Ben ortaokulda teknoloji tasarım dersinde bir proje yapmıştım. İki aracın çarpıştığını düşünelim, eğer çarpıştıkları yerlere önceden güçlü ve aynı kutuplu mıknatıslar yerleştirilirse bu kaza önlenebilir. Böyle bir şeylerdi hatırladığım kadarıyla.
Mıknatısın gücü sınırsız, zaten Dünyamızda aslında bir mıknatıs. Uçan arabadan ziyade arabayı ateşsiz havasız petrolsüz yapmak bence daha ön planda olabilir. Uçan olması sürtünme kuv. en aza düşüreceğinden açığa çıkan ısı azalacaktır dolayısıyla daha az enerji harcanacaktır.
Eğer aracın alt kısmı ile taban aynı kutupta olursa ve araçlar sağdan soldan dik duracak şekilde yalıtkan raylar ile sıkıştırılsa belki bu olabilir. Fakat nasıl ilerler bilemeyeceğim. Sizin kurmak istediğiniz mıknatıslı sistem tüm teknolojiyi devre dışı bırakır. Çok pahalı olan bu sistem birçok sorunuda yanında getircektir. Onları geçtim İstanbul traf. gücünüz varsa bu sistemi kurunuz
Bence aslolan ülkemizdeki insanların yaptığı buluşlarla ilgilenmek. Örneğin bundan 7 (YEDİ) YIL önce Karadenizli bir adam su ile çalışan araba yaptı (yani hazır bir Renault'u su ile çalıştırmayı, yaptığı motor düzeneği ile başardı) ve bu araba 70km basıyordu çok net hatırlıyorum.
Bir başka olay ise adını tam hatırlamadığım bir tepede araçlar yokuş yukarı kendiliğinden çıkıyorlardı. Bu da magnetizmanın gücünü ispatlıyor.
Yani bu mıknatıs işi daha önce mantıklı bulunsaydı, bu gün gelişmiş olan ülkelerde mevcut olurdu.
-------------------------------
Arkadaşlar @Mr_TeneKe uçak dememiş, uçan araba demiş.