İnsanlar Neden Kendi Anadilleri Varken İngilizce vs. Dillere Özenirler Veya Katlederler?

DIO

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
En iyi cevaplar
0
Naruto izle pülüz* :(
Cidden öyle sandığınız gibi ana avrat kayılmıyor. Çocukluğundan beri Japonya da yaşayan Avustralyalı bir 18 yaşında genç kendi hayran videosunda anlatıyordu sebebi ise milletin Japonca da fak ne demek diye sormasıydı O ise 3 kelime söyledi bunların anlamları İngilizce de çok farklıydı tekinin anlamı bankta otururken ağacın yaprakları arasından güneş ışığı yüzüne çarpıyor mu ne öyle bir şeydi diğeri teme sen anlamına geliyordu bir diğeri ise kisama idi sanırım onu da bilrisiniz artık birçok anlamı barındıran değişik bir kelime onun içinde ben,m bahsettiğim küfürler yok ve eğer internet probleminiz olduğu zaman farklı çeviri yapan kişilerin aynı bölümünü izlerseniz iki çeviride de bazı yerler farklı çeviriliyor. Çok mu zor bir karakterin diğerine kafanı kırarım demesini ananı beceririm diye komiklik olsun diye değiştirmek?

GodofMilker

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Cidden öyle sandığınız gibi ana avrat kayılmıyor. Çocukluğundan beri Japonya da yaşayan Avustralyalı bir 18 yaşında genç kendi hayran videosunda anlatıyordu sebebi ise milletin Japonca da fak ne demek diye sormasıydı O ise 3 kelime söyledi bunların anlamları İngilizce de çok farklıydı tekinin anlamı bankta otururken ağacın yaprakları arasından güneş ışığı yüzüne çarpıyor mu ne öyle bir şeydi diğeri teme sen anlamına geliyordu bir diğeri ise kisama idi sanırım onu da bilrisiniz artık birçok anlamı barındıran değişik bir kelime onun içinde ben,m bahsettiğim küfürler yok ve eğer internet probleminiz olduğu zaman farklı çeviri yapan kişilerin aynı bölümünü izlerseniz iki çeviride de bazı yerler farklı çeviriliyor. Çok mu zor bir karakterin diğerine kafanı kırarım demesini ananı beceririm diye komiklik olsun diye değiştirmek?
Çok ağır küfür var vs. demedim zaten ama her dilde küfür vardır bana göre :( Çoh yanlış anlaşılıyırım ben bu günlerde ._.

PrissMenT

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Türkçe dünyadaki öğrenilmesi en zor dil mi ? Şaka mı yapıyosun bi japonca öğren bakalım hele
Sen şaka yapıyorsun sanırım ? :( Tabi kide Türkçe dünyadaki en zor dillerden birisidir.Zaten bazı üniversiteler tarafından da Türkçe'nin algılanması zor bir dil olduğu araştırılmış ve açıklanmıştır. Türkçe tarihi çok eskilerden geldiği için çoğu farklı dillerden farklı kelimeler almıştır.

ByTheEfsane

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Diğer dilleri bilmem ama İngilizce Uluslararası bir dil.İngilizde,Türkte,Hindide,Çinlide İngilizce konuşur.Aslında bu özenme gibi bir şey değil.Öğrenme İsteğidir Bu.İngilizce öğrenirsen hayatta 1-0 önde olursun.Diğer dilleride öğrenirsen 2-0,3-0 olarak gider bu...Yani bu bir öğrenme isteğidir.Tamam hadi onu geçtim İngilizce sürekli lazım oluyor...Oyunlarda,Sohbetlerde,Derslerde...Yani kısacası bu kötü bir şey değil tam tersine iyi bir şeydir.
Konuyu Okuduktan Sonra Bir Ekleme:Tamam bazı yerlerde haklısın ama bu öyle konuşan kişinin mallığı.Yani "Okay Panpişkom" ile "Okay My Dear Friend" Diyen Kişi Arasında Fark Vardır.Yani bu özenmek değil (Hayır bu sefer öğrenme veya merak demiycem...) "Cool" olma çabasıdır...

ByTheEfsane

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Türkçe dünyadaki öğrenilmesi en zor dil mi ? Şaka mı yapıyosun bi japonca öğren bakalım hele
Herkesin Dili Kendine Kolaydır...Şimdi Japonu ve Türkü Bir Odaya Koysan Yanlarınada Hoca Versen Japon Arkadaşa "Türkçeyi Öğren",Türk Arkadaşada "Japonca Öğren" Deseler İki Arkadaşta "What The Freeze?" Moduna Girerler.Ayrıca Türkçe Çok Kökenli Bir Tarihe Sahip Olduğu İçin Arapça Gibi Dillerden Kelimeler Bulunmaktadır.Zaten Bir Yerde Duymuştur Her İnsan:Türkçe Öğrenilmesi Zor Bir Dildir...

I

Iskefiyeli18

Ziyaretçi
Bence de Dünya da en zor öğrenilen dil Türkçe çünkü bildiğim kadarıyla diğer bütün dillerin neredeyse hepsin de ''Ne senin adın?'' türü bizim konuştuğumuz her şeyi tersten konuşuyorlar. Ayrıca Japoncanın zorluğu nedir kardeşim? Yazım şekli ve hiç alışık olmadığımız imlası değil mi ki? E O zaman bir dili alfabesi/yazımı mi zor yapar dilin kendisi mi? Ve bizim dilimizde çok sayıda deyim/ata sözü vardır ve bunu günlük konuşmalarımızda konuşuruz genelde bir de bunu karşı da ki yabancı insana anlatabilme kabiliyeti lazım. İşi zorlaştıran şey ise bizim Ülkemizin her yöresinin kendine ait bir şivesi olması ve günlük yaşantıda gördüğümüz hemen hemen her insanın dili çok değişik konuşmasıdır. Mesela biz ''Şunu götürüv..
Türkçe'yi zor yapan şey sondan eklemeli olmasıdır yani kelimenin kökünün sonuna ek getirilerek kelimeler oluşturulur.

muhammed1841

Bedrock Kaşifi
En iyi cevaplar
0
Ya abicim Gidip namaz kılsaydınız milletin dilini sorgulamak yerine,
Şimdiye imam olurdunuz .

Millet istediği gibi konuşur mesela benim ingilizce ortalamam 100 iken(havamı da atarım gg) Türkçem 97 yani ingilizceye daha yatkınım ve doğrusunu söylemek gerekirse Türkçeden de daha cok severim, kariyerimi de dilden yapacağım icin daha raadım .-.
millet beni vatan haini görse bile bu bir ayrıcalıktır.

I

Iskefiyeli18

Ziyaretçi
O değil ülkenin %90'ı Türkçe'yi bütün imla kurallarıyla bilmezken ağır vakalarla uğraşıyorsunuz önce küçük hataları yokedin ondan sonra evt yazanlara bulaşırsınız.
Bakın mesela bu forumda, şimdi bu konuda mütevazi olamam dili çok iyi kullanırım bilmediğim kelimeyi kullanmam bu forumda acayip -de, -da yazım yanlışı oluyor önce bunlar düzeltilmeli.

ExtendedFox

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
O değil ülkenin %90'ı Türkçe'yi bütün imla kurallarıyla bilmezken ağır vakalarla uğraşıyorsunuz önce küçük hataları yokedin ondan sonra evt yazanlara bulaşırsınız.
Bakın mesela bu forumda, şimdi bu konuda mütevazi olamam dili çok iyi kullanırım bilmediğim kelimeyi kullanmam bu forumda acayip -de, -da yazım yanlışı oluyor önce bunlar düzeltilmeli.

Mesela her yerde o da yerine oda denmesi
Sadece benim mi gözüme batıyor :(

Sent from my iPhone using Tapatalk

abdullah2323

BOZKURT
En iyi cevaplar
0
Ya abicim Gidip namaz kılsaydınız milletin dilini sorgulamak yerine,
Şimdiye imam olurdunuz .

Millet istediği gibi konuşur mesela benim ingilizce ortalamam 100 iken(havamı da atarım gg) Türkçem 97 yani ingilizceye daha yatkınım ve doğrusunu söylemek gerekirse Türkçeden de daha cok severim, kariyerimi de dilden yapacağım icin daha raadım .-.
millet beni vatan haini görse bile bu bir ayrıcalıktır.

Muhammed hem o ismi tasiyorsun onu gec profiline yzayiyorsun bide ciplak hentau resmi koyuyorsun hicyakismiyor dini agzina alma ya pp deis yada profil ismini

supiii

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Bende bıktım şu dilden vallaha. Bir de en kötüsü insanlarımızı katletme çabasına giren bir ülkenin dilini okulda öğretiyorlar. Biz nie onların dilini konuşalım onlar bizimkini konuşsun lan.. Şimdide Arapça ekleme çabasında daha kendini aydınlatamayan ampülün altında bu topraklar