Thug life olayı hakkında bilgilendirme.

rayandu06

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Evet yargılamak bana düşmez de zevkler ve renkler tartışılmaz diyen salağa inanmayın. Sabah akşam ot içen kafası güzel bol giyinen beyinsiz serserilere benzemek istiyorsan benze ama git başka yerde benze
Size inat burada benzeyeceğim. Ve bu forumdan gitmeyeceğim.
Ben ot falan çekmem. Sen bana şizofren çocukları tanımlıyorsun.

Benim çektiklerimi birazcık anlasan sen de Rap e başvururdun.
Kimse beni sevmek zorunda değil. Ben kendimi severim o bana yeter.

OttoAlfredo

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
en saçma şeylerden biride insanların ilgi alanlarına ve tercihlerine saygı göstermemek ve taciz etmektir bence.hayat stiliniz yaşadığınız olaylar acılar bazen şarkılarda şekil alır. yani burada gelip örnek aldığımız kişileri sınırı aşmadıktan sonra ne aileniz ne arkadaşlarınız ne de diğer insanları ilgilendirmez.

rayandu06

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Hepinizin kültürünü alıp yok ediyorlar haberiniz yok bırakın devam edin siz
Başkalarının yaptığı hobilere, ilgi alanlarına hakaret edecek derecede eleştiri yapmak sana düşmez, şuraya kendi kusurların hakkında konu açmaya yüreğin yetmez.
Saçma siyaset konularında çocukça yorumlar yapmak bu milletin senin yüzünden kötüye gitmesini işaret etmez mi ?

O kadar boş laf yapıyorsun ki kendini harddisk diye satsan sınırsız kapasiteli diye piyasaya çıkarsın.

Fatih the Wizard

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Beyler varsa bayanlar, sevmediğiniz için bir kültüre *** atmanız yanlış. Ben çoğu müzik tarzını dinliyorum zaten genelde rap olmak üzere. Burada yeraltında yaşıyorum adam dövüyorum artistlik yapanı seriyorum falan yapacak da değilim, öyle bir adam değilim. Ama çoğunuz rap'i Yetenek Sizsiniz'e giden neydi 63 stayla mı o elemanlar gibi elemanlar yapıyor sanıyorsunuz. Müziğini sevmiyorsunuz. O kadar çok rap'i mahveden adam var ki (Türkiye'de özellikle), ister istemez müziği araştırmayan adamda ön yargı uyandırıyor.

Amerikan rap'ine girince de 'ov karı kız para şöhret' başlığı altında rap yapan binlerce saçma rapçiden ötürü yine rap müziği kötü sanıyorsunuz. Ama size şöyle söyleyeyim;

Elinizde dünyanın en iyi 5 elması olsun, siz bunu 10000 tane çürük elmanın arasına atın kimse gidip o 10000 elma arasından 5 tane mükemmel elmayı farketmez. Evet rap'i sizin düşündüğünüz gibi yapan rapçilerden ve rap'lerinden ben de sizin kadar nefret ediyorum. Her gün sokağa çıkıp 'ov yeah im a gangsta shoot this ...' yapan tiplerden ya da parası veya yanındaki birsürü kızdan konuşanlardan yani. Veya aşk acısı çekiyorum diye arabesk rap yapan birsürü Türk özür dilerim rap'çilerden. Ama bana sorarsanız rap müzik hayatı en güzel protest eden bir müzik türüdür. Yapabilenleri için konuşuyorum. Eğer vaktiniz varsa rap'i sevmiyorsanız da şu şarkıya bir göz atın, bahsettiklerimden az çok bahsediyor;

İşte bu benim kaliteli diyebileceğim bir adam. Otu övmeyen, karı kız ve para konulu rap yapmayan bir adam. Ve bu şarkıda gayet hoş anlatmış durumu.

Tupac'a gelince Tupac hakkında bilip bilmeden atıp tutmak yanlış olur. Ben de tam olarak Tupac'ın hayatını bilmiyorum ama bütün hayatını savunduğu şeyle yaşamış olması o adamın benim gözümde yüce bir adam olması için yeterli. Ve bunu savunmak basit bir şey değildi, savunduğu şeyler yüzünden vuruldu ve hastahaneden çıkar çıkmaz geri aynı şeyleri savunmaya devam etti. Sonra da ölüp gitti. Dünyanın en cesur şarkıcısıdır belki. Şarkısından çok Tupac'ın belgesellerini ya da röportajlarını dinleyin, nasıl bir insan olduğunu az çok çıkarırsınız. Saygı duyulacak bir adam, rap'i sevseniz de sevmeseniz de.

Türkçe rap'den kaliteli bir şarkıya gelelim;

Bu da sanırım içerik olarak gayet hoş gelebilir size, dinlemek zorunda değilsiniz. Birincide attığım linke baktıysanız anlatmaya çalıştığım şeyi anlamışsınızdır.

Ve yazıyı şöyle bitireyim, bunu ben sizinle ya da rap sevmeyenlerle veya rap'i benden farklı şekilde sevenlerle tartışmak için yazmadım. O yüzden gelip bana abuk subuk tartışma çıkarma amaçlı içerikle cevap verirseniz, yazmakla uğraşmayacağım. Rap dinleyen bir adamım dediğim gibi, Michael Jackson'ın müziği bana göre değil. Ama adam bu işi iyi yapıyor ve o adamın kişiliğine çok saygı duyuyorum. Aynı müzik tarzında batıran adamlar da vardır eminim, ama pek umrumda değil o tarzda iyi adamlar olduğu sürece.

Vakit ayırıp okuduysanız teşekkür ederim, biraz afk oyun oynayayım :D

Kaan697

Vae Victus
En iyi cevaplar
0
Başkalarının yaptığı hobilere, ilgi alanlarına hakaret edecek derecede eleştiri yapmak sana düşmez, şuraya kendi kusurların hakkında konu açmaya yüreğin yetmez.
Saçma siyaset konularında çocukça yorumlar yapmak bu milletin senin yüzünden kötüye gitmesini işaret etmez mi ?

O kadar boş laf yapıyorsun ki kendini harddisk diye satsan sınırsız kapasiteli diye piyasaya çıkarsın.
Vay be ne güzel lafmış aferin sana
Kültür ülkedeki yakacak vs yardımı alan %30 luk kesim e para sağlamıyor.
(Hatta %30 değil direk 30 milyon (Kişi sayısı , hane sayısı 8 milyon))
Kültürleri olsa sabah akşam şey yapacaklarına bakabilecekleri kadar çocuk yaparlardı ki aç kalmazlardı hiçbiri

rayandu06

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Vay be ne güzel lafmış aferin sana

Kültürleri olsa sabah akşam şey yapacaklarına bakabilecekleri kadar çocuk yaparlardı ki aç kalmazlardı hiçbiri
Sen neredeyse küfür edecektin ben bir şey dedim mi ? Kendini eleştirmeye gelince hemen kısa bir cümleyle ortamdan ayrılıyorsun. Çok iyi iş yapıyorsun, devam et.