[Cevaba Müsait] Bilgisayarım gençliğini yitiriyor, doktor bey bir çare!

I

Iskefiyeli18

Ziyaretçi
Disk birlestirme bildigim kadariyla risk uzerindeki yuku azaltir.
temizlemeyle olmaz o is. Ben de temizledim. Daha cok ses cokarmaya basladi. Eger islemci cok guc cekmiyorsa isinmaz.
İşlemci fanını çıkarmak daima risktir bence. Disk birleştirme sadece gezinme performansını etkiler, oyunlarda vs farkedileilecek bir etkisi olmaz.

RazAssassin

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Forumlarda : Yok psuyu temizle düzelir yok diskler falan her türlü çözüm var.
Bilgisayarcılarda : Bu bilgisayarın monitör gitti abi. - Format.
Abi bilgisayar kasıyo - Format şart.

GT-I8150 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

BlackRains

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
1

İşlemci fanının gücünü keserse ısınıp kapanmaz mı? Fan yenileme daha mantıklı olur o gibi durumlarda. Ki zaten fanı temizlemiş fakat ses kesilmemiş, sesin PSU fanından geldiğine inanıyorum.[DOUBLEPOST=1428952364,1428952275][/DOUBLEPOST]Ek olarak, disk bisleştirmenin kasmayı önleyeceğini sanmam, daha çok kısayol/klasör açma gibi durumlarda işe yarar.
İşlemci stok fanıyla serinliyor. Stok fanların da pek taraftarı olmadığını biliyorum. Sesin hangisinden geldiğini müsait zamanda test ederim. Ancak büyük ve en kötü ihtimalle, evet, fan değişimi.

Disk birlestirme yaparsan disk kullanim sorunu duzelir. Sesi her zaman psu fani yapmaz. Eline bir kalem al ve her fanin icine sok. Hangisinde ses biter ise psu ile baglantisini cikar.
Disk birleştirmeyle birlikte bütün Windows Update'ler yapıldı. %100 kullanıma henüz rastlamadım. Biraz yavaş açılması haricinde görünürde bir sorun yok.

:sgül:

Salturbone

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0

İşlemci stok fanıyla serinliyor. Stok fanların da pek taraftarı olmadığını biliyorum. Sesin hangisinden geldiğini müsait zamanda test ederim. Ancak büyük ve en kötü ihtimalle, evet, fan değişimi.

Disk birleştirmeyle birlikte bütün Windows Update'ler yapıldı. %100 kullanıma henüz rastlamadım. Biraz yavaş açılması haricinde görünürde bir sorun yok.

:sgül:
İlks basta yavasliyor. Sonra oyle bir hizlaniyor ki sasarsin. Stok fanlar da gayet iyi is yaparlar ama bazen gereginden fazla ses cikariyorlar. (Amd nin stok sogutuculari gibi)

successed

PLAY.İZMİRMC.COM 1.13 #BİR BLOK DÜNYASI!
En iyi cevaplar
0
ssd alıp taktıgında bukadar yazının boşa oldugunu anlayacaksın :)

HeroPlayz

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
  1. Format atmayı dene
  2. Kasadaki tozları temizle(ttir)
  3. Antivirüs kur(Kaspersky hariç çünkü fazla RAM kullanıyor) ve tarattır çünkü virüs yavaşlatıyor olabilir.
  4. Chrome'den farklı bir tarayıcıya yönel(Chrome fazla RAM kullanır)
  5. CCleaner kullan
  6. Bilgisayara darbe gelmemesine dikkat et.
Benden bu kadar.İşe yaradıysa bir şey değil.