Üstteki üyeyi bir hayvana benzet.

İnanılmaz

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Ne dediğini anlamadım?Sırf bunu yazmak için şifremi sıfırladım ve foruma tekrar giriş yaptım.Uzun süre olmuştu.
Sanırım sen insanlar uzaylı demek istemişsin.Biliyorum forumun yaş seviyesi biraz düşük,bilgilendirme amaçlı söylüyorum;Uzay Dünya hariç tüm Evren demektir.
Yani insanlar uzaylıdır hipotezi çöker.Bunu heryerde görüyorum bilgilendirme amaçlı yazdım saygılar.
Uzay Dünya hariç heryer mi demek ?
Sen Merküre gitsen Uzay Merkür haric heryer mi diyeceksin ?Böyle dediğin için Dünya`da Uzaydadır.

İnanılmaz

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Yaşadığımız yerle alakalı değil.Evren Dünya'yı kapsar.Uzay kapsamaz.Uzay terimi bir nevi bizim verdiğimiz ama halk arasında işlevini yitirmiş,evren yerine kullanılan bir kelime.

Kendin söylüyorsun uzay evren yerine kullanılmış bir kelime ama neden aynı görevi görmüyor ?
İşin doğrusu uzay ve uzayda bulunan (Dünya da buna dahil) her şeyden olusmuştur evren.Yani Dünya uzay dışı değildir.Uzay bir boşluktur Evren ise o boşluğun icinde bulunanlardan oluşmuştur.

Son düzenleme:

İnanılmaz

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Kardeşim bak,yorumumu doğru oku.
Ben uzay halk arasında evren yerine kullanılır dedim.(evrimi yanlışlıkla yazdın varsayıyorum).
Fizik olarak jargonda uzay Dünya atmosferinin bittiği yerde başlar.Evren ise tüm her şeydir.Halk öyle kullanıyor olabilir,ama Dünya Uzaydadır bu sebeple insanlar uzaylıdır demek yanlıştır.İnsanlar evrenlidir demek doğrudur.

Yanlış yazdım evet dalgınım bugün.
Demek istediğimi anlamadın galiba sen olaya dışardan değil de içerden bakıyorsun inan bana dediğim doğru olmasa bilim adamları kullanmazdı.
Olaya dışardan bakarsak Uzay tamamıylen bir boşluktur içinde Merkür Jüpiter ve diğer gezegenler hatta diğer galaksiler bulunur.Dünya da o boşluğun içindedir.Bak anlaman için bir örnek vereyim;
Bunu bir pano olarak düşün siyah bir pano üzerine yapıştırılmış kağıtlar var ve o kağıtlardan bir tanesi de Dünya.O panoyu başka bir şey de kapsamakta.O panonun çerçevesi gibi düşün evreni şimdi anlamanı umuyorum.Hadi iyi günler.Ben daha kararı sana bıraktım.İster inan ister inanma.

Son düzenleme:

İnanılmaz

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Dostum,ben yaşını vs. bilmiyorum.Kendimi tanıtayım,Fizikçi Astronomum.
Bilim insanları senin dediğin şekilde kullanmıyor.Sadece halk için geçerli bu.Uzay Dünya Atmosferi'nin bittiği yerde başlar.
Seni ben ikna edemeyeceğim bırakalım Profesör Doktor Ahmet Talat Saygaç ikna etsin:
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

27.saniyeye kadar izlemeniz yeterlidir.

Yani bilmesem seninle tartışmam,ama uzman olduğum bir konu.Ben senin anlamanı düşünüyorum.Zaten paylaşımım noktayı koymuştur.Sizede iyi günler :).
Bu konuya nokta koydun ama benim yonumden.Video için sağol ben de kanıtlamak için bir şey arıyordum.Videoda da diyor ay güneş sistemi vb her şey uzayın içindedir diyordu.Sana çok teşekkür ederim.Beni anladı.Aslında düşünceye göre değişir yani sen Dünya dan düşünüyorsun ben uzaydan ben Dünyadan düşününce de sana hak veriririm sen de uzaydan düşünsen bana hak verirsin.Yani bu olay karmaşık daha fazla düşünmeyelim qeqo

Son düzenleme: