Saçma Sunucular ve 3 Aylık Yaz Tatili Faciası

LegendofAnatolia

Kaptan Penguen
En iyi cevaplar
0
1.2-1.3 güzeldi bence lapis hammaddeleri falan daha icat olmamıştı ve de çok uçuk kaçık pluginler falan eklenmiyordu. Bütün çoluk çocuk sv kurmuyodu. Daha sonra yavaş yavaş suyu çıktı :S

Exo

Gray
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Bu konu hakkında şahsen zibilyon tane konu açtım. Şimdi benim görüşüme göre Minecraft beta sürümünden çıktıktan sonra Türkiye kitlesi olarak kötüye gitmeye başladı. Bu aslında minecraft ile alakalı bir olay değil teknoloji çağına geçtik ve ilgisiz aileler çocuklarının çenelerini kapatıp meşgul olması için bilgisayar başında onları serbest bıraktı. E tabi minecraft ise büyüyen ve gelişen bir oyun lego mantığı sandbox türü olduğu için küçük arkadaşlarında ilgisini çekti. Gelelim ki küçük arkadaşların iyi aile terbiyesi alanlar şu an bu konuda yazı yazanlar tabii ki hepsi küçük yaşta değil onu ima etmedim. Sonra bilenler bilmeyenlere sunucunun nasıl açılacağını söyledi evet çok güzel ve çok eğlenceli sunucular açıldı ama eskiden bot, ddos vb. hardcore yapılan şeylerde vardı ama oyuncu kitlesi anlayışlıydı. şu an ise aile terbiyesi almayan gelecekte başarılı olamayacak kimseler bu forumun ve Türkiyedeki oyuncu kitlesinin çoğunu oluşturmakta oyuncu kitlesi olarak sadece minecraft'a özel değil hangi oyunda ararsanız arayın böyle. Bir oyun multiplayer ve cracklenebiliyorsa o oyunda tanınmaya başladığı anda zehirlenecektir. Pay 2 play oyunlarda bunları göremezsiniz örneğin world of warcraft. Çünkü hiç biri o oyuna her ay para ödemeyi göze alamıyor. Neyse konumuza geri dönelim. Gel gelelim acemi hostingler çıktı. Mobil ödeme kabul ettiler, dolandırmalar etmeler bir sürü olayın sonunda elinde 20-30 tl geçiren sunucu açmaya başladı. Ama kaliteli sunucuların aylık sunucu masrafları emin olunki 100-200 tl arasında idi. Şuanda hub olup güzel sunucular var. Tabi iki elin parmağını geçmez bu sunucu sayısı. Birisi yetkililerin el atması gerektiğini söylemiş dediğim gibi biz el attık sunucu ödülleri dedik teşvik dedik onaylar dedik gelin görün ki konumu onaylarmısınız diye profile gönderilen mesajlar, kurallara uymayan konular için bile tartışmalar çıktı. Minecraft kitlesi şuanda yabancılardaki gibi olucak türkiyede. 10-50 tane tutan sunucu olur orda oynanır geriside hamachi muamelesi görür kimse girmez. Geleceği böyle ama şuanlık yapılacak bir şey yok gibi gözüküyor. Bu yüzden açılmış güzel sunucuları destekleyin ve andan alabileceğinizi alın hiçbir şey geri vermeyin.
[DOUBLEPOST=1436465420,1436465374][/DOUBLEPOST]
aynen bak adam "eylence" yazmis konu basligina onaylamislar konu duzeni berbat yonetim kusura bakmasin ama konulara bakmadan onayliyo galiba
Belirli kişilerin atanması için uğraşıcam denetimlere önceden böyleydi artık kafasına esen konu onaylıyor özellikle ben bir şablon oluşturdum konuyu açamayacaklar için her neyse.

umut_

┌────────────┐ [ 1881 - 193∞ ] └────────────┘
En iyi cevaplar
0
Belirli kişilerin atanması için uğraşıcam denetimlere önceden böyleydi artık kafasına esen konu onaylıyor özellikle ben bir şablon oluşturdum konuyu açamayacaklar için her neyse.
Forumda Zaten Sunucu Bölümü Yetkilileri Hiç Dikkat Etmeden Konuyu Onaylıyorlar
En Az Günde 1 Sunucuyu Rapor Ediyorum Çift Konusu Olduğu İçin Birisini X Açıyor Diğerini Y Admin Konuyu Onaylıyor Birinin Başlığında XCraft Diyor Diğerinde Süper Sunucu XNetwork Diyor Oda Onaylanıyor O Bölüm İçin Günde En Az 2-3 Saat Aktif Olup Hiçbir İş Yapmasada Konuları Kontrol Edecek Bir Yetkili Lazım

blackone1991

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
Türkiye'de olay tam tersi artık sunucu aça aça alışıyor insan.Adamlar sunucuyu görür görmez "Lapis yosa kötüdür.Sebebi çok zor" madem o kadar fazla zor neden Minecraft oynuyorsun ? Aslında temele bakmak lazım.Minecraft Hayatta Kalmak için tasarlanan, hayal gücümüzün bloklara döküldüğü bir oyundur.Şuana kadar lapis oynayıp tek oyuncularda hayatta kalanı bile görmedim açıkcası. Adam minecraft'ı unutmuş sanki minecraft'ın kurucusu o sunucun kurucuları gibisinden bir düşünce oluyor...

Kritex

Engineer
En iyi cevaplar
0
Sanırım en uzun süre açık olan Survival serverlarından birine sahibim (Provanas-13 Ay). Ve şunları eklemek istiyorum. Andro arkadaşın serverını biliyorum, aylardır açık. Hakkını vermek lazım, istikrarını bozmadı ve açık tuttu bu süre boyunca. Bu arkadaş gibi sayılacak ancak 1-2 server daha var. Diğerleri ise max 1 ay dayanıp, vipliklerini satıp kapanıyor. İşte 13 aylık server maceralarımdan kesitler:

1-Abi alım var mı, abi mod olabilir miyim ileride, abi builder lazım servera ?
2-Abi server nasıl açılır, kurmama yardım eder misin ?
3-Bu plugin nasıl çalışıyor, senin serverdaki bu pluginin adı ne ? (Her hafta min 5 kere yaşanıyor, ve taklitçi serverlar iki elin parmaklarını geçer şu an saysam). Örneğin: https://forum.gamer.com.tr/konu/istek-sans-kutusu-plugini.270113/
4-Serverdaki yoğun tp tuzak kavgaları, vs atıyorduk adam getirdi, oyun açığını kullanarak servera zarar verme
5-Botlama, ddos vakaları. O kadar yoğun ki anlatamam
6-Aşırı derece küfür kullanımı, en terbiyeli rehberlerin bile rayından bir gün çıkması, akla gelinmeyecek türde yalanlar
7-Ve son olarak en acısı, oyuncuların %95 i hileli client kullanıyor. Bunları banlamıyorsam tek sebebi nocheatplus gibi pluginlerden dolayı kullanamıyor olmalarıdır.

Andromurat

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Sanırım en uzun süre açık olan Survival serverlarından birine sahibim (Provanas-13 Ay). Ve şunları eklemek istiyorum. Andro arkadaşın serverını biliyorum, aylardır açık. Hakkını vermek lazım, istikrarını bozmadı ve açık tuttu bu süre boyunca. Bu arkadaş gibi sayılacak ancak 1-2 server daha var. Diğerleri ise max 1 ay dayanıp, vipliklerini satıp kapanıyor. İşte 13 aylık server maceralarımdan kesitler:

1-Abi alım var mı, abi mod olabilir miyim ileride, abi builder lazım servera ?
2-Abi server nasıl açılır, kurmama yardım eder misin ?
3-Bu plugin nasıl çalışıyor, senin serverdaki bu pluginin adı ne ? (Her hafta min 5 kere yaşanıyor, ve taklitçi serverlar iki elin parmaklarını geçer şu an saysam). Örneğin: https://forum.gamer.com.tr/konu/istek-sans-kutusu-plugini.270113/
4-Serverdaki yoğun tp tuzak kavgaları, vs atıyorduk adam getirdi, oyun açığını kullanarak servera zarar verme
5-Botlama, ddos vakaları. O kadar yoğun ki anlatamam
6-Aşırı derece küfür kullanımı, en terbiyeli rehberlerin bile rayından bir gün çıkması, akla gelinmeyecek türde yalanlar
7-Ve son olarak en acısı, oyuncuların %95 i hileli client kullanıyor. Bunları banlamıyorsam tek sebebi nocheatplus gibi pluginlerden dolayı kullanamıyor olmalarıdır.
Başta Teşekkür ederim benim nasıl düşündügümü düştügüm durumları en azından biliyorsun dün nasıl bir açıksa sunucunun pluginlerinin içerigi silindi dedim bu kadar olamaz dedim ne Bot biter ne ddos biter ne açık biter ne hile biter Sunucu sahibi olmak aşagıdan iyi görünüyor fakat yukarıya çıkınca işin sorumlulugunu ve büyüklügünü anlıyorsun diger sunucular 1 ay dayanamıyorlar kapatıyorlar sorumluluk kaldıramayan açmasın sunucu

AzlaazTR

Hayalet Avcısı
En iyi cevaplar
0
Haklısın bide lapis özelliğinide eklemeyi unutma. .s Craftların vazgeçilmez özelliği lapisdir survival serverlerde bile lapis görmüştüm bi ara. :(

Zopir101

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Bir saat önce en yeni faction sunucusuna (realgaming mi ne) girmiştim. bir baktım. vip değilim ancak viphammadde açık. sonra tabi kapatmışlar.ama nasıl kapatma. blok koymuşlar bitmiş, yani vip yok serverda viphammadde niye yapasınız. hem var diyelim, vipler de giremiycek şimdi, normal oyuncular da. çok gereksiz bir server. tadımlık demiştim zaten de
he birde "gün geçtikçe büyüyoruz" yazmışlar serverin açıklamasına. (ctrl+a yapmanızı öneririm :)

TAM BİR UMUTSUZ VAKA.[DOUBLEPOST=1436545793,1436545460][/DOUBLEPOST]
Haklısın bide lapis özelliğinide eklemeyi unutma. .s Craftların vazgeçilmez özelliği lapisdir survival serverlerde bile lapis görmüştüm bi ara. :(
E ama RealGaming de viphammaddeyi görünce.. (ben monstercrafterhd :D)

Krumb069

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
1
Bir saat önce en yeni faction sunucusuna (realgaming mi ne) girmiştim. bir baktım. vip değilim ancak viphammadde açık. sonra tabi kapatmışlar.ama nasıl kapatma. blok koymuşlar bitmiş, yani vip yok serverda viphammadde niye yapasınız. hem var diyelim, vipler de giremiycek şimdi, normal oyuncular da. çok gereksiz bir server. tadımlık demiştim zaten de
he birde "gün geçtikçe büyüyoruz" yazmışlar serverin açıklamasına. (ctrl+a yapmanızı öneririm :)

TAM BİR UMUTSUZ VAKA.[DOUBLEPOST=1436545793,1436545460][/DOUBLEPOST]
E ama RealGaming de viphammaddeyi görünce.. (ben monstercrafterhd :D)
//no comment daha mantıklı olur

korayberk

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Evet maalesef durum böyle ancak güzel serverleri desteklemeliyiz bence verebileceğiniz ip var mı dm atın?

Sent from my iPhone using Tapatalk