İnsanlar Neden Kendi Anadilleri Varken İngilizce vs. Dillere Özenirler Veya Katlederler?

erimiscan

Marangoz
En iyi cevaplar
0
Son zamanlarda çok kafama takılan bir soru bu. Türk sunucularında oynamaya başladığımdan beri sanırım, neyse devam edeyim. Çok dikkatimi çekiyor yıl 2015 olmuş hala "ewt, herkes, oq, qnq, knq" vs. şeyler yazanlar var. Arkadaşlar, sizce bir insan neden anadili dışında başka bir dile özenir veya onu katleder? Özendiğimiz dili konuşanlar belki de bizim varlığımızdan bile haberdar değiller belki. Örneğin onlar ingilizcede "yes, no, okay" vs. kelimeler yerine "evet, hayır, tamam" diyorlar mı? Misal A ile B ingilizce konuşsunlar A:The weather is nice. How about going out?
B: Tamam, dude. Onlar böyle konuşuyorlar mı? Konuşmuyorlar. Öyleyse biz neden onlara özeniyoruz? Veya dilimizi niye katlediyoruz "knq, ewt, ewad, tm" şeyler yazıyoruz. Tamam belki uzun gelebilir sanal ortamda ama Türkçe yokolursa Türklük yok olur.

Neyse benim fikrim budur, sizin düşüncelerinizi de almak istiyorum. Yazarsanız çok teşekkürler :D

Vienicome

Hayalet Avcısı
En iyi cevaplar
0
"ewt, oq, qnq" vb şeyler kullananları insan yerine koymuyorum ben sizde koymayın öyle yaptıkça kendileri düzelir :(
Onun dışında dilde fetiş ötesi bir seviyede yabancı kelime olayı yabancı sunucularda oynarken başkalarına alışkanlık yapıyor o yüzden normal konuşmadada öyle şeyler oluyor :(
Yani boşverin :(

erimiscan

Marangoz
En iyi cevaplar
0
Egonuza hayranım şu milletini her şeyden üstünmüş gibi görenler* :( (Gelip laf atacaksınız ama neyse :'( )
Sanal ortamı Türkler yapmadı, o zaman niye sanal ortamlarda takılıyorsun ...
şu an senin yazdığın bilgisayarın yazılımını yabancı bir şirket yaptı. O zaman sen neden bunu yazıyorsun şu an :(

Drag422

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
beimde hep aklıma takılır qnq ne ya :S
birde bazıları daha tanımadığım halde bana kanka der de sanırım o ayrı bir konu
şu an senin yazdığın bilgisayarın yazılımını yabancı bir şirket yaptı. O zaman sen neden bunu yazıyorsun şu an :(
adam sana karşı bir laf söylüyor ve sen onun lafını destekliyorsun... oda güzel

Zorin

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Şimdi m9 bunun nedenini ben de bilmiyorum fakat sana kendi görüşümü söyleyeyim

Ben genellikle yabancı insanlarla oyun oynadığım için birisi bana bir şey yazdığında ben de mecbur İngilizce olarak cevap vermek zorundayım ha bak chatango'da bi' tane yabancı m8 ekledi beni onunla konuşuyorum Skype'mda da var bi' kaç tane sürekli yabancılarla sohbet ediyorum ve PewDiePie, Vanoss Gaming gibi popüler YouTube kanallarını takip ediyorum ve konuştuğum dile çok büyük etkisi oluyor nasıl dersen "Naber?" yerine "naber bro" ya da "hüy" gibisinden şeyler söyleyebilirim istem dışı olarak.
Hani insan bunu bilinçli de yapabilir bilinçsiz de yapabilir insanın pek fazla elinde olan bir şey değildir bu vatanına milletine aşırı bağlı olan milletini öz annesinden babasından çok sevenn bir kimsede "hello" kelimesini asla ama asla duyamazsın bir Türk'e karşı konuşurken az da olsa vatanına milletine olan bağlılığında bu şeyi etkiliyor.

Başka bir dile ilgi göstermek aslında senin merakına kalmış bir şey kendi dilini bilirsin fakat başka diller de öğrenmek istersin bunun nedeni başka bir dil bilirsen daha kolay ve daha iyi bi' iş bulma imkanının olması bu da insanları psikolojik olarak başka bir dili öğrenmeye yöneltiyor tıpkı benim gibi. Üniversite mezunu olunca hemen öyle kolayca iş bulunmuyor sadece normal işlerin maaşından daha yüksek bir maaşı olan bir iş bulunuyor fakat başka bir dil bilirsen iş bulma şansın daha da yüksek oluyor hem de daha iyi bir iş bu yüzden diye düşünüyorum.

Benim görüşüm bu. Ve de ben de olduğunca Türkçeme dikkat ediyorum çünkü İngilizcede cümle kurabilme yeteneğim fazla yok ama cümleleri çok iyi anlayabiliyorum bu da benim hayatım boyunca İngilizce konuşmamı engeller bu yüzden Türkçemi de kaybetmemeye çalışıyorum başka bir dili konuşup Türkçe konuşmayı unutan insanlar vardır elbet.

Drag422

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Şimdi m9 bunun nedenini ben de bilmiyorum fakat sana kendi görüşümü söyleyeyim

Ben genellikle yabancı insanlarla oyun oynadığım için birisi bana bir şey yazdığında ben de mecbur İngilizce olarak cevap vermek zorundayım ha bak chatango'da bi' tane yabancı m8 ekledi beni onunla konuşuyorum Skype'mda da var bi' kaç tane sürekli yabancılarla sohbet ediyorum ve PewDiePie, Vanoss Gaming gibi popüler YouTube kanallarını takip ediyorum ve konuştuğum dile çok büyük etkisi oluyor nasıl dersen "Naber?" yerine "naber bro" ya da "hüy" gibisinden şeyler söyleyebilirim istem dışı olarak.
Hani insan bunu bilinçli de yapabilir bilinçsiz de yapabilir insanın pek fazla elinde olan bir şey değildir bu vatanına milletine aşırı bağlı olan milletini öz annesinden babasından çok sevenn bir kimsede "hello" kelimesini asla ama asla duyamazsın bir Türk'e karşı konuşurken az da olsa vatanına milletine olan bağlılığında bu şeyi etkiliyor.

Başka bir dile ilgi göstermek aslında senin merakına kalmış bir şey kendi dilini bilirsin fakat başka diller de öğrenmek istersin bunun nedeni başka bir dil bilirsen daha kolay ve daha iyi bi' iş bulma imkanının olması bu da insanları psikolojik olarak başka bir dili öğrenmeye yönetliyor tıpkı benim gibi üniversite mezunu olunca hemen öyle kolayca iş bulunmuyor sadece normal işlerin maaşından daha yüksek bir maaşı olan bir iş bulunuyor fakat başka bir dil bilirsen iş bulma şansın daha da yüksek oluyor hem de daha iyi bir iş bu yüzden diye düşünüyorum.

Benim görüşüm bu. Ve de ben de olduğunca Türkçeme dikkat ediyorum çünkü İngilizcede cümle kurabilme yeteneğim fazla yok ama cümleleri çok iyi anlayabiliyorum bu da benim hayatım boyunca İngilizce konuşmamı engeller bu yüzden Türkçemi de kaybetmemeye çalışıyorum başka bir dili konuşup Türkçe konuşmayı unutan insanlar vardır elbet.
yarısını bile okuyamadım daha ama adam haklı .s

Zorin

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Egonuza hayranım şu milletini her şeyden üstünmüş gibi görenler* :( (Gelip laf atacaksınız ama neyse :'( )
Sanal ortamı Türkler yapmadı, o zaman niye sanal ortamlarda takılıyorsun ...
Bilgisayarı Türkler icat etmedi. O zaman niye kullanıyorsun?
Ampülü Türkler icat etmedi. O zaman niye kullanıyorsun?
Telefonu Türkler icat etmedi. O zaman niye kullanıyorsun?

Hiç düşünmüyorsun değil mi saçma saçma konuşuyorsun.

erimiscan

Marangoz
En iyi cevaplar
0
beimde hep aklıma takılır qnq ne ya :S
birde bazıları daha tanımadığım halde bana kanka der de sanırım o ayrı bir konu

adam sana karşı bir laf söylüyor ve sen onun lafını destekliyorsun... oda güzel
Ben sadece Türkçe dili yok olursa Türklüğün de yok olacağını söyledim, yoksa ben Türklerin yapmadığı şeyleri kullanmayalım demedim. şu an benim dediğimi yamultan sensin