League Of Legends

PwParadox

Konun için düşüncem profil kapağımda
En iyi cevaplar
0
Cahilliğinle bir kaç şey daha yazmışsın. Seni tartışmada yenemem ama biraz daha zorlayayım.

Oyundaki kadın hero (sizin deyişinizle şampiyon) ların ücretli kozmetik eşyalarına bak bakayım bir ? Bunları tanıtmak için açık saçık resimler kullanılmış. Örnek verirsem... Google Görsellere "Arcade miss fortune" yazmayı dene. Oyun içinde bu belli olmayabilir fakat bunlar kozmetik eşyanın tanıtım resminde yer alıyor ve ergenleri oyuna çekiyor. Sonra diyorsunuz ki "Lol dotadan daha iyi bir kere çünkü 10 kat daha fazla oyuncusu var hıh"

Daha farm reddetmenin tümleç anlamını bilmiyorsun ve bu gerçekten üzücü. Senin oynadığını oyunda taşıyıcı bir heroyu isteseniz de "farmından edemezsiniz". Çünkü LoL de ölünce altın gitme gibi bir durum yok. Güvenilir altın, güvenilmez altın nedir diye sorsam aval aval bakarsın :)

Ayrıca oynadığın oyun yol geçen hanı gibi. Adamlar fırsat bulduklarında hero ekliyorlar. Tabii bu hero oyuna uyumlu mu, nerf yemesi lazım mı, bufflanması lazım mı, dengeyi bozdu mu falan hiç böyle bir düşünce yok :) Sende de yok tabii. Sen ne anlarsın ki dengeden :) Early game de initiator olduğu halde sürekli farm yapan tiplerdensin galiba.

Jungle olayı oyununuzla birleşmiş resmen. Neredeyse her oyunda mutlaka bir tane jungler oluyor. Ve support olduğu halde item kasmak zorundasın lol oyununda. Supportun işi eşya kasmak değil hard carrynin kasmasına yardımcı olmaktır. Ve eşyası olmadığı halde oyunun kritik yerlerinde yardımcı olabilmektir Supportluk. Ve gece gündüz olayı da yok. Early game de herkes farm kesilir lol oyununda. Smoke gibi taktiksel eşyalar yok tabii :) Herkes lanesine gider kasar başka yapacak bir şey. Tabii sizin oyun bunları hesaba katmayan strateji yoksunu bir oyun işte.

Ve Dota'yı istesen de eleştiremezsin.

Eğer konuyu saptırma kuralları ihlal ediyorsun diyeceksen ben kural tanımayan bir insanım ve umurumda olmaz.
İnsanları tanımadan onlara cahil demek kolay, ayrıca 2 oyunu karşılaştıracak kadar cahil olan sensin. Hayır anlamadığım kendi düşüncelerinle bize LoL'ün iğrenç olduğunu söylüyorsun senin anlattığına göre LoL sağ tıkla bir iki skill at bu kadar. Senin bir oyunu eleştiricek ne bilgin var ne de hakkın. İş LoL veya Dota'dan çıktı. İnsanların düşünceleri olabilir buna saygı duyarım ama al o düşüncelerini kendine sakla burda insanları salaklığınla rahatsız etmen gerekmiyor. Kendi egona o kadar kaptırmışsın ki kendini daha sonra ne olacağını hiç düşünmüyorsun. Ben birinin kalbini kırdım mı? Söylediklerim karşıdakine nasıl hissetirdi? Kendine bunun gibi sorular sormak yerine istediğini yazıyorsun insanlara (onları hiç tanımadığın halde) isimler takıyorsun ve en sonunda sana biri karşı koymaya çalıştığında onu çiğnemeye çalışıyorsun. Bak eğerki kurallara uymazsan en sonunda biri sana çok güzel uydurur. Her konulan kurala uy demiyorum ama bunu aklında tut umrunda olup olmamasıda benim umrumda değil. insanı insan yapan saygıdır, burda isteseydim seni ağlatıcak kadar kaba ve kötü konuşurdum ama biyolojik olarak insan olmak gerçek bir insan olduğun anlamına gelmiyor üzgünüm bu yüzden haddini bil.

Bak her şeyi burda bitirebiliriz yukarıda yazdığın bütün düşüncelerini sil ve daha saygılı olmaya karar verene kadar bir şey yazma bende senin hakkındaki kendi düşüncelerimi siliyim. Ama hayır ben herkesi rahatsız etmek istiyorum diyorsan hadi buyur keçiler gibi kavga etmeye devam edelim ama benden günah gider o zaman.

ben dota ile lol'ü tek kelime ile açıklıyorum,
dota: advanced
lol: simple
ve ben dota oynadığımda daha oyunu kavramaya yeni alışmışken oyun bitiyor, lolde ise her şey hazır kolay ve sadece yapman gereken minyon kes şampiyon kes arasıra boss kes, dota ise farklı bir kere çok büyük bi haritası var(dı) şimdi nasıl bilmiyorum, bana göre lol daha iyi geliyor, dotada ilk oynamaya başlayınca hiç bişi anlamamıştım bi bölüme giriyim dedim önüme belki 100 tane şampiyon geldi hangi birini seçeceğimi anlıyamadım, bence yakın dövüş ninjalı bişi seçtim dota gerçekten kalita olarak lolden yüksek ancak oyuna yılına vermen gerekiyor karakterlerin hepsini tanımak için hepsini oynamam benim için şart, lolde ise haftalık galiba 7 tane bendede 3-4 tane karakter vardı bunlarla hep aynı şeyi yapıp duruyordum fakat bi yenip bi yeniliyordum, sonra lolde sürekli aynı şeyi yaptığımı fark edince ki sürekli ashe ile oynayabiliyordum diğer karakterleri 3-4 defa arda arda seçsemde oynasamda iç bir zaman ashe ve sheen(tank ninjaydı galiba)'in ötesine geçemiyordum bende oyunu sildim, sonra dota yükledim oyuna başladığımda çok karmeaşık gelmişti oyunu sırf kamerayı karaktere oto odaklamayı yapamadım diye sildiğimi hatırlıyorum, sonra bida yükledim o zamanlar 14gb'tı dota şimdi optimize ettiler galiba, çok gelişmiş karmaşık stratejileri vardı ve oyunları lol'den uzun sürüyordu, karakterleri yavaştı hızlı bi oyun değildi yani, cod gibi her şey anında gerçekleşmiyordu bi yere varmak uzun sürüyordu ve oyunda birçok terim vardı, lolde ise oyuna girdiğin gibi oyun başlıyor 1dk içinde tüm şampiyonların tek tek öldüğünü görebilirsin, küleler hemen patlıyor stratejide aynı şekilde çok basit basit derken belli başlı stratejiler dışında gerisi fos oluyordu, saklanarak vurma direk dalma ful savunma bunun gibi şeylelr belki kule altı stratejisi falan filan, çok az lolde ve kolay anlaşılır, bence lolün daha çok oynanma sebebi özelliği ile alakalı "simple" (lol daha çok oynanıyor dedikleri için dedim yoksa lolü kaç kişi oynuyor bilmiyorum) dota ise "advanced" daha zeki ve entellektül insanlar için bence, yani karmaşık olaylar oluyor ama dotadaki şampiyon çıkınca onu yönetme olayını sevdim güzel bi mantık.

hepsini illaki okumamışsındır benim kanaatim dota daha çok sabırlı zeki insanlara hitap ediyor lol ise sabırsız insanlara ve zekasını boş işlere kullanan insanlar hitap ediyor.

bence önce java > minecraft > dota > lol.

LoL basit falan değil sadece Dota, LoL'den biraz daha zor ve anlaması kolay değil ama bu arkadaş oyun hakkında konuşmuyor sadece bize hakaret ediyor, sırf Dota yerine LoL oynadığımız için.

adenzu54

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
@Rayandu ve @TheMissingLink uzatmaya gerek yok. Herkes istediğini sever istediğini oynar. Bir oyunun diğerinden üstün olduğunu söyleyemeyiz, oynayanın kişiliğine göre zevk alır sonuçta. Fakat DotA daha gelişmiştir, LoL daha fazla kişiye hitap eder. Ama bir şeyin daha gelişmiş veya daha ayrıntılı olması onu üstün kılmaz. @TheMissingLink bunu bir saldırı olarak algılama ama sadece oyunu eleştirirsek DotA'da daha fazla emek vardır. Dediğim gibi oyundan alınan zevk oynayana bağlıdır, bu yüzden tam olarak karşılaştırmak mümkün değildir.

LoL oynayan bir arkadaş kısa ve öz bir şekilde açıklamış:
bir lol oyuncusu olarak kesinlikle dota 2 diyorum. lol dota 2'nin biraz daha basitleştirilmiş halidir. dota 2'yi öğrenmek daha zordur ama öğrenince lol'den daha fazla zevk verecektir.

Rayandu

Altın Madencisi
En iyi cevaplar
0
İnsanları tanımadan onlara cahil demek kolay, ayrıca 2 oyunu karşılaştıracak kadar cahil olan sensin. Hayır anlamadığım kendi düşüncelerinle bize LoL'ün iğrenç olduğunu söylüyorsun senin anlattığına göre LoL sağ tıkla bir iki skill at bu kadar. Senin bir oyunu eleştiricek ne bilgin var ne de hakkın. İş LoL veya Dota'dan çıktı. İnsanların düşünceleri olabilir buna saygı duyarım ama al o düşüncelerini kendine sakla burda insanları salaklığınla rahatsız etmen gerekmiyor. Kendi egona o kadar kaptırmışsın ki kendini daha sonra ne olacağını hiç düşünmüyorsun. Ben birinin kalbini kırdım mı? Söylediklerim karşıdakine nasıl hissetirdi? Kendine bunun gibi sorular sormak yerine istediğini yazıyorsun insanlara (onları hiç tanımadığın halde) isimler takıyorsun ve en sonunda sana biri karşı koymaya çalıştığında onu çiğnemeye çalışıyorsun. Bak eğerki kurallara uymazsan en sonunda biri sana çok güzel uydurur. Her konulan kurala uy demiyorum ama bunu aklında tut umrunda olup olmamasıda benim umrumda değil. insanı insan yapan saygıdır, burda isteseydim seni ağlatıcak kadar kaba ve kötü konuşurdum ama biyolojik olarak insan olmak gerçek bir insan olduğun anlamına gelmiyor üzgünüm bu yüzden haddini bil.

Bak her şeyi burda bitirebiliriz yukarıda yazdığın bütün düşüncelerini sil ve daha saygılı olmaya karar verene kadar bir şey yazma bende senin hakkındaki kendi düşüncelerimi siliyim. Ama hayır ben herkesi rahatsız etmek istiyorum diyorsan hadi buyur keçiler gibi kavga etmeye devam edelim ama benden günah gider o zaman.

LoL basit falan değil sadece Dota, LoL'den biraz daha zor ve anlaması kolay değil ama bu arkadaş oyun hakkında konuşmuyor sadece bize hakaret ediyor, sırf Dota yerine LoL oynadığımız için.
Kavgayı başlatan sensin şimdi de yağ gibi üste çıkmaya çalışıyorsun.
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

Ben çabuk sinirlenen bir insanım. Yukarıdaki cümleyle bana hakaret ettiğinde ne hissettiğimi sen neden düşünmüyorsun peki ? Ben Dota 2 ve LoL ü karşılaştıracak kadar düşmedim. Sadece LoL'ü eleştiriyorum.

Bak aslanım. Ben 2 seneden daha fazla Dota 2 oynadım. MOBA bilgim oldukça yüksek. Şimdi senin bu resmini attığım şeyi söylemen benim bu 2 seneme tamamen hakaret anlamına geliyor. Sen kimsin de benim MOBA bilgime hakaret ediyorsun ? Evet çok biliyorum. Bu konularda bilgiliyim. Burada bir ironiklik yok. Ve bir oyunu istediğim gibi eleştiririm. Aramızda eşitlik olmasını istiyorsan kafamı kesip atabilirim.

Son düzenleme:

eklenti

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0

Ben çabuk sinirlenen bir insanım. Yukarıdaki cümleyle bana hakaret ettiğinde ne hissettiğimi sen neden düşünmüyorsun peki ? Ben Dota 2 ve LoL ü karşılaştıracak kadar düşmedim. Sadece LoL'ün gereksiz olduğunu söyledim.

Bak aslanım. Ben 2 seneden daha fazla Dota 2 oynadım. MOBA bilgim oldukça yüksek. Şimdi senin bu resmini attığım şeyi söylemen benim bu 2 seneme tamamen hakaret anlamına geliyor. Sen kimsin de benim MOBA bilgime hakaret ediyorsun ? Evet çok biliyorum. Bu konularda bilgiliyim. Burada bir ironiklik yok. Ve bir oyunu istediğim gibi eleştiririm. Aramızda eşitlik olmasını istiyorsan kafamı kesip atabilirim.
hakaret almamak için hakaret etmiyceksin, adama her yorumunda cahil dersen oda sana bi şekilde laf atar.

Rayandu

Altın Madencisi
En iyi cevaplar
0
hakaret almamak için hakaret etmiyceksin, adama her yorumunda cahil dersen oda sana bi şekilde laf atar.
Ya konunun baş taraflarını bir okumanı rica ediyorum. LoL'ü sert bir şekilde (kendi tarzımla) eleştirdim ve 2 senelik MOBA tecrübeme kinayeli bir hakaret geldi. Bende ateşe ateşle karşılık verdim. Ama bunun sonunda yanacak kişi o olur.

eklenti

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Ya konunun baş taraflarını bir okumanı rica ediyorum. LoL'ü sert bir şekilde (kendi tarzımla) eleştirdim ve 2 senelik MOBA tecrübeme kinayeli bir hakaret geldi. Bende ateşe ateşle karşılık verdim. Ama bunun sonunda yanacak kişi o olur.
ateşe ateş ile karşılık verirsen ikinize yanarsınız

PwParadox

Konun için düşüncem profil kapağımda
En iyi cevaplar
0

Ben çabuk sinirlenen bir insanım. Yukarıdaki cümleyle bana hakaret ettiğinde ne hissettiğimi sen neden düşünmüyorsun peki ? Ben Dota 2 ve LoL ü karşılaştıracak kadar düşmedim. Sadece LoL'ü eleştiriyorum.

Hayır ben Moba bilginden bahsetmiyorum onda elimize su döktürmezsin ben LoL'ü çok biliyormuşcasına konuşuyorsun diyorum. Bunuda özellikle şu cümlelerden anlayabiliyoruz.
Tabii sizin oyun bunları hesaba katmayan strateji yoksunu bir oyun işte.

Güvenilir altın, güvenilmez altın nedir diye sorsam aval aval bakarsın :)
Lol'de öyle bir mekanik yok tabikide bilmiyeceğiz ama her oyunun kendine özgü mekaniği, oyun stili vardır.

Bak eğerki LoL'de Dota'nın mekanikleri olması istenseydi çoktan olmuştu LoL'ü Dota'dan Dota'yı da LoL'den ayıran şey budur sen gelipte bununla dalga geçermişcesine eleştiri yapamazsın. Lütfen beni daha zorlama bu bir yarışma değil, senin ne bildiğin umrumda değil, sadece bazı şeyleri anlamadan alev saçma yeter.

Rayandu

Altın Madencisi
En iyi cevaplar
0
Hayır ben Moba bilginden bahsetmiyorum onda elimize su döktürmezsin ben LoL'ü çok biliyormuşcasına konuşuyorsun diyorum. Bunuda özellikle şu cümlelerden anlayabiliyoruz.

Lol'de öyle bir mekanik yok tabikide bilmiyeceğiz ama her oyunun kendine özgü mekaniği, oyun stili vardır.

Bak eğerki LoL'de Dota'nın mekanikleri olması istenseydi çoktan olmuştu LoL'ü Dota'dan Dota'yı da LoL'den ayıran şey budur sen gelipte bununla dalga geçermişcesine eleştiri yapamazsın. Lütfen beni daha zorlama bu bir yarışma değil, senin ne bildiğin umrumda değil, sadece bazı şeyleri anlamadan alev saçma yeter.
Bu söylediklerim senin o cümlenden sonra oldu. Kendine zorla hakaret ettiriyorsun. Eğer o cümleyi silersen bu burada biter. Tamam mı ?