürede telekomünikasyon sektöründe bu çıkışı yapmasının sebebi Ar-Ge yatırımının fazla olması üretimini ve modellerini kullanıcının isteğine göre düzenlemesi ve uygun fiyata yüksek teknolojili cihazlar üretmesidir. Ayrıca Güney Kore gibi bir ülkede üretim yapması ve telekominikasyon yeniliklerinin ilk uygulandığı ülkelerden birinde bulunması (
, Mobil TV'yi uygulayan ilk ülkelerden biri güney korede
denemeleri yapılmaktadır) diğer telefon markalarının birkaç ay sonra çıkaracağı modelleri ve özellikteki telefonları çıkarmasında yardımcı olmaktadır. Ayrıca
den sonra en çok patent alan şirkettir. Son olarak samsung 2010 yılında çıkardığı Samsung Wave cep telefonunda kendi ürettiği işletim sistemi olan "
"yı kullanmış ve mobil telefon sektöründe yazılım işinede girerek alanlarını daha da çok genişletmektedir. 2012 yılı toplam ciro olarak 187.5 milyar dolarla dünyanın en büyük elektronik şirketidir[
]. 2012 yılının üçüncü çeyreğine göre akıllı telefon pazarında
'ı, toplam telefon satışlarında
'yı geçerek pazarın lideri durumundadır.
Wikipedia

APPLE
Apple, 1 Nisan 1976 yılında
,
ve
tarafından
kişisel bilgisayar kitini satmak amacıyla kuruldu. Wozniak kitleri kendisi üretti
ve Apple I ilk kez Homebrew Computer Club’da görücüye çıktı.
Apple I; günümüzde kişisel bilgisayar olarak kabul edilen cihazlardan daha basit şekilde
(
,
ve basit metin tabanlı ekran çipi ile birlikte) olarak satılmaktaydı.
1976 yılının Temmuz ayında 666.66 dolar (2013 yılına göre 2,690 dolar) fiyat etiketiyle Apple I satışa sunuldu.

Apple, 3 Ocak 1977’de Jobs ve Wozniak’a hisselerini 800 dolara sattığı için Wayne olmadan şirketleşti.
Şirketleşme sürecinde temel iş deneyimini ve 250.000 dolar ile sermayeyi
sağladı.

Apple II, 16 Nisan 1977'de West Coast Computer Faire’de tanıtıldı. Karakter hücre tabanlı renkli grafikleri ve
ile rakipleri TRS-80 ve Commodore PET’den farklı özelliklere sahipti. İlk modellerde depolama birimi olarak kullanılan kaset bantlar 5 1/4 inch
sürücüsü olan Disk II’nun tanıtımı ile birlikte kullanımdan kalktı.

Apple II, VisiCalc
programı ile iş dünyasının ilk "killer app"’inin masaüstü platformu olmuştur.
VisiCalc, Apple II için bir iş pazarı yarattı ve ofise uyumlu olduğundan ev kullanıcılarına bilgisayar satın alma konusunda fazladan bir sebep verdi.
Apple, VisiCalc’dan önce
ve Tandy’nin ardından üçüncü sırada yer almaktaydı.

1970’li yılların sonlarına doğru Apple, bilgisayar tasarımı ve üretim hattı konularında elemana sahipti. 1980 yılının Mayıs ayında
ve
ile rekabet etmek amacıyla Apple III tanıtıldı.

Jobs ve Jef Raskin’in de içinde bulunduğu bir grup Apple çalışanı 1979 yılının Aralık ayında
’yu görmek amacıyla Xerox PARC’ı ziyaret etti.
, Apple mühendislerine halka arz öncesi 10 dolarlık fiyattan 100,000 hisse karşılığında üç gün boyunca tüm PARC tesislerine giriş izni verdi.
Jobs, gelecekteki bilgisayarların tümünde grafiksel kullanıcı arayüzü (
) kullanılacağının farkına vardı ve Apple Lisa için GUI geliştirilmeye başlandı.

Merhaaba. Şimdi kendi görüşümü söylüyorum. Öncelikle ben iPhone 6 kullanıcısıyım ve memnunum. Babamda Note 4 kullanıyor. Note 4 ün perofrmansı iPhone'den gayet iyi her programla test yaptım. Burada Android i Apple ile karıştıranlar var. "ANDROİD SAMSUNGUN DEĞİL" tamammı arkadaşlar. Bazıları androidi Samsung'un sanıyor. Google genel bir OS ürettiği için isteyen kullanır. Apple kendisi için üretmiş sadece. Ve IOS Android'den daha iyi. Şuanlık diyorum. Daha kullanışlı.
Samsung'dan bu kadar çakma iSamsung S6 beklemezdim. Apple şu an üstünlüğü koruyor.
Samsung'un hisse değeri Apple'dan daha yüksek.
Samsung sadece telefon üretmiyor. (Apple 2x Geride)
Apple ve Samsung ortak olarak zengin keko telefonları. (Apple 2x Geride Halen)
Apple'nin ürünleri çok sattığı için bacağın yukarı kısmı uzayda. Microsoft, Google all the girls stomp your feet dislike this :( (Apple 3x geride)
Apple'da daha çok app var (2x)
Apple daha şekil bir marka ve kullanıcılarla arası iyi (1x)
IOS Sadece Apple ürünlerine özel.
Kazanan bulunmamakta.
Arkadaşlar biraz saçmalık ama ikiside bir marka.
Bu Yandex ile Google'yi karşılaştırmak gibi.
Herkes kullandığını söyler.
Ama 2 telefon kullanırsanız IOS ve Samsung
O zaman karar zor olur. Sizde aşşağıdan oy verebilirsiniz. Eleştirilere açığım.
ANKETI LUTFEN SADECE TELEFON KISMINDA DEĞİL BÜTÜN ÜRÜNLERDE DEĞERLENDİRİN
SERİ: YEAK

Son düzenleme:

muhammed1841

Bedrock Kaşifi
En iyi cevaplar
0
Üşenmedim okudum, sen bunları yazacak işsizliğe nasıl ulaştın bilmiyorum ama iyi olmuş. SAMSUNG ALIR

Zorin

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Peki Windows Phone ve Android işletim sisteminin birleşimi bi' sisteme sahip olan telefon olsaydı?
Sizce de çok iyi olmaz mıydı?

Tabi, ben herzamanki gibi Apple'i destekliyorum. Ürünleri kaliteli, kendilerine özgü ki pahalıya satıyorlar ve de verdiğimiz paranın karşılığını fazlasıyla alıyoruz.
Ne kadar Samsung Apple'ın önünde olduğu düşüncesi yaygınsa, Apple daha iyi ürünler üretiyor diye düşünüyorum.

I

Iskefiyeli18

Ziyaretçi
İkisi de para tuzağıdır, net. Piyasadaki en kaliteli telefonları LG, Sony ve HTC üretmektedir. Özellikle Samsung'un alt ve orta düzey telefonları tamamen kullanıcının cebini yakmaya yöneliktir. Apple'ın olayı biraz farklı. IOS stabil performans veren bir işletim sistemi olduğu için Android gibi fazla donanıma ihtiyaç duymaz. Yazılım açısından değil donanım açısından baktığımızda eş fiyattaki bütün Android telefonlar IPhone'lardan üstündür. IPhone'larda fiyatı yukarı çeken şey yazılımıdır ama IOS, Android kadar özgür kullanım fırsatı vermez. Zaten IPhone'lara sürekli yeni IOS sürümü güncellemesi zorla yüklenir, zamanla yeni işletim sistemleri düşük seviye donanıma fazla gelir ve kasma yapar. Bu da Apple'ın para tuzağıdır.
Sonuç olarak, iki firma da kalitesiz değil de, kullanışsızdır. Samsung gibi tasarım özürlü bir firmanın çirkin kasa yapısı ve arayüzüyle bu kadar satışa ulaşmasını hayretle karşılıyorum.

DeathLight

You tell me life isn't that hard.
En iyi cevaplar
0
Apple Çünkü;
Adamlar yaptığı işi tam yapıyor. Ben bir mac kullanıcısıyım, ve bilgisayarımdan memnunum. Her oyunu desteklemese bile tasarımda vb yerlerde çok işime yarıyor. Ayrıca telefonumda da Apple'ı tercih ediyorum. Çoğu Samsung telefonu genellikle kasıyor. Herneyse KESİN VE NET <3APPLE<3

bluera

Fiercely unapologetic.
Geliştirici
Emekli
En iyi cevaplar
13
Apple Çünkü;
Adamlar yaptığı işi tam yapıyor. Ben bir mac kullanıcısıyım, ve bilgisayarımdan memnunum. Her oyunu desteklemese bile tasarımda vb yerlerde çok işime yarıyor. Ayrıca telefonumda da Apple'ı tercih ediyorum. Çoğu Samsung telefonu genellikle kasıyor. Herneyse KESİN VE NET <3APPLE<3
Her oyunu desteklememesi normal bir şey zaten ofis bilgisayarı :D

ThtrkmN

King of the Wild Hunt
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Apple nın hayranıyım o şık tasarımlar çok hoş duruyor. Özellik ve hız bakımındanda iyiler.
Ama telefonda Samsung önde diyecek laf yok. Şahsen apple nin bilgisayarları hoşuma gidiyor.
Ama apple nin gümrük..
Ör:
Mac pro 2 2000$>4500tl Türkiyede 12000 tl bu bizi zorluyor :/

bluera

Fiercely unapologetic.
Geliştirici
Emekli
En iyi cevaplar
13
Apple nın hayranıyım o şık tasarımlar çok hoş duruyor. Özellik ve hız bakımındanda iyiler.
Ama telefonda Samsung önde diyecek laf yok. Şahsen apple nin bilgisayarları hoşuma gidiyor.
Ama apple nin gümrük..
Ör:
Mac pro 2 2000$>4500tl Türkiyede 12000 tl bu bizi zorluyor :/
O yüzden 3x kaybetti konuda anlattım. :D

PrissMenT

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
General Mobile - Discovery II+ kullanan ben ve hiçbir alakası olmayan ben bu konuyu görünce kalır.