Paraşüt - Özgürce Düşebilirsin

DarkStorm

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Merhaba arkadaşlar öncelikle skript yazmaya başlayalı çok az bir zaman oldu ve kayda değer olarak gördüğüm ilk skriptimi burada paylaşma gereği duydum.Öncelikle skript paraşüt fakat ne derece başarılı olduğumu bilmiyorum.Elimden geldiğince bir paraşüt şekline sokmaya çalıştım ne derece başarılı olduğum sizin takdirinize kalmış bir durum.

Öncelikle yetki : parasut.kullan yetkisi.Bu yetki olmadan paraşütü kullanamazsınız.Ayrıca paraşüt açıldığı zaman gidilecek mesafeyi yani hızı dosya içinden mesafe: 3 yerinin 3 değerini değiştirerek kendinize göre ayarlayabilirsiniz.Yine yetkileri de bu şekilde ayarlayabilirsiniz.Skript daha önce yazıldıysa sahibinden özür dilerim fakat bundan başlama gereği duydum.Paraşüt skriptinin kodları aşağıda verdiğim gibidir.Ayrıca nasıl çalıştığına dair videomu da izleyebilirsiniz ne derece başarılı olduğum size kalmış bir durum.Varsayılan paraşüt açma itemini yumurta olarak belirledim kodların içindeki "egg" kısmını değiştirerek de bunu kendinize uygun şekle getirebilirsiniz. /parasut komutu ile paraşüt alabilirsiniz.İyi Oyunlar Dilerim...

Kod :

Kod:
options:
#Asagidaki deger ile parasut acildigi an gidilecek hizi ve dolayisiyla mesafeyi belirlersiniz
    mesafe: 3

command /parasut:
        permission: parasut.kullan
        trigger:
                player has permission "parasut.kullan"
                give an egg named "&6&lParasut" to the player
                send "&6&lParasut Verildi" to player

on right click with egg:
    if player's tool is egg named "&6&lParasut":
        if the block below the player is air:
            player has permission "parasut.kullan"
            cancel event
            set {parasut} to true
            remove 1 egg from the player's inventory
            send "&6&lParasut Acildi" to player
            push player forwards with speed {@mesafe}
            set {parasut} to false
            if block below player is not air:
                cancel event
on damage:
   if {parasut} is false:
      cancel event
      set {parasut} to true

umut_

┌────────────┐ [ 1881 - 193∞ ] └────────────┘
En iyi cevaplar
0
Şöyle Tepemde Halılardan Bir Paraşüt Açılıp Çit veya Parmaklık İle Paraşüt Görünümü Verilip Yere Doğru Yavaştan Aktığın Bir SK Tahmin Etmiştim Ne Buldum @Enderiatus

DarkStorm

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Yavaşça indiğini bende biliyorum lakin skripte yeni başladığımdan nasıl ayarlayacağımı bilmiyorum ki okursanız ki yazımda ne kadar başarılı olduğum size kalmış eki var yorumlarınız için teşekkürler

Lapynours

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
kardeşim eğer yeni başladıysan başarılı bence ama geliştirmenide öneririm yinede ellerine sağlık kullanışlı bir skript :) viplere eklenebilir mesela vipözellik olarak :)

efe2002ozyay

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Command block ile bile bundan daha güzel paraşüt yapan çıkmıştı hemde görseli daha iyidi ;

efe2002ozyay

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Yavaşça indiğini bende biliyorum lakin skripte yeni başladığımdan nasıl ayarlayacağımı bilmiyorum ki okursanız ki yazımda ne kadar başarılı olduğum size kalmış eki var yorumlarınız için teşekkürler
Paraşüte sağ tıkladığı zaman oyuncuyu altında bir blok olana kadar aşşağıya 1 blok 1 blok tpleyebilirdin?
Mantığı bu paraşütün..

DarkStorm

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Sonunda tavuk kullanılarak yapılmış bir paraşüt skripti buldum sandım, çıkan şeye bak :/
Beğenme göreceli bir kavramdır buna bir şey demiyorum bunun yanında beğenip beğenmediğini de açıkça söyleyebilirsin burası bir forum sonuçta ama benim fikrim bu şekildeydi ve buna da burdan başlamak istedim.Fikrin var bu düşünceni kendin de yapabilirsin senin şu an söylediğin söz kusura bakma ama hazırcılığa da çıkabiliyor.He o fikrin biraz hatta çok az bir araştırma yaparak daha önce yapılmış olduğunu da görebilirdin.Bunun yanısıra benim şu anda gelebildiğim seviye önünüzde gördüğünüz kod birikintisi.He kendimi geliştirip daha iyi yapmak istemezmiyim isterim ama 1 günde öğrenilebilecek bir konu olsa adına kategori açılmazdı.Tecrübeye de dayalı bir olay olduğunu daha bu seviyedeyken bile görüyorum.Yorumun için teşekkür ederim.[DOUBLEPOST=1431199116,1431198979][/DOUBLEPOST]
Paraşüte sağ tıkladığı zaman oyuncuyu altında bir blok olana kadar aşşağıya 1 blok 1 blok tpleyebilirdin?
Mantığı bu paraşütün..
biraz ileri de gitsin diye bu şekilde düşünmüştüm aslında :)[DOUBLEPOST=1431199173][/DOUBLEPOST]
Command block ile bile bundan daha güzel paraşüt yapan çıkmıştı hemde görseli daha iyidi ;

Komut bloklarına daha önce hiç el sürmedim :)

efe2002ozyay

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Beğenme göreceli bir kavramdır buna bir şey demiyorum bunun yanında beğenip beğenmediğini de açıkça söyleyebilirsin burası bir forum sonuçta ama benim fikrim bu şekildeydi ve buna da burdan başlamak istedim.Fikrin var bu düşünceni kendin de yapabilirsin senin şu an söylediğin söz kusura bakma ama hazırcılığa da çıkabiliyor.He o fikrin biraz hatta çok az bir araştırma yaparak daha önce yapılmış olduğunu da görebilirdin.Bunun yanısıra benim şu anda gelebildiğim seviye önünüzde gördüğünüz kod birikintisi.He kendimi geliştirip daha iyi yapmak istemezmiyim isterim ama 1 günde öğrenilebilecek bir konu olsa adına kategori açılmazdı.Tecrübeye de dayalı bir olay olduğunu daha bu seviyedeyken bile görüyorum.Yorumun için teşekkür ederim.[DOUBLEPOST=1431199116,1431198979][/DOUBLEPOST]
biraz ileri de gitsin diye bu şekilde düşünmüştüm aslında :)[DOUBLEPOST=1431199173][/DOUBLEPOST]
Komut bloklarına daha önce hiç el sürmedim :)
ileri gitmesini istiyorsan dediğimin yanına bide rx,yx gibi kavramlar var bunlar oyuncunun hangi yöne baktığını gösterir mesela north'a bakıyorsa north'a yarım blok ışınlansın aynı zamanda da 1 blok aşşaıya ışınlansın..