erimiscan
Marangoz
- En iyi cevaplar
- 0
Son zamanlarda çok kafama takılan bir soru bu. Türk sunucularında oynamaya başladığımdan beri sanırım, neyse devam edeyim. Çok dikkatimi çekiyor yıl 2015 olmuş hala "ewt, herkes, oq, qnq, knq" vs. şeyler yazanlar var. Arkadaşlar, sizce bir insan neden anadili dışında başka bir dile özenir veya onu katleder? Özendiğimiz dili konuşanlar belki de bizim varlığımızdan bile haberdar değiller belki. Örneğin onlar ingilizcede "yes, no, okay" vs. kelimeler yerine "evet, hayır, tamam" diyorlar mı? Misal A ile B ingilizce konuşsunlar A:The weather is nice. How about going out?
B: Tamam, dude. Onlar böyle konuşuyorlar mı? Konuşmuyorlar. Öyleyse biz neden onlara özeniyoruz? Veya dilimizi niye katlediyoruz "knq, ewt, ewad, tm" şeyler yazıyoruz. Tamam belki uzun gelebilir sanal ortamda ama Türkçe yokolursa Türklük yok olur.
Neyse benim fikrim budur, sizin düşüncelerinizi de almak istiyorum. Yazarsanız çok teşekkürler
B: Tamam, dude. Onlar böyle konuşuyorlar mı? Konuşmuyorlar. Öyleyse biz neden onlara özeniyoruz? Veya dilimizi niye katlediyoruz "knq, ewt, ewad, tm" şeyler yazıyoruz. Tamam belki uzun gelebilir sanal ortamda ama Türkçe yokolursa Türklük yok olur.
Neyse benim fikrim budur, sizin düşüncelerinizi de almak istiyorum. Yazarsanız çok teşekkürler