Dil önerilerinizi bekliyorum..

Epistomoloji

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Arkadaşlar programlama dilleri ile ilgileniyorum. Temelini attım ve yeterince bilgim var. Mantığını çözdüm diyebilirim. Fakat asıl mesele şu: Hangi dili kullanmalıyım?
Farklı dillerin artıları ve eksileri neler, ne gibi kolaylık sağlar, hangi tür işler yapabilirim? Bu sorularımı cevaplarsanız sevinirim. İyi forumlar.

Epistomoloji

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Oyun yazmak istiyorsan c++;
İşlemciye sahip bütün elektronik aletler için program yazmak istiyorsan java;
Windows'un sürtüğü olmak istiyorsan c#(alınmak yok);
Programcıyım diye geçinmek istiyorsan VisualBasic;
Ne gibi biraz açsan? Artıları eksileri neler? Neden c++ mesela?

Centeglassered

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
VisualBasic'i atla. Web programlama hakkında ben bir şey söyleyemeyeceğim. (HTML, PhP vs.) Çünkü bilmiyorum.

Başlamadan; IDE program yazmayı sağlayan program.

C \ C++
C öğrenip, daha sonra C++ 'a geçebilirsin. C++'ı öğrenen programlamayı çözmüş demektir.
C++ C'nin geliştirilmişidir. Bu nedenle daha zordur. Fakat hızlıdır, etkilidir. Windows, OS X, Linux vs. işletim sistemleri hep C++ ile yazılmıştır. Rahatça 3B oyun yapabilirsin. Çünkü OpenGL ve DirectX C++ ile yazılmıştır.
Eksileri olarak; zor olması dedik, kullandığın kütüphanelere göre işletim sistemi sınırlaması. Yani Windows kütüphaneleri kullanırsan OS X'de (Mac'de) programını açamazsın. Alt seviye bir dil olması. Yani kelimeden çok rakam ve belirteç var. IDE'leri çöp. Hata ayıklama kabus. Güzel IDE'ler var fakat kesenin ağzını yırtyorlar.

Java (<3)
C++'a nazaran nesneye yönelik bir dildir. Ayrıca her işletim sisteminde çalışır, çünkü programlama mantığı farklıdır. Direkt makinede çalışmaz. Makinenin içinde bir sanal makine oluşturur (Java Virtual Machine (Java Sanal Makine)) ve programları orada çalıştırır. Tabii dezavantajı hemen fark etmiş olmanız lazım, bu onun yavaşlamasını ve fazla bellek harcamasını sağlar. Ayrıca bir Java programını çalıştırmak için fazladan bir programa (JVM) ihtiyaç duyarsın. Java'da bellek erişimi otomatiktir. Bu bir artı. Fakat biraz da erişim kısıtlaması. C++'da daha kolay hack yazabilirsiniz. Çünkü bellekteki veriyi istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.
Java biraz fazla kötülendi ama yukardakilerin eksikliğini hiç hissetmeyeceksin. Çünkü dil İngilizce. Öğrenmesi çok kolay. Fakat VisualBasic gibi aynı basitlikteki dillerden çok daha fazla etkili. Ayrıca hata ayıklaması çok kolay. Ve beleş çok kaliteli IDE'leri var. (Eclipse, NetBeans, ItelliJ) Java'nın basitliğinden ötürü hata kodlama anında hemen fark ediliyor. Ayrıca program sana hemen hatayı giderecek bir öneri sunuyor.

Şimdi işim var C# la devam edicem.

Son düzenleme:

Ardart

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bence C++ ile başlamalısın yola.
Gayet güzel ve kullanışlı bir dil. Ben ilk hesap makinemi yaptım bile.
Seçim sana kalmış, iyi forumlar.

Centeglassered

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Devam etmeden; syntax dilin yazım kuralları demek. (Asıl anlamı imladır.)

C#
C# = C++ + Java
Yani ikisininde güzel yerlerini almış fakat ne Java'yı ne de C++'ı geçebilmiş.

Bu dil Windows'da kullanılır. Yani OS X hayal. Syntax'ı Java ile aynı. Zaten söylediğim ilk 4 dilin syntaxı baya benzer.

Batch
Çok güzel .bat yazarsın. Başka bir şey yok. :D CMD'yi veya Mac'de Terminal'i açıp herkese kendini tek tuşla CIA'yi çökerten bir hacker olarak gösterirsin.

Başka diller tabii ki de var fakat bunlar en popülerleri.

İki seçeneğin var
* C++
* Java

Ben Java öneriyorum seçim sana kalmış. İstersen yukarıda bir anket oluştur.

Centeglassered

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Oyun yapmak istiyorsan unity , c++ veya unreal engine
Eğer bir program yapmak istiyorsan visual basic ,c#,java,lua
Eğer Web sitesi oyunu yapmak yada web sitesi tasarımı yapmak istiyorsan php öneririm html 5 ide öneririm ama html değil html 5
unity ve unreal engine dillerini çok merak ettim. Ayrıca visual basic ve lua yı mı öneriyorsun? C# ciddi misin?

Centeglassered

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Unreal engine biraz kolay ve 3d dir mesela goat simulatorun android versiyonu unreal engine ile yapılmıştır internetten goat simulatorun android versiyonunun crackını yada google play storeden 10 tl ye alıp nasıl olduğuna bakabilirsin. Unreal engine ise ücretsiz.
Unity ise birçoğu 3d oyunun iç organıdır, o da biraz kolay ama 3d ve multiplayer oyunları rahatlıkla yapabilirsin ama 3d yapmayabilirsin de
Şakacı

Epistomoloji

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Unreal engine biraz kolay ve 3d dir mesela goat simulatorun android versiyonu unreal engine ile yapılmıştır internetten goat simulatorun android versiyonunun crackını yada google play storeden 10 tl ye alıp nasıl olduğuna bakabilirsin. Unreal engine ise ücretsiz.
Unity ise birçoğu 3d oyunun iç organıdır, o da biraz kolay ama 3d ve multiplayer oyunları rahatlıkla yapabilirsin ama 3d yapmayabilirsin de
Senin dediklerin oyun motoru, biz programlama dillerinden bahsediyoruz.