PVP de kılıçla adam öldüremiyor musunuz ? Rayandu ve Kılıç sanatı Part 1

rayandu06

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Herkese merhaba arkadaşlar
Bugün bir seri ile karşınızdayım.
Amacım PVP de kötü olan oyuncuları iyi etmek ve PVP den zevk almasını sağlamak ve Türkiye'de PVP yi geliştirmek.

Öncelerde konu açmıştım. Fakat pek tutmadı çünkü videolu bir anlatım yoktu ya da Türkler hile kullanmayı seviyor.

Başlayalım. İlk önce kontrol ayarlarımızı yapalım

1. FOV (Field of view) ayarını ayarlardan "90" yapmalıyız. En ideal FOV budur. Bu şekilde PVP de daha fazla alan görebiliriz ve daha fazla konsantre olabiliriz.

2. Asıl ayarlar

Sprint yani koşma tuşumuzu LSHIFT gibi kolayca erişebileceğimiz yere almalıyız. Sakın ha Sakın 2 kere W ye basıp sprint atmayın. Kendi ölüm fermanınızı imzalamış olursunuz. Minecraft hack&slash pvp tarzına sahiptir. Çevik olmalısınız.

Tabi ki bazıları diyecek. "Koşma yı LSHIFT yaptık eğilme ne olacak ?" Şimdi onu değiştireceğiz. Elinizin rahat olabileceği bir yere almalısınız. Tabi benim önerim "Z" tuşu.

Şimdi Düello sırasında çevik olabilmek için tüm ayarları yaptık. Gelelim şimdi PVP sırasında ne yapacağımıza

Önerilen sunucu : us.lichcraft.com

3. Kılıçla başarılı olabilmek için yapılması gerekenler
Öncelikle videomuzu koyalım:
Tarihte araştırma yapmak için bazı adımlar vardır. Bu da aynı ona benzer. Bu yolları takip ettikten sonra rakip %98 ölecektir.
Sırasıyla;
1. Konsantre olmak ve rakibi gözümüze kestirmek ve First hit yapmak
Videoda 0:03 ten 0:11 e kadar Rakibime konsantre olup gözüme kestirdim. Ve hemen 0:16 da Klasik bir taktik olan hilal taktiği ile First hit i yaptım. First hit ile rakibimize çok iyi focuslanabiliriz.
1.1 Hilal taktiği nedir ?
4:22 de en çok belli olan bir taktiktir. Rakip size doğrusal bir harekette saldırmaya gelirken hemen hilal çizerek yandan rakibe koymaktır. Klasik bir taktiktir. Her oyuncu bu taktiğe kanmaz.

1.2 Focuslanmak nedir ?
Konsantre olmanın İngilizce halidir. Yabancı serverlarda çoğunlukla görülebilir

2. Rakip ile savaşırken saldırılardan kaçmak yani strafing yapmak bu sırada rakibe kritikleri oturtmak
Neredeyse videonun her yerinde bulunan bir savaşma tekniğidir. En belli olan yerler 0:35 ve 1:30 dur.
Strafing bir diğer anlamıyla Saldırılardan kaçarken saldırmaktır.
Hatırlar mısınız ? Boşu boşuna 2 kere W ye basmayın diye bar bar bağırıyorum her konuda.
LSHIFT tuşuna basılı tutularak yapılır. İleri geri sağ sol yaparak rakibin saldıramamasını sağlamak ve bu sırada rakibe saldırmak. Bu konuyu kavrayabilirsiniz tüm PVP lerde başarılı olursunuz. PVP nin en önemli konusudur.

2.1 Strafing nasıl yapılır ?

LSHIFT tuşuna basılı tutarak ileri geri sağa sola hareketler yaparken rakibe saldırırsanız strafing yapmış olursunuz.

2.2 Kritik nasıl atılır ?
Kritik, zıpladıktan sonra düşerken rakibe saldırılırsa "Kritik" olur ve rakipten yıldız parçacıkları çıkar ve bu kritik vurduğunuzun kanıtıdır.
Kritiğin daha focuslu bir şekilde yapılabilmesi için "Tam düşerken Z ye basılırsa (Eğilme) Attığınız kritik daha fena olur ve sonraki saldırılarda konsantre kaybetmeyiz

3. Rakibin işini bitirmeye yaklaşmak ve Block&hit sırları
Block&hit 1 vs 1 lerde mutlaka kullanılması gereken bir taktiktir ve evrenseldir.
1.8 de ne kadar saçmalanmışsa da block & hit hala çok işe yarıyor
Nasıl mı ?
3.1 Block & hit ne işe yarar ve nasıl yaparım
Block hit hem saldırıp hem savunmaktır. Mouse nin sağ ve sol tuşuna aynı anda basılarak yapılır.
Burası önemli, hem rakibin saldırlarını 1/2 oranında azaltırken hem de saldırı hızımı 2 katına çıkarır.

Nasıl mı ? Her şey videoda
Duvara dayadım ve gömdüm block & hit ile (2:00)

3.2 Block & hit in dezavantajları
Unutmayın, Block hit yaparken STRAFİNG YAPAMAZSINIZ. Bu sırada rakip size focuslanabilir. Block hit i kullanmak için bir yere dayamak lazım rakibi. Her zaman kullanırsak patates ederler bizi
Mesela benim yaptığım hata gibi
Block hit yaptım strafe yapamadım ve rakip bana focuslandı (0:29)

4. Rakibin işini bitirmek ve son vuruşları yapmak
Rakip bir süre sonra öleceğini belli edecektir. Strafe si yavaşlar ve kaçmaya başlar. 0:56
Zırhları kırılır ve ölmeye başlar. 1:20

4.1 Ne yapmalıyım ?

Her şey videoda. Söylenecek fazla şey yok. Strafing hızını arttırın ve sakin olun.

Bu şekilde kılıçla rakiplerinizi alt edebilirsiniz. İyi PVP ler :)

Mr1KinG

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Bence yararlı bir konu fakat ben yakın savaşı sevmem silahlı sunucularda iyi skorlarım vardır Örn:1 sunucuda (adını söylemiyeceğim reklam olmasın) 2 günde top 50 wine sahipim toplam 60-70 civarı kadar attım ama kaybetmemin sebebi takımlı 3 lü guruplar 2li gurupları öldürmek kolaydır zaten ya biri arkada olur yada 2 side önden dalarlar bende giderim daha nce mayın koyduğum yerleri atayarak geçerek mayına basmasını sağlarım diğeride beyin yer

TheLoner

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
yararlı konu...olta veya çakmak , kılıçla birleştirilerek uygulanmalıdır bence..özellikle hunger games tarzı oyunlarda sadece kılıç yeterli olmuyor..adamı yakmak,oltalamak,oklamak sonra kılıçla girişmek en garanti yöntem..bu arada ben koşma tuşunu r tuşu yapıyorum..elime daha yakın geliyor

rayandu06

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
yararlı konu...olta veya çakmak , kılıçla birleştirilerek uygulanmalıdır bence..özellikle hunger games tarzı oyunlarda sadece kılıç yeterli olmuyor..adamı yakmak,oltalamak,oklamak sonra kılıçla girişmek en garanti yöntem..
Haklısın. Fakat Part Part anlattığım için onları gelecek partta ayrıntılı şekilde anlatacağım
Tüm PVP konularına bir anda girmek karışıklık oluyor.

umut_

┌────────────┐ [ 1881 - 193∞ ] └────────────┘
En iyi cevaplar
0
Yakında SG Yede Alışırsın Hep Kitli HG Olmuyor SG Başla Birazda :)