Okul hakkında, biraz...

Hangisi olmalı?

• Bence uygun.

Kullanılan: 1 5.9%
  • 6 ders olsa daha iyiydi.

Kullanılan: 6 35.3%
  • 6 derse indirilip tenefüs süresi de azaltımalı.

Kullanılan: 1 5.9%
  • 6 dersten daha az olmalı.

Kullanılan: 9 52.9%

• Kullanılan toplam oy
    17

adenzu54

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Arkadaşlar bugün rehberlik hocasıyla tanıştık (evet onla ilk dersimiz). Ve bize nasıl düzenli bir şekilde çalışacağımızı anlattı. Ama bence bu çok saçmaydı! Dediklerinde absürtlük yok ama uyumsuz. Dedi ki "Hergün o gün işlediğiniz derslerden 10-25 dk tekrar yapıp, 20-30 dk soru çözseniz emin olun çok iyi yerlere gelirsiniz vs vs.". Sadece bunu söylemedi tabi ki 6 adımlı bir şema bu sadece bir adımı. Sadece bunu belirttim çünkü takıldığım nokta bu.

Her gün saat 07:00'de kalkıp, 08:00'de servise binip okula gidiyorum. Genellikle 08:30'dan önce okulda oluyoruz. Saat 16:00'da okul bitiyor. Dersleri adam gibi anlamak isteyen en geç saat 22:00'da yatmalı. Yani demek istediğim okul büyük bir zamanı sömürüyor, geri kalan vakit ise 5 saatçik. Bir veya bir buçuk saat ihtiyaç olsa, yarım saat kitap okuma, yarım saat veya bir saat ödevler ve bazı günler ise aktiviteler (okul içi aktivite değil benim aktivitelerim, ayrıntı lazım değil) oluyor. 2-2,5 saat gitti kaldı 2,5-3 saat bunun 2,5 saatini de çalışmaya harcarsam bana kalan en fazla 30 dakikadan ibaret! Ben bu koşullarda çalışmak istemem doğrusu. Zaten okul yeteri kadar vakit çalıyor bir de bunu söylüyorlar.

Tamam tekrarı anlarım ama sizce de okul süresi abartı değil mi? Bu kadar peş peşe ders görmek ne kadar yararlı olabilir!? Bir günde 8 ders artı toplam 1,5 saat tenefüs.
Sizce bu süre çok mu uzun yoksa ben mi tembelim?

Mr1KinG

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Egitim sistemiylede alakali birsey bu zaten yabanci ulkelerde 5-6 ders uygungorulur fakat bizim yaptigimz yaz ve somestir tatili onlardan oldukca fazla amabizim ulkemizdede sicaklik faktoru var bu yuzden tatiller uzun olmasida normal senin yapacagin su olmali kisaca :
O gunun tekrarini yap (ne islediysen artik)
1saat calis yeter mumkunse okuldan geldikten 1 saat sonra yap cunku yemekten sonra olursan uykun gelir sıkılırsın anlamazsın
Sinav zamanida daha fazla calisirsin odacalisma suresi 1-2 saat arttirirsin ama araliksizda calisirsan sen zarara girersin okuldaki gibi 40 dk ders sonra ne kadar lazimsa tenefus sonra tekrar calisirsan rahat edersin

Prefer

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Sistem mağduru olmayın bu konu hakkında söylenecek o kadar çok şey var ki, bırakın salın okulu ben ders çalışmadan geçiyorum tüm dersleri okuluda takmayın Türkiye'de eğitim sistemi denen şey yok 10 ders gördüğümüz oluyor 18:00'da okuldan çıkıyoruz lan biz bırakın ya okul vakit kaybıdır hayatta lazım olmayacak şeyleri öğretiyorlar
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.
dersinde mesela boşkoyun!

Mr1KinG

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Bizim egitim sistemimiz başariyi sevmeyi,diger ulkelerde ise basarabilecek seyi yapmalari prensibi ile calisir bu yuzden boyle eger basarirsan gelecekleri cok seveceksin diyen turkiye ile Hebunu yapabiliyosan sıkınti yok tipi var denebilir

Barisoncu

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Ben LİSE 2 olduğum halde 9 saat görüyorum :(
+ 40 dakika öğle tenefüsü
8 de otobüse binip 16:30 da okuldan çıkıp anca
17:15 de evde oluyorum
matematik 6 saat muhasebe ise 7 saat şu an 2 sindende şakam yok 17+ sayfayı geçti
4 tanede baraj dersi var
zaten bize günlük hayatımızda kullanmayacağımız şeyleri öğretiyolar coğrafyada su kaynaklarını işledik o nerde işimize yarayacak ?
Muhasebe olsa tamam derim hepsi lazım olucak zaten

Mr1KinG

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Ben LİSE 2 olduğum halde 9 saat görüyorum :(
+ 40 dakika öğle tenefüsü
8 de otobüse binip 16:30 da okuldan çıkıp anca
17:15 de evde oluyorum
matematik 6 saat muhasebe ise 7 saat şu an 2 sindende şakam yok 17+ sayfayı geçti
4 tanede baraj dersi var
zaten bize günlük hayatımızda kullanmayacağımız şeyleri öğretiyolar coğrafyada su kaynaklarını işledik o nerde işimize yarayacak ?
Muhasebe olsa tamam derim hepsi lazım olucak zaten
Temel dersler onemli olsada ileri derece matematik oldukca sacma bir konu
Bizde sosyal etkinlik derrsinde matematik isliyoz napak

SüperAhmet

Altın Madencisi
En iyi cevaplar
0
Sistem mağduru olmayın bu konu hakkında söylenecek o kadar çok şey var ki, bırakın salın okulu ben ders çalışmadan geçiyorum tüm dersleri okuluda takmayın Türkiye'de eğitim sistemi denen şey yok 10 ders gördüğümüz oluyor 18:00'da okuldan çıkıyoruz lan biz bırakın ya okul vakit kaybıdır hayatta lazım olmayacak şeyleri öğretiyorlar matematik dersinde mesela boşkoyun!
Haklısın ama matematik hayatın her alanında işe yarar.
tabi ki yarar olm

ByAehn

Lhaewion Reveth
Süper Üye
En iyi cevaplar
0
Yabancı ülkelerde 5-6 Ders,üstelik sosyal aktivitelerde çok.Zaten İsveç(Başka ülkede olabilir tam hatırlamıyorum) okulda hayal gücü gelişsin diye Minecraft oynatıyor.

Epistomoloji

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
sistem bozuk knk. çok kafana takmana gerek yok. adam lise 1 den karar vermiş avukat olacağım diyor ama lise 3 te bölüm seçiyoruz. 2 sene boşuna sayısal görüyor adam fln fln. takmayın boşkoyun ben 50 alıp geçmeye bakıyorum şahsen (dil ve anlatım baraj ders olduğu için ondan 50 alsam yetiyor :D)

Majoras

Arcenia Network
Grafiker
En iyi cevaplar
0
Haklısın ama matematik hayatın her alanında işe yarar.
tabi ki yarar olm
Bilişim Okuyorum Kodlama,Yazılım Yaratıp Geliştirme kısacası Bilgisayar ile her şey ama Bilişim bölümünü Okumadan kazanmadan önce çok matematik bilgisi olanların girebileceği yada başarılı olanların o bölümde olabileceklerinden bahsetmişlerdi fakat bilişim hocasına sorduk ki toplamayı çıkarmayı bilin o size yetecektir demişti bana bu alanda hiç lazım olmuyor mesela ? ama başka bölümleri meslekleri bilemem.

adenzu54

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
sistem bozuk knk. çok kafana takmana gerek yok. adam lise 1 den karar vermiş avukat olacağım diyor ama lise 3 te bölüm seçiyoruz. 2 sene boşuna sayısal görüyor adam fln fln. takmayın boşkoyun ben 50 alıp geçmeye bakıyorum şahsen (dil ve anlatım baraj ders olduğu için ondan 50 alsam yetiyor :D)
Benim için problem değil düşük almak. Hatta tek yaşayan biri olsaydım belki okumazdım bile. Ama benden çok fazla (gereksiz derecede fazla) umutları olanlar var.